Yves Rocher: ceruzka na obočie Couleur Nature


Asi tomu nebudete veriť, ale toto je moja prvá, taká ozajstná ceruzka na obočie. Ešte minulý rok som si obočie nejako extra nefarbila, ani neupravovala. Na jeho dokreslenie som používala štandardné očné linky vo forme ceruziek, tie sa však zvykli niekedy rozmazať. Od zakúpenia ceruzky určenej špeciálne na obočie ma odradili odtiene, ktoré boli v ponuke. Buď boli príliš tmavé, alebo príliš teplé.

Ceruzka Couleur Nature od Yves Rocher je presne taká ceruzka, akú som dlho zháňala. Linku v tejto farbe som mala len jednu a ako vysvitlo z úvodu, bola to len linka. Bola mäkká, rýchlo sa minula a potom ju žiaľ prestali vyrábať, takže som si musela vystačiť s béžovými. Kedysi som váš učila, že nie je hnedá ako hnedá. Záleží, či má táto farbička v sebe žltú, alebo viac smotanovú farbu. Ak má smotanový nádych, potom je studená. Ak v sebe skrýva žltú (ako napríklad okrová), potom je to teplá farba. Typická hnedá farba kakaa alebo mliečnej čokolády je skôr studená farba než teplá. Keď ale robíte cesto na tortový korpus a kakao zamiešate k vaječným žĺtkom, dostanete takú teplú hnedú farbu. Tá je už úplne iná. Keďže mne pasujú studené farby a mám prirodzene bledú pokožku, táto studená hnedá farba ceruzky (odtieň 02 - Cendré) je pre mňa priam ideálna.


Keďže je toto moja prvá ceruzka, nevedela som, že typické ceruzky na obočie sú tvrdšie ako linky. Bude to kvôli tomu, aby sa dali dobre a došpicata zastrúhať a potom vzniknutým hrotom precízne vykresľovať drobné a tenké čiarky, ktorými si robíme korektúru obočia. Dnes už tvrdím, že je poriadny rozdiel farbiť si obočie linkou alebo niečím takýmto. Síce musím viac tlačiť, ale farba je stálejšia a ceruzku nemusím donekonečna strúhať.
Toto to veru šikovná vecička. Na jej konci je špirálovitá kefka, ktorou sa dajú pekne dotvarovať jednotlivé chĺpky obočia a nasmerovať ich do jednej strany (ja ho mám vždy do všetkých svetových strán ako keby hrom do pažítky strelil), no dajú sa ňou rozčesať aj polepené riasy od riasenky. Moje riasenky síce nelepia, no jeden nikdy nevie...


Už viete, že čiary by nemali byť príliš hrubé, pretože potom obočie vyzerá neprirodzene. Tiež by nemali byť rozotreté, lebo ani to nebudí dobrý dojem. Kto ma vo zvyku rozotierať ceruzku, nerobí dobre. Tým sa práve zvýrazňuje nedobrý tvar a nevytrhané chĺpky.

Ak si upravujete obočie a nemáte naň dostatok času, aby ste ho vytrhali kompletne, potom urobte aspoň pár drobných čiar na zvýraznenie a obočie jemne prečešte. Je to rozhodne lepšie, než keby ste ho mali také nevytvarované natrieť očným tieňom (môže pomôcť, ale aj nemusí), alebo ceruzkou a potom farbu rozmazať. Ja som dnes dvakrát veľa času nemala a tak mi ceruzka padla veľmi vhod.

Moje hodnotenie:

Textúra: tuhšia ako linky, ale nie príliš tuhá
Aplikácia: jednoduchá, pri vhodne zvolenej farbe to zvládne aj zelenáč. :-)
Farebná sýtosť: 5 - ako vyzerá navonok, taký odtieň skutočne dostanete (nie tmavší, ani svetlejší)
Výdrž: výborná (ťažko posúdiť, koľko hodín to presne bolo, ale rozhodne viac ako 6)
Celková spokojnosť: 10 (zatiaľ nemám s čím porovnávať, ale fakt sa mi pozdáva)
Cena: okolo 5 EUR

Ak ešte natrafím na nejakú peknú a dobrú ceruzku na obočie, určite viac nebudem váhať, či je takáto ceruzka nutná alebo nie. Už viem, aký je v tom rozdiel.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes