Urobme si poriadok (alebo nový blog)

Ja viem, že Bridget Jones bola vo firme neporiadníčka a ja sa od nej "systémom upratovania" veľmi nelíšim, no to ešte neznamená, že by ste na to mali doplácať vy, ktorí môj blog navštevujete. Vy nie ste Popolušky, aby som vás mala nechať prehrabávať sa v témach bez toho, aby som vám umožnila rýchlu navigáciu. A tak som vymyslela nový blog.



Tento môj starý blog bol taký mix všetkého možného, ale bolo to naozaj správne?

Ja osobne obľubujem tématické blogy. Ak je niečo o kozmetike, nech je tam len kozmetika a nie knihy, autá a kadejaké iné veci. Aj tento svoj blog som sa snažila viesť týmto smerom a keď som občas na niečom uletela, aspoň som vám to oddelila od ostatného obsahu. Vyzeralo to celé síce ako nejaká miska nachystaná pre spomínanú rozprávkovú postavu, ale kto nebol farboslepý, alebo vyslovene nechápavý, ten sa v tom vedel (aspoň dúfam) nejako vyznať.


Aby ste vedeli, tento blogovací systém je skvelý, no veľa spôsobov kategorizovania článkov neponúka. Napriek tomu som sa snažila prejsť mu cez rozum, kráčať s dobou a triediť vám články podľa značiek, aby ste si vedeli rýchlo nájsť svoje obľúbené veci. Navrhla som ľavé menu "Moje značky" a v ňom som vám urobila prehľad všetkých značiek, o ktorých som tu kedy písala alebo chcela písať. Lenže ono to nestačí. Teda aspoň mne, keby som sa mala vcítiť do úlohy "náhodného okoloidúceho" by toto tak úplne nevyhovovalo. Prečo?

  • Je to komplikované a menu je navrhnuté tak, aby bolo pekné pre oko. Značky neboli podľa abecedy a keďže bolo menu robené ako súbor obrázkov, nepoužijete ani rýchle vyhľadávanie v prehliadači. Je to grafika, nie nejaký gadget, ktorý si môžete personalizovať.

Na stránkach existuje aj mini navigácia v podobe vrchného menu. Aj tento blog niečo také má a nazýva to "drobečková navigace", no táto je pre moje účely nepostačujúca. Preto som si vymyslela svoje vlastné menu. Po kliknutí na odkaz Nákupný zoznam vás presmeruje na všetky recenzie kozmetických produktov a aj keď ani tieto nie sú usporiadané podľa abecedy, aspoň môžete použiť hľadanie. Kto by bol ešte náročnejší, klikne na môj zlepšovák a nájde si svoju značku pekde v abecednom poradí. No týmto sa problém nerieši. Dajme si príklad situácie, kedy by mi nič takéto nepomohlo.

  • Povedzme, že si chcem kúpiť rúž na pery a rada by som si nechala poradiť od Veroniky. Predsa sa nebudem preklikávať podľa značiek a prehrabávať sa v celej histórii blogu.

Pravda, aj tu som pridala druhý zlepšovák v podobe odkazu na všeobecný prehľad rubrík a tam som spísala zoznam recenzií aj poddľa produktov. To už bolo lepšie. Klikli ste na odkaz a skrolovali, kým ste nenatrafili na požadovaný typ produktu a zobrazili si články k danej téme. Ale ani to nie je úplne fajn. Prečo?

  • Keby som potrebovala nejaký krém na suchú pleť, toto menu by mi nenapovedalo, ktorý z nich je aký.

Teraz mám momentálne v kategórii krémov a telových mliek len 4 produkty, no časom ich tam môžu byť desiatky, alebo aj stovky a čo potom? Potom budete čítať úplne všetko a spoliehať sa, že niekde v článku nájdete svoju odpoveď? Nie, nie. Ani toto nie je práve najšťastnejšie riešenie.

Moje myšlienkové pochody sú náročné a miestami nepochopiteľné, ale presne týmto modelom sa riadim ja, keď na internete niečo hľadám. A preto ma vie vytočiť, ak musím prečítať X článkov, ktoré navyše ani nemajú perexy a stále nemám to, čo som hľadala.

Popolušky nie sú v móde. V móde sú jednoduché, jasné a prehľadné veci. A preto vám ponúkam nový systém.


Od dnešného dňa nájdete na tomto blogu tieto veci:

Nákupný zoznam:

Táto sekcia bude venovaná nekozmetickým produktom. Staré články v nej ponechávam, no od dnešného dňa do nej budú pribúdať len také články, kde budem písať o iných veciach než je kozmetika.

Všetko pre krásu:

Táto sekcia sa nemení. Zasvätím vás v nej do vecí, ktoré niektoré z vás možno vedia, tušia alebo sú úplnými novinkami. Všetky sa týkajú krásy - t.j. problémov s pleťou, problémov s vlasmi, spôsobov líčenia, skrátka krásou.

Môj svet módy:

Šperky a iné doplnky sa nikdy nezunujú, takže ich nájdete tu. Nateraz neplánujem písať o oblečení, nakoľko moja postava sa vymyká normám, ktoré určujú výrobcovia oblečenia i dnešným ideálom krásy. No nevylučujem, že sa to raz zmení a budem písať aj na túto tému.

Ja vs. Bridget

Tu nájdete moje strelené myšlienky a udalosti z môjho života. Pre niektorých možno zaujímavé a na zamyslenie, pre niekoho na zasmiatie.

Top rebríčky

No... popravde, s touto sekciou nemám žiadne plány. Asi si ju ponechám a budem ju častejšie aktualizovať.

Ezoterika (predtým sekcia "Rôzne", čo neznelo bohvieako)

Je a bude venovaná len ezoterickým témam ako napríklad veštenie, alternatívna medicína a podobné vecičky.

Všetky kozmetické testy i avízované novinky od dnešného dňa nájdete na mojom novom blogu:

ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes