Rimmel: lak na pery Apocalips

Hotová apokalypsa. Kam ten svet len speje? :-) Mysleli ste si pred rokmi, že peny sa budú používať len na vlasy ako tužidlá? Figu borovú. Už máme penové mejkapy i očné tiene. Fixkami nečarbeme len na papiere, ale aj na očné viečka a pery. A keby ste si mysleli, že laky sú len na nechty, tak budete na omyle. Rimmel už pozná aj laky na pery.


Výrobca sľubuje farbu s dlhou životnosťou, intenzívnu ako mávajú rúže, obohatenú ligotavou žiarou, aká je typická pre lesky. Aká je pravda? Saténový finiš a krémová konzistencia prezrádza, že to nie je ani rúž, ale ani lesk na pery, na aké sme si za tie roky zvykli a ktorý nám lak svojim balením pripomína. 

Na tomto obrázku vidíte porovnanie intenzity farieb. Vzala som si lesk Apocalips a lesk na pery Stay Glossy v na prvý pohľad podobnom odtieni. No lesk ostal na ruke priesvitný a pod lakom pokožka nepresvitá takmer vôbec.


Obal je veľmi pekný, ako môžete vidieť. Z polovice priehľadný a z polovice tmavý, pričom prechod od priehľadnej do nepriehľadnej časti je plynulý, akoby vytieňovaný. Farebný obsah sa trbliece a čierny uzáver má zvláštny tvar. Či sa dizajnér z Rimmelu pri navrhovaní obalu v roku 2012 (keď bol vizuál zrejme ešte len na rysovacej doske) inšpiroval nesprávne interpretovanými predpoveďami Mayov a koniec sveta si predstavoval ako komplexné zničenie našej modrej planéty pádom nejakého telesa z vesmíru, to mi nie je známe ;-), no vrchnáčik má výbrus, ktorý sa mi podobá na meteorit. Čierna farba a trblietky zasa pripomínajú vesmír. Celé je to ozaj krásne a vkusné. Musím uznať, že zamachroval. Trafil do čierneho. Ak by som sa mala rozhodovať pre výrobok len podľa obalu, určite by som ho kúpila.


Ešte skôr, ako mi dorazila domov obáločka s produktom, ma stihli niektoré iné Rimmel agentky riadne postrašiť. "Smrdí!" hovorila jedna. "Po niekoľkých hodinách sa mi na perách vytvorili mapy!" tvrdila druhá a doložila to aj fotkami, ktoré vyzerali dosť hrozivo. Tieto výroky neveštili nič dobré a ja som logicky čakala skutočnú pohromu. K tomu ešte aj ten príznačný názov... Ale nie, nie, nie. Nič také. 

Keď som odkrútila vrchnáčik, hneď som priložila nos k hrdlu nádobky a privoňala. Pred očami sa mi premietla minulosť a videla som seba ako malú žiačku základnej školy na hodine výtvarnej výchovy, ktorá vystrihuje z časopisu obrázky a lepí ich na výkres. Lak vonia sladko ako Kanagón, to lepidlo, čo sme ako deti používali a ktoré sme si podaktorí aj oblizovali z prstov. Teda je to pre mňa známa a nie nepríjemná vôňa, ktorá by ma mala odradiť a keď si ho natriete, aj tak ju nebudete cítiť. :-) Chuť to nemá žiadnu, respektíve takú, ako mávajú rúže. Nie je nijaká intenzívna, čo je výhoda, lebo ako som písala v inom článku, moje čuchové i chuťové bunky na takéto podnety nereagujú a to použitým kozmetickým produktom značne predlžuje výdrž.

Farbu by som skutočne nazvala intenzívnou a ligotavou. Prvá fotka zachytáva lesk, druhú fotku som urobila bez blesku, aby ste mohli vidieť reálny a fotoaparátom neskreslený odtieň (300 OUT OF THIS WORLD). Kate Moss v reklame nosí odtieň 303, ktorý sa k nám asi nedostane, no je dosť podobný. Mne mimo tento svet nepripadá a farbička sa mi páči. Budem ho nosiť.

Keď som merala jeho výdrž, na perách mi vydržal zhruba tri hodiny, ale ja som v práci jedla nejaké tie jablká a tiež pila čaj. Bez jedenia a pitia sa jeho výdrž môže predĺžiť aj na 4 - 5 hodín. Mne žiadne mapy nevytváral. Odchádzal pomaly a postupne. Najskôr zmizol pocit mastnoty (neberte to doslovne, nie je olejové a nepríjemne mastné, skôr také krémové), potom prišiel na rad lesk, pozvoľna odišli aj trblietky a napokon ostal len jemný ružový nádych na perách. Kolegyňa si to pri mojom odchode z práce všimla a poznamenala, že lak vyzerá dobre aj keď sa neleskne a že mi stále pristane. Naozaj to nie je obyčajný lesk na pery, ktorý pozostáva len z farebných trblietok a olejov. Má v sebe aj naozajstnú farbu ako rúž. Fotku po niekoľkých hodinách som zabudla urobiť, ale ešte stále môžem. Pridám vám ju sem neskôr, keď sa mi produkt opäť začne strácať z pier.


Moje hodnotenie:
Textúra: ľahká a krémová
Farebná sýtosť: 5
Výdrž: výborná (4 a viac hodín), pri jedení dobrá (2 - 3 hodin)
Celková spokojnosť: 10 
Objem: 5,5ml
Cena: zatiaľ neviem, no v UK stojí 6 libier, čo je na našu menu 7 EUR, čiže tak by to mohlo byť aj u nás

Neviem, kde je v prípade iných agentiek to psisko zakopané a prečo im výrobok nesadol, no na vine mohli byť aj suché pery. V kancelárii sedím spolu so super žienkou, ktorá má na teplo i chlad podobné nároky, na klimatizáciu rovnaký názor ako ja a tiež cíti rovnakú potrebu zvlhčovať vzduch v miestnosti, takže pevne verím, že mňa sa tento problém tak skoro týkať nebude. Mne môj lak vyhovuje perfektne, ale to som ja. Keby ste si neboli isté, či náhodou nemáte suché pery, alebo či ste si vybrali správny kozmetický kúsok, vyskúšajte tester, alebo si lesk požičajte od kamarátky a poriadne sa vyzvŕtajte pred zrkadlom aj s pár hodinovým odstupom. Myslím, že budete spokojné ako ja a kúpu neoľutujete.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes