Rimmel: mejkap Match Perfection

Niečo na tom novom mejkape Match Perfection je. Vážne, vyskúšala som ho a v skúške obstál. Najskôr som si myslela, že ide len o novú fľaštičku, aby lepšie "zapadol" medzi ostatné mejkapy, no môjmu detektívnemu očku neuniklo, že aj zloženie je iné. Aké boli výsledky skúšania, to sa už dočítate v tomto článku.

Keď si pozriete obsah, zbadáte, že Titanium Dioxide (oxid titaničitý) je hneď na treťom mieste v zozname ingrediencií. To značí jeho výraznejší podiel v prípravku v porovnaní s jeho predchodcom, čo nám sľubuje aj vyššiu ochranu pred UVA/UVB žiarením, keďže tento minerál slúži ako sunscreen (v preklade slnečná clona). Konkrétne patrí oxid titaničitý do skupinky minerálnych filtrov a zvýšil nám úroveň ochrany z SPF 15 na novodobý štandard SPF 18.

Ako som čítala v rôznych diskusiách o rade Match Perfection, veľa žien sa zhodlo v názore, že im trblietky vyslovene vadia. Nemôžem povedať, že by som aj ja bola ten prípad, keďže nosím druhý najsvetlejší odtieň. Ja som len a len rada, ak niečo dodá mojej bledej tvári jas, avšak uznávam, že na tých tmavších žienkach to naozaj môže vyzerať zvláštne. Aj novinka obsahuje modré zafírové pigmenty, vďaka čomu rozžiari bledú pleť a minimalizuje známky únavy, no tento mejkap sa oproti predošlému aj o trošku menej trbliece a viac matuje. Ale dosť bolo rozprávania, dajme si nejaké obrázky.

Prepáčte, že u všetkých hodnotených vzoriek ukazujem svoj nos, ale okrem mojich detektívnych očí mám aj presne taký istý zvedavý a náročný nos. Niekedy je pokožka na ňom suchá, inokedy mastná a často sú na ňom aj vyrážky. Ak mám teda podľa niečoho poznať kvalitu mejkapu, tak určite podľa toho, ako bude vyzerať na nose. V čase testovania som mala akné v okolí úst a teda bolo viac menej logické, že som zaradila aj takéto fotky.

Match Perfecion - prechodca

Match Perfection - novinka

Predchodcu nového Match Perfection som pred necelými troma rokmi hodnotila veľmi kladne. Výdržou uspel na výbornú, čo je v mojom ponímaní 9 - 12 hodín na pokožke. Super vlastnosťou je, respektíve bola (predpokladám, že novinka predchodcu nahradí) aj odolnosť voči oteru. Upozorňovala som akurát na nie veľmi prirodzené krytie, ak sa použije na suchšie partie pleti a odporúčala som preto použitie podkladového krému. Na fotke vidíte, čo sa stane, ak si moju radu nevezmete k srdcu. Vznikajú šupinky. Jeho SPF: 15

Nový Match Perfection mejkap vydrží 6 - 8 hodín a má vyšší SPF (až 18). Ako vidíte, po tomto už neostávajú šupinky, dosť a takmer vôbec sa neleskne. Potešilo ma, že sa k nemu dá používať púder. Doteraz navyššiu kryciu schopnosť na vyrážky mal u mňa Lasting Finish 25H, no novinka zabodovala ešte viac. Ak sa trafíte v odtieni, výsledok bude prirodzený. No beda, ak si vezmete tmavý. U Lasting Finish to až tak nevadilo, u tohoto áno. Hladkosťou povrchu sa novinka približuje k Match Perfection Gélu.

Match Perfection Gél

Lasting Finish 25H

Ako môžete vidieť, Match Perfection gél na pokožke priľne úplne najlepšie zo všetkých mejkapov. Aj najkrajšie ukáže na takých problématických miestach, akým je napríklad aj môj nos. Vyzerá úplne prirodzene ako druhá koža. Netreba žiadny podklad. Čo sa však už týka krytia, je o niečo slabšie než u novinky alebo Lasting Finish 25H. Aj keď je fotka trošku tmavšia, vidno, že u novinky červené a hojace sa vyrážky viac stratili na farebnej intenzite. Výdržou ho radím medzi dobré mejkapy na mojej stupnici, trvácnosť je cca 5 - 8 hodín.
Výdrž Lasting Finish 25H je úžasná a radím ho k najtrvácnejším mejkapom, aké som kedy mala. Číslo 25 je možno prehnane vysoké, niektoré menej členité vyrážky dokázal kryť cca 9 hodín, no zato nos dokázal udržať zakrytý pom dobu úctyhodných 18 hodín a to je už čo povedať. toto hociaký mejkap nezvládne. Odtieň, ktorý vlastním, je na mňa možno trošku pritmavý, ale medzi kladné stránky mejkapu patrí aj jeho schopnosť prispôsobiť sa.



Ak by som to mala celé zhrnúť a vyčleniť použitie jednotlivých mejkapov, povedala by som to takto:

Match Perfection gélový mejkap (na slovenskom trhu od 4/2011) sa perfektne hodí pre líčenie narýchlo, keď nemáte veľa času a nechcete použit podkladovú bázu. Skvele kryje rozšírené žilky a vie pekne zarovnať s povrchom aj hojace sa akné. Tieto strupy naozaj prekryje lepšie než akýkoľvek iný mejkap. Nehodí sa veľmi do najhorúcejšieho letného obdobia, pretože gél a pot nie sú kamaráti. Viac ho využijete na jar a na jeseň. Je to jediný mejkap, ktorým sa nemusíte nalíčiť celá. Dá sa používať aj ako korektor, lebo ak sa trafíte do odtieňa, po rozotretí ho vôbec nevidno. Ja si ním kľudne "vybodkujem" môj večne červený nos a akné, keď potrebujem len na chvíľu odskočiť z domu a nápad vrstvenia mejkapu na celú tvár sa mi nepozdáva.

Lasting Finish 25H (dováža sa od 9/2011) je ideálny krycí mejkap, pokiaľ nemáte vyslovene mastnú pleť. Takmer vôbec nematuje, zato s ním môžete rátať vždy, keď potrebujete naozaj dlhotrvajúce nalíčenie bez neustálych opráv. Je to ideálny mejkap na celoročné líčenie, pretože sa dokáže mierne prispôsobiť, takže sa nemusíte báť, že sa opálite a prestane vám sedieť. Kryje dobre, ale skôr by som ho dala na červené žikly, pigmentové škvrny, alebo v na akné v začiatkoch, keď sa vyrážky ešte len tvoria. Určite nie v štádiu ich hojenia. až ich okraje zatvrdnú, lebo vtedy ich až tak dobre nezamaskuje.

Nový Match Perfection (u nás len od 11/2012) je super spoločníkom mastnej a lesknúcej sa pleti s nedostatkami. Hodiť sa vám bude v lete, lebo matuje o trošku lepšie ako MP gél a LF 25H (ak k nemu použijete aj jemný púder, výsledok bude viac ako fajn), ale i v zime, lebo sa na ostrom svetle odrážajúcich sa slnečných lúčov nebudete trblietať ako upíri z Twilight Ságy. Páči sa mi na ňom, aký je hladký na pokožke a pritom oslal celkom ľahučký (asi ako Wake Me Up). Evidentne vďaka svojej konzistencii nezaťažuje pokožku. A má ešte jedno plus. Nádherne vonia.

Moje hodnotenie novinky:

Textúra: ľahká a tiež ľahké zmatnenie pleti
Krycia schopnosť: 4 - nechávam rezervu, ale fakt je, že zatiaľ som žiadnemu mejkapu vyššie hodnotenie nedala
Výdrž: dobrá (6 - 8 hodín)
Celková spokojnosť: 9 (jeden bod stratil len za to, že nematuje, inak by mal 10)
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes