Max Factor: mejkap Colour Adapt

Baby, musím vás upozorniť na super akciu, ktorá ešte stále prebieha v parfumériách Fann. Ak si do 30.4.2013 zakúpite akýkoľvek mejkap, dostanete k nemu univerzálny púder Creme Puff zadarmo. Pokiaľ vám teda dochádza mejkap i púder, takto zabijete dve muchy jednou ranou. Vybrať si môžete napríklad mejkap Colour Adapt, ktorý vám dnes ukážem na sebe.

Je to skvelá ponuka, pretože samotný púder stojí minimálne 10 EUR a každý ušetrený peniaz sa ráta. Každá z vás dostane odtieň 005 (Translucent). Transparentný púder sa adaptuje k prirodzenému tónu pokožky a sadne úplne každej žene. 

Zdroj: fanpage http://www.facebook.com/pages/Max-Factor-SK/130048563729933

Podobné vlastnosti má aj mejkap Colour Adapt, ktorý idem prezentovať. Nie je to žiadna horúca novinka. I ja ho mám už pekných pár mesiacov a už som ho takmer celý minula. Kúpila som ho tiež v takejto akcii spolu s púdrom a som s oboma nanajvýš spokojná. Potešil ma aj prístup pani v žilinskej parfumérii, ktorá ma v predajni obsluhovala. Bolo vidieť, že sa vyzná, lebo dokázala skvele poradiť. Bez nej by mi ani vo sne nenapadlo, že by som si mala vyskúšať odtieň Natural 070. Logicky by som čakala, že čím nižšie číslo, tým svetlejší odtieň, ale pri týchto mejkapoch to tak nie je. Max Factor ich delí na béžové, pieskové, zlaté, bronzové a podobne. Podobne to bolo aj s výberom darčeka. Púdre majú riadne šialené názvy. :-) Vtedy som si mohla vybrať akýkoľvek odtieň a bola som pri nich bezradná. Pani prišla, len sa na mňa pozrela, rovno siahla na policu a vybrala ten pravý odtieň. Má za to veľkú pochvalu. Ja by som tam bola skúšala asi hodinu a je otázne, či by som bola vybrala.

Veľmi častou vlastnosťou problémovej pleti, ako je aj tá moja, je farebná nerovnomernosť. Len málokto si môže povedať, že má všade rovnako farebnú pokožku. Na lícach môže byť tmavá, na čele, sánkach i spánkoch veľmi svetlá. Na miestach, kde sa v minulosti liečilo akné je snáď najtmavšia. Na staré kolená môžu pribudnúť aj pigmentové fľaky nazývané ako starecké škvrny. Fľaky veru nevyzerajú dobre a vekom sa len a len zhoršujú. Ale budete na to používať dva či tri mejkapy, alebo si budete kupovať taký, ktorý vyhovuje väčšej časti a celý deň sa budete kontrolovať? 

Riešením sú mejkapy, ktoré sa prispôsobia farbe pleti používajúce taký typ pigmentov, ktoré odrážajú svetlo a vyvolajú dojem, že je pleť jednotná a tiež také, ktoré sa dokážu prispôsobiť. Sú to väčšinou minerálne častice získané pomletím drahých kameňov a používa ich veľa značiek. Max Factor tiež.

Predáva sa v praktickom obale s pumpičkou, ktorá zaručí hygienické dávkovanie. Do mejkapu neleziete prstami a nejde doňho ani vzduch, čiže si uchová svoju hodvábnu štruktúru po dlhý čas a obsah balenia nenapadnú žiadne baktérie.

Hneď ako si ho natieram na tvár, mení sa na jemnú, hladkú, matnú vrstvičku a farba pekne splýva s pokožkou. Krycia schopnosť nie je najvyššia, aká by mohla byť, zato rýchlo zasýcha a takmer vôbec sa neotiera. 

Aby ste vedeli posúdiť jeho vlastnosti, pridávam fotku pred nalíčením. Všimnite si, že akné na brade nenarástlo, okraje sú hladké a vyrážky na líci zmizli takmer úplne. Za tento zázrak vďačím korektoru Sébium AI, ktorý som používala posledné dva dni a ešte stále používam, len dnes je výnimka, keďže som vám chcela predstaviť tento mejkap (kým ho ešte mám).


Na bradu som naniesla hrubšiu dvojitú vrstvu. Zvyšok tváre pokrýva len jemná vrstvička mejkapu. Ako môžete vidieť, pleť nemá žiadny lesk. Je pekne matná.


Tu sú detailné zábery na partie, ktoré mi spôsobujú najväčšie problémy. Jemné a už takmer zahojené vyrážky na líci vidieť stále, mejkap teda naozaj 100% nekryje, no ešte jedna vrstvička by to napravila. Druhou takou časťou tváre je nos, ktorý je momentálne suchší. Mejkap si s ním však poradil.


Pohľad zblízka ukazuje, že aj tento mejkap patrí k zázrakom, ktoré sa dajú bez rizika aplikovať i na suchšiu pokožku. Keby som použila podkladový krém (čo ja vždy používam), výsledok by bol ešte dokonalejší.

Tu značka nekládla dôraz na vysoké krytie ani dlhotrvácnosť, ale vsadila na prirodzenosť, ktorú veru tomuto mejkapu nemôžem uprieť. Hladkosť ani nemusíte cítiť prstom. Myslím, že ju vidíte aj na týchto fotografiách. Výdrž mejkapu radím k nie výborným, ale určite dobrým.

Moje hodnotenie mejkapu:

Textúra: ľahká
Krycia schopnosť: 4
Výdrž: dobrá (5 - 8 hodín)
Celková spokojnosť: 9 (jeden bodík stratil len za tú výdrž)
Cena: 17 - 20 EUR za 34ml

Keby ste predsa len chceli dlhotrvajúci mejkap, môžem vám ešte poradiť mejkap Facefinity. Je to neotierateľný, nezbozkávateľný (tak to kedysi hovorili v reklame a je to pravda) a potu odolný mejkap, ktorý s vami bude od rána do večera. Tiež perfektný mejkap otestovaný na vlastnej koži. Mala som aj Lasting Performance, ale ten mi veľmi nesadol. Na suchších častiach tváre ho bolo príliš vidieť. Inak kryl taktiež parádne. Ak neviete, ktorý z nich vám bude najlepšie pasovať, zájdite do predajne a vyskúšajte testery. Púder dostanete ku každému mejkapu s výnimkou mejkapu v tyčinke Pan Stik.
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. ten mejkap vyzerá WOW :) dúfam, že sa dostanem k vzorke alebo k testeru :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. kamarátka ho ma a je skvely, aj uplne iný odtien, sa prispôsobí farbe pleti, tiez som ho skusala, mala som pleť jak porcelanova babika, pritom ten odtien nebol pre mna....fakt moc dobry

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes