Deborah Milano: riasenka Definite Volume

Dobrá riasenka je nad zlato... Aj v sortimente milánskej značky Deborah je skvelá objemová špirálka s jemnou krémovou emulziou vo vnútri. Ľudia budú sliediť, či sú vaše mihalnice naozaj pravé. Ak im poviete, že sú len nalíčené, asi sotva vám to uveria...

Aby som zbytočne nezdržiavala, prejdem k samotnému hodnoteniu a porovnaniu výrobku s ideálom, ktorý som preznačila v predošlom článku.

Obsah:

Výrobca uvádza, že krémové patentované zloženie obsahuje Lash Booster DH, čo je údajne zmes proteínov a oligolementov. Ako už vyplýva z anglického názvu danej technológie ("boost" = podporovať, posilňovať, dvíhať) obsiahnuté ingrediencie majú riasy v prvom rade posilňovať správnou výživou. Len správne vyživované riasy môžu byť dostatočne husté.

Účelom prírodných voskov je obaliť riasy a zafixovať ich tvar. Vosky majú okrem tužiacej schopnosti aj výživnú hodnotu. Dávajú riasam krásny lesk. Ako ich s Definite Volume vytvarujete, také budú a také aj ostanú. Odskúšané a garantované.

Prírodná javorová guma chráni riasy pred agresívnymi vplyvmi prostredia ako je napríklad prach a dym. V prípravku sa nachádza predovšetkým kvôli tomu, aby spojila všetky zložky a vytvorila ideálnu konzistenciu (nie takú, ktorá polepí riasy a ešte pred zaschnutím sa stihne otlačiť o viečko). Prírodné gumy sa bežne pridávajú aj do iných druhov farieb ako sú tie pre kozmetické účely. Samotné sú síce nefarebné, no zmiešaním s farebnými pigmentmi zvýšia výslednú sýtosť získaného odtieňa a zaručia "plastickosť".

Guma je v prípravku zmiešaná s Carbon Black Komplex, čiže s tzv. uhlíkovým čiernym pigmentom. Ten spraví riasy dramaticky čierne a pevné, no napriek tomu nebudú vďaka gume tvrdé a nepoddajné.

Konzistencia náplne:

Tekuté a pevné ingrediencie sú v dokonalom pomere. Náplň nie je ani tuhá, ani príliš tekutá, takže po aplikácii neostanú riasy mokré a ťažké.

Kefka a ľahkosť manipulácie:

Povedala by som, že pevnosť i hustota štetiniek kefky je taká akurát a štetinky majú dokonca rôznu dĺžku. Kto má doma psíka či mačku s dlhou srsťou, ten veľmi dobre vie, že na dlhú srsť je najlepší tzv. striedavý hrebeň (hrebeň, ktorý má dlhé i krátke zuby), pretože česanie je tak omnoho menej drastické a menej bolí. Nuž nečudo, že sa výrobca rozhodol použiť tento fígeľ pre minimalizáciu drastického zaobchádzania s riasami (ako napríklad naťahovanie, ohýbanie, násilné oddeľovanie rias) pri líčení. Dlhé štetinky patentovaného kefky riasenky oddeľujú mihalnice a krátke pomáhajú špirále zväčšiť ich objem. Aj u mňa sa tento sľubovaný zázrak s objemom konal a to som sa nemusela vôbec namáhať s rozčesávaním. Šlo to prakticky samo a farba sa mi nikde neotláčala.
Až si budete líčiť mihalnice s touto riasenkou, skúste to robiť tak, ako to zvyknú robiť vizážisti. Najskôr ich nalíčte zhora a potom klasicky z druhej strany. To ich krásne natočí.

Funkčnosť:

Kefka naberá akurátne množstvo, ktoré riasy v žiadnom prípade nezlepí a vďaka skvelej štruktúre náplne ich ani nezaťaží. Vytočenie prichádza ruka v ruke s požadovaným objemom. Pokiaľ preferujete jemné líčenie, dáte si len jednu vrstvu, ale v počtoch máte slobodnú voľbu.Na prvom obrázku vidíte, ako vyzerám bez nalíčenia.
Na druhom obrázku je výsledný efekt po prvej vrstve. Riasy sú pekne vytočené a oddelené.
Dve vrstvy mi očká ešte viac zvýraznili. Bola som veľmi spokojná, pretože riasy ani teraz neboli zlepené.
Ja som vyskúšala až tri a výsledok bol skvelý. Čím viac vrstiev, tým dramatickejší pohľad. Na tejto fotografii som pridala aj zlato-zelené líčenie.
Rozdiel medzi dvoma a troma vrstvami však oveľa viac vynikne z profilu, tak pridávam aj fotku fotenú z boku.

Výdrž vs. odličovanie:

Efekt zotrval celý deň a večer sa nekonalo žiadne "riasové barbarstvo". Vatový tampónik stačilo len trošku navlhčiť bežným odličovacím prípravkom a farba zišla dolu bez akýchkoľvek problémov. To sa mi pri iných riasenkach nestávalo.

Obal:

Obal riasenky je praktický a dizajnovo pekný. Neviem odhadnúť, ako bude jeho obsah z dlhodobého hľadiska odolávať času a pôsobeniu vzdušnej vlhkosti, pretože výrobok mám relatívne krátko. Keďže je však taký skvelý, predpokladám, že mne ani nestihne vyschnúť.

Cena:

Bežná cena je 13,30€, čo nie je veľa. Navyše býva často v akcii a v akcii vychádza väčšinou len okolo 10€. To je skutočne dobrá cena na tak vysoko kvalitný výrobok. Riasenky iných svetových značiek sú omnoho drahšie a niektoré ani zďaleka nevykúzlia na riasach taký skvelý efekt ako Definite Volume.

Na záver prezradím ešte jednu "pikošku".

Pamätám si zopár situácií, kedy som si pri líčení inými riasenkami nechtiac zašla aj do oka, alebo mi tam odpadol odlúpnutý kúsok a hneď potom nasledovala hotová pohroma. Potoky sĺz, štípanie, rezanie, skrátka divadlo končiace tak, že som si musela celé líčenie nanovo zopakovať. Aj pri prvom skúšaní Definite Volume som bola nešikovná (nie úmyselne), no okrem dvoch či troch sĺz sa nič nedialo. Oči ma vôbec neštípali, čo je ďalšie plus pre túto skvelú špirálku.

Vyzerá to tak, že tento výrobok je naozaj oftalmologicky testovaný, keďže ho znesie ho aj také citlivé oko, ako mám ja. U iných riaseniek sa to len píše, u tejto je to pravda.

Moje hodnotenie:

Textúra: stredná
Manipulácia s kefkou: veľmi jednoduchá
Výdrž: výborná cca 10 hodín
Celková spokojnosť: 10 (najvyššia spokojnosť)

Objem: 9ml
Dostupné farby: čierna, modrá, hnedá
Testovaný odtieň: čierny
Bežná cena: 13.30 € (v akcii sa dá zohnať aj za 10 €)
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes