Bioderma: umývacia kocka Atoderm

Vyzerá ako mydlo, šmýka sa z rúk ako mydlo, no nie je to mydlo v pravom slova zmysle. Bežné mydla zbavujú pokožku prirodzeného ochranného filmu na jej povrchu (aj preto sa neodporúča tak často umývať ruky), no nie Atoderm Pain. Umývacia kocka Atoderm pokožku nevysuší. Veď ako by sa potom mohla používať pre ľudí s atopickým ekzémom? Robí presný opak. Dodá jej všetko, čo potrebuje.

Žiaľ, fotografiu vo svojom počítači nemám a teda pre ilustráciu dávam fotku z internetu. Mydielko som podarovala kamarátke a zabudla som ho predtým odfotografovať. Každá kozmetika má nejakú dobu použiteľnosti a preto veci, ktoré momentálne nepoužívam, posuniem ďalej svojim najbližším. Nemajte mi to preto za zlé, ak občas nepriložím fotografiu, ktorej autorkou by som bola ja.

Zdroj: http://bioderma.com/
Kamarátka kocku používa vždy, keď sa vráti z práce, kde sa nedobrovoľne celý deň máča v technických chemikáliach. Pracuje v továrni pri sústruhu a večne je po lakte zababraná od strojného oleja, ktorý jej ruky vysušuje. Hneď po umytí rúk touto suprer vecičkou má veľmi dobrý pocit na rukách a už si ich vraj ani nemusí krémovať.

V Atoderm Pain máme okrem palmového oleja aj výťažok z uhorky, ktorá vie pokožku krásne upokojiť, zjemniť a zabrániť jej dehydratácii. Nenadarmo sa uhorka pridáva do väčšiny vecičiek ako sú pleťové masky, pleťové vody i rôzne krémy (proti vráskam i hydratačné). Uhorka vypína, čistí a úžasne hydratuje.

Zinok pôsobí na upokojenie a proti zápalu, ale posilňuje tiež prirodzenú imunitu. Viac ako 300 enzýmov potrebuje k svojej činnosti práve tento prvok, aby mohli naštartovať metabolické procesy v tele a teda by sme sa bez neho určite nezaobišli. V kombinácii s vitamínom C ho lekári odporúčajú aj ako vynikajúci potravinový doplnok v prevencii chrípky a chorôb z nachladnutia - čo sú vírusové a bakteriálne ochorenia. No povedzte, čo viac potrebuje koža, než prirodzenú ochranu proti týmto nepriateľom z vonkajšieho prostredia?

Glycerín patrí medzi zázraky, ktorý sú absolútne priateľské k ľudskej koži a preto ho berieme ako prirodzenú súčasť väčšiny mydiel, telových mliek, krémov a sér. Zmieša sa s čímkoľvek a nestratí pritom nič zo svojich účinkov - obrovská výhoda pri voľbe výrobných postupov, pretože ho nemusíte stabilizovať ďalšími chemickými látkami. V určitej koncentrácii pôsobí vysušujúco, no v Atoderm Pain ho máme len toľko, aby pôsobil presne opačne a teda anti-dehydratačne. Dokáže vodu nielen zachytiť a importovať do pokožky, ale tiež zabezpečiť, aby sa zachytená voda neodparila, čo je absolútne "must" pre každú dehydrovanú pleť. Ja som si ho pridávala do všetkých podomácky vyrobených roztokov na čistenie pleti.

Kocka je veľmi priateľská k pokožke a znesie ju aj pokožka tváre (kamarátka ju vážne skúšala aj na tvári). Tiež by som ju s pokojom Angličana poradila mamičkám malých detí. Keď ju znesie citlivá kamarátkina tvár, detské telíčko ju bude tolerovať tiež. Používa sa rovnako ako Atoderm Moussant, len v tomto prípade by som odporúčala ju naniesť najskôr na mokré ruky a až z nich na zvyšok tela, aby sa dalo pekne natrieť. Mydlo údajne nepení a vôbec nevonia.

Kamarátkino hodnotenie výrobku:

Textúra: tuhšia (ale nie moc tuhá)
Hydratácia: 3 (ťažko posúdiť, keďže kamarátka máva naozaj suché ruky)
Výživa a premastenie pleti: 5
Čistiaci účinok: dobrý
Celková spokojnosť: 10 (kamarátka síce poznamenala, že mydlo nevonia, ale nejako extra sa o vôni nevyjadrovala)
Cena: okolo 8 EUR

Ja by som tvrdila, že toto mydlo nemá nejako extra vábnu vôňu, no čo sa týka účinku, ten je parádny. Povedala by som, že pokožka na rukách kamarátky už nie je taká suchá a nepekná, ako zvykla byť.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes