Moschino: Glamour parfém (v darčekovej sade)

Parfém Glamour je magickým a očarujúcim spojením aromatických zložiek získaných z ovocia a okvetných lístkov tých najvoňavejších kvetín. Prvý krát sme o tejto vôni mohli počuť v októbri roku 2008 a prezentovaná bola ako elixír éterických a surrealistických prvkov, ktorých kvetinovo-ovocné tóny oslovujú dušu a povzbudzujú predstavivosť. Nuž si ju teda trošku prestavme, čo je zač.


Ako prvý upúta luxusný flakón. Zazneli názory, že jeho dizajn má predstavovať vášnivé srdce. Ja osobne mám z toho trošku iný pocit. Spracovanie surrealistami obľúbených tém síce nieslo znaky jednotlivých línií hnutia a nie vždy boli výstredné, avšak výsledné obrazy vždy nadobúdali buď erotické alebo mytologické dimenzie. Srdce neprezrádza ani erotické a ani mytologické cítenie. Na druhej strane, flakón uzatvára červený uzáver, ktorý vkusne kontrastuje s čiapočkou zo zlatého kovu. Tá je po okrajoch tepaná na spôsob krajky a pokrýva celý vŕšok, ako keď sa pôvabná žena zahalí do zlatistého šálu a obraz ženy už oveľa lepšie zapadá do tohto konceptu. Surrealizmus sa ako výtvarný smer okrem iného navyše preslávil aj tým, že do výtvarného umenia prinášal nové techniky. Jednou z nich je aj dekorácia predmetov zlatením a tu sa opäť dostávame k nášmu pozlatenému flakónu. Ale dosť už bolo o obale, poďme k samotnej vôni.

Dnes trošku neobvykle začnem srdcom vône, ktoré tvorí ibištek. V parféme je silne dominantným prvkom. Len tak medzi nami, tento kríček je môjmu srdcu veľmi blízky, pretože ho môj otec zasadil do našej záhradky ešte v čase, keď som bola malým dieťaťom. Ibištek kvitne nádherným bohatým kvetom v ružových až červených farbách a prenádherne vonia. To isté sa dá povedať aj o kvete orchidey a lotosovom kvete, tie však boli zrejme zaradené len ako doplnkové vône a sú obsiahnuté v menšom pomere. Ani pri najvyššej miere predstavivosti a s prižmúrenými očami ich neveľmi registrujem.

Druhé, čo vám po ibišteku udrie do nosa, je sviežosť obsiahnutej morskej soli. Aj keď parfém obsahuje veľa aromatických zložiek, vďaka soli vôbec nie je ťažký. Ak sa chystáte ovoniavať soľničku, asi vás sklamem. Soľ nejako extra nevonia. Keď je však vzduch nasiaknutý jej výparmi, lepšie sa vám dýcha. Nie je žiadnym tajomstvom, že soľ je prídavnou látkou každej zmesi určenej na liečbu nádchy naparovaním. Táto jej povestná sviežosť je aj dôvodom, prečo všetci tak radi chodíme k moru.

Parfém samotný odhaľuje aj energické tóny mandarínkového kvetu. Kto doma pestuje mandarínky, veľmi dobre vie, aká sladká a vábivá je vôňa ich kvetov. Povedala by som, že je to niečo medzi vôňou rozkvitnutých jabloní a čerešní, len oveľa silnejšie. Ja mám v kvetináči len 30cm vysokú rastlinku, no keď na nej vyrašili prvé kvety, byt mi po nich voňal dobré dva týždne.

Súčasťou hlavy vône je aj palinová aróma. Palina patrí k horkastým bylinám a presne taká je aj jej vôňa. Keďže je tento parfém viac sladký, ucítite ju skôr ako poslednú spolu so spodnými tónmi, ktoré tvorí ambra, pižmo a céder.

Parfém, alebo lepšie povedané parfémovanú vôňu zoženiete v rôznych veľkostiach. Vybrať si môžete z flakónov s obsahom 30, 50 a 100 ml a k dispozícii je aj krásna darčeková sada (na obrázku).


Kupovať sadu nie je zbytočný luxus, alebo podaromnici vyhodené peniaze. Je to milý darček a súčasne aj skvelá voľba, pretože príjemná vôňa a dobrý pocit na tele vám takto vydrží po celý deň. Parfémovaná kozmetika často utlmí alebo zmení charakter vône, ktorú aplikujete po nej a preto mnoho ľudí zvykne nakupovať neparfémovanú kozmetiku. Čo ale potom s ňou? Neviem ako vy, ale ja priam milujem voňavé sprchové gély. Až vyleziem z vane, chcem, aby bola tá čistota aj cítiť. Samozrejme, myslené obrazne. Celkom určite ale nie som jediná, kto chce ulahodiť svojmu nosu. Ak teda nemáte vo svojej zbierke more rôznych vôni, alebo nie ste alergická na niektoré ingrediencie často obsiahnuté v kozmetických prípravkoch, potom je kúpa nevoňajúcej kozmetiky úplne zbytočná.

V sade nájdete všetko, čo môžete cez deň potrebovať. Set obsahuje sprchový gél, ktorým ráno osviežite svoje telo a telové mlieko, ktoré pokožke dodá skvelý voňavý podklad. Sadu veľmi vhodne dopĺňa šikovný malý parfémik priam stvorený do kabelky (5ml - ten som však už minula a preto nie je na fotografii) a tiež stredne veľké balenie parfému (50ml).

Rebríčky na hodnotenie vôni som ešte nevymyslela a žiaľ ani nevymyslím. Čo sa páči mne, niekomu inému nemusí vyhovovať. Preto budem hodnotiť len pár vlastností:

Výdrž hodnotím ako výbornú (8 - 12 hodín, podľa toho, čo robím a kde sa nachádzam).
Vôňa je čisto kvetinová a svieža. Na ktoré ročné obdobie pasuje viac, to vám presne nepoviem. Kamarátka tvrdí, že je skôr na jar a jeseň, no ja ju v pohode používam po celý rok. Navoniam sa ňou ráno pred odchodom do práce, ale pokojne aj večer. Je to veľmi univerzálny typ parfému.
Moja známka spokojnosti: 10 (vyššia a lepšia známka u mňa ani nie je)

Čo na parfémoch neznášam je, keď rýchlo vyprchajú a sú jeden druhému klonom. Už ako dieťa som žasla, keď okolo mňa prechádzali ženy a za každou sa niesol iný voňavý obláčik. Časom som sa naučila vnímať a rozlišovať tieto obláčiky bez toho, aby som priamo na vlastné oči videla, kto je nositeľkou vône. Vtedy som si povedala, že až vyrastiem, aj ja budem takto krásne voniať a budem mať taký parfém, ktorý ma bude charakterizovať. Vôňu, podľa ktorej ma každý spoľahlivo pozná. Povedala by som, že Glamour ma svoju vlastnú osobnosť a nevidím žiadnu jeho podobnosť s inými. Evidentne som teda našla to, čo celý život hľadám. Dúfam len, že sa neprestane vyrábať.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes