Essence: gélová očná linka Gel Eyeliner


Vaša závisláčka sa hlási opäť s novou očnou linkou. Viete, šla som okolo DM drogérie a ona sa na mňa tak usmievala z toho stojančeka, že som jej dlho odolávala. "Veď ich máš dosť, plutvy preč!" nadával mi ten anjel v mojej hlave, no jeho hlas prehlušoval čert svojim revom "Ale táto je v akcii, je vodeodolná, gélová a takú máš len jednu!". No a tak diabol zasa zvíťazil. 
Vodeodolné linky od Essence sú pomenované podľa svetových miest. Tento môj má naozaj príjemjú farbu, nazvali ho "I love NYC a je to odtieň číslo 4. Podobnú mám ceruzku ScandalEyes, ale nemyslite si, nie je to 100% zhoda. :-) Táto je viac smaragdová a ScandalEyes je viac tmavá zelená. Ešte mám doma tyrkysovú a zirkónovú zelenú, takže prisámvačku je každá iná. Na mou duši, na psí uši... Nemám akurát svetlú zelenú, tú som podarovala mame, lebo presne takú chcela.


Horúci ošiaľ gélových liniek rozpútali už viaceré značky. Predháňajú sa v tom, ktorá je odolnejšia, ktorá sa lepšie kĺže a podobne... Essence ponúka dva odtiene, ktoré som našla aj v predajni. Je to čierna a strieborná farba. Oficiálne stránky tvrdia, že má byť aj tretí, čo asi nebude táto zelená farba, keďže som tento našla vo výpredaji. Odhadujem, že by to mohla byť hnedá alebo fialová, aj keď v stojane značky žiadny tretí uložený nebol.


Takto vyzeralo celé moje líčenie. Použila som riasenku Volume Accelerator od Rimmelu, paletku lacných tienikov (stáli tuším 1 EURo) - konkrétne zelený tieň vo farbe linky a jeden smotanovo-zlatý, podkladovú bázu Fix & Perfect od Rimmelu, ceruzku Scandal Eyes od Rimmelu (zelenú) na spodné viečko.


K vlastnostiam tejto linky patrí dobrá výdrž. Toto je fotka zachytená po nalíčení pri rannom svetle a bez blesku.


Takto linka vyzerala asi hodinu po nalíčení. Záber je z iného uhla, aby sve videli jej tvar. Fotila som s bleskom.


Verte či nie, táto posledná fotka vznikla po 12 hodinách. Tiene držali veľmi dobre, hoci sú to obyčajné lacné tiene, pretože som použila podklad - bázu Fix & Perfect od Rimmelu. Linka je na tom rovnako. Na fotke to až tak nevidieť, ale farebne zoslabla len vo vonkajších kútikoch, pretože tam si z času na čas zájdem prstami, keď si pri počítači triem svoje unavené oči. Najskôr som myslela, že aj za jej celistvosť môže podklad, ale dnes som šla do práce bez neho a linka držala rovnako dlho, čiže včera to nebola žiadna náhoda.


Plusy výrobku:

Medzi plusy patrí už spomínaná výdrž, sýtosť farieb. Ako vyzerá obsaj v sklenenom tégliku, tak isto vyzerá linka aj na viečku. Nerozmazáva sa, dobre kĺže a bude aj vodeodolná. Odolnosť voči vode som skúšala normálnou vodou z kohútika. Z očí ziška až s použitím micelárnej vody od Biodermy, o ktorej však vieme, že zaberá aj na vodeodolný mejkap, čiže to sa už dalo čakať.

Som vďačná aj za rýchle schnutie. Niektoré linky nanesiete a potom sa musíte venovať iným činnostiam. Keby ste naniesli tieniky príliš zavčasu, linku by ste si rozmazali. Táto schne takmer okamžite, vďaka čomu sa nemusíte zapodievať ani vrstvením. Gély majú takú vlastnosť, že keď nie sú dobré zachnuté a zájdete do nich nejakým predmetom, prušíte plochu, ostane v nej ryha a v mieste ryhy potom presvitá pokožka. Toto robí veľa liniek a jediná možnosť nápravy je nová čiara urobená priamo v danej ryhe, aby bola vrstva jednoliata. Od linky z Essence toto nečakajte. Každým novým ťahom nanášate novú vrstvu, pričom starú neporušíte. To je viac ako fajn, teda aspoň pre mňa určite.

Mínusy výrobku:

Jediným mínusom je, že nemá vlastný štetec. Aj keď má Eseence aj takéto štetce a dajú sa dokúpiť, ja si štetec na linku asi nekúpim, pretože by som ho zničila raz dva. Nemám ráno toľko času, aby som sa ním nalíčila a potom ho šla ešte umývať. Keby šlo o klasickú tekutú linku, vystačila by som si so svojou starou dobrou špičkou z linky od L'Oréal Paris, ale zloženie tejto je iné a tak by som aj túto musela zakaždým dobre vyumývať. Našla som však jednu starú linku od Avonu, ktorú som nikdy nepoužívala, lebo je taká nekvalitná až hrôza. Táto odvhnutá linka má špičku, takže mi (chválabohu) bude dobrá aspoň na to, aby som ju mohla z času na čas vytiahnúť a použiť na túto novú gélovú linku. So špičkou sa mi kreslilo dobre. Gél na ňu dobre chytal a tiež z nej pekne kĺzal na viečko.

Pre mňa je doba schnutia výhodou, no dievča, ktoré sa len začína líčiť, by sa z toho asi netešilo. Toto nie je výrobok, ktorý by dával chybám čas na nápravu. Skúšala som linku napraviť vatovou tyčinkou i prstom, nešlo to, hoci šlo o okamžitý zásah. Takže ak nemáte pevnú rúčku, radšej si najskôr natrénujte kreslenie.

Moje hodnotenie:
Textúra: konzistenciou je to stredne tuhý gél
Aplikácia: priemerná pre začiatočníčku, ľahká pre mňa, veľmi ľahká pre profesionála
Farebná sýtosť: 5 (perfektné krytie, perfektná intenzita farieb)
Výdrž: výborná (alebo priam vynikajúca, lebo je to 12 a viac hodín)
Celková spokojnosť: 9 (mínus jeden bod len za ten aplikátor, ktorý mi chýba)
Uvítala by som viac farbičiek, ale jeden nikdy nevie. Ako poznám Essence, určite už čoskoro prinesie nejaké novinky.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes