Rimmel: riasenka Scandal Eyes

Scandal Eyes je nová objemová riasenka, ktorú Rimmel na území UK predstavil už pred cca deviatimi mesiacmi, no k nám sa dostane ako novinka až budúci mesiac. Ako Rimmel agentka som dostala možnosť v predstihu posúdiť, či sa máme na čo tešiť. Po jej vyskúšaní tvrdím, že máme. Nejaké to oneskorenie v uvedení do predaja nám teda vadiť nebude.

Ako som už raz písala, podstatou vytvárania objemu je rovnomerné obalenie rias pigmentom. Kefka ideálnej objemovej riasenky by mala byť väčšia, aby mohli jej štetinky pri veľkej rýchlosti schnutia náplne už prvým ťahom pokryť čo najviac rias. Ďalej musí byť hustá, pretože gro vašej snahy o dokonalé nalíčenie by malo byť dobré rozčesanie rias už v prvom kroku - ten sa nesmie pobabrať.

Z vyššie uvedeného nie je nič, čo by novinka nedokázala realizovať, no ako každý výrobok, aj tento má svoje muchy. Začnime teda tými dobrými vlastnosťami.
  • Ak si dáte záležať a svoje líčenie neodfláknete, vaše riasy budú krásne rozčesané a budú mať fajn objem (na obrázku sú riasy odfotené odspodu, aby bol objem skutočne vidieť).
  • Pravidelné používanie sa tiež odrazí na ich kvalite. Kolagén a keratín zacelí poškodený povrch rias, ďalej im dodá krásny lesk i prirodzenú silu.
  • Jedna vrstva vyčaruje jemnučké líčenie. Výraznejší výsledok dosiahnete s dvoma vrstvami.
  • Tri vrstvy by som už nedávala, zbytočne by ste riasy zaťažili. Pre o niečo dramatickejší efekt riasy znesú pokojne aj tri vrstvy, no ja v tom už extra rozdiel nevidím. (pre porovnanie pozrite obrázok vyššie a nižšie)
  • Za extra bonus považujem to, že túto riasenku netreba rozpoužívať, aby prestala lepiť riasy. Náplň objemových riaseniek býva spočiatku veľmi lepivá a až vzduch ju časom upraví, no táto je použiteľná už od samého začiatku. Ako môžete vidieť, riasy sú celkom v pohode, nech sa na ne pozriete z akéhokoľvek uhla.

Len tak medzi nami, tento posledný "nezlepujúci" fenomén som doposiaľ zaznamenala len u riaseniek od Avonu, ktoré majú obecne až príliš tekutú náplň. Väčšina s riasami nerobí (respektíve nerobila, kým som ich mala) na riasach žiadny efekt, nuž by som bola veľmi prekvapená, ak by k tomu všetkému ešte aj lepili. To by ma z nich už, ľudovo povedané, trafil šľak.

Riasenke by som vytkla tieto chyby:
  • Čierna farba je základ a pasuje každému, no táto čierna je ozaj málo intenzívna. Na také to klasické líčenie si ju zamilujete, no na mne ako brunetke táto pri výraznom líčení úplne zaniká. Dobrá správa je, že táto riasenka sa v UK predáva aj vo verzii ExtremeBlack (k dispozícii je aj "vytáčacia" a vodeodolná). Dúfajme, že sa dostane aj k nám. Pre porovnanie pridávam obrázok môjho nenalíčeného oka. Ako vidíte, až taký farebný rozdiel to nie je. Čakala by som výraznejšiu čiernu farbu.
  • Neskutočne ťažko sa odličuje, čo nie je u objemových riaseniek zvykom. Ak nenájdete v rade svojich odličovačov niečo, čím ju kompletne "zlomíte", pripravte sa na to, že na druhý deň vám nepomôžu ani tie najprecíznejšie ťahy rukou. Riasy budete mať zlepené. Na obrázkoch vidíte očko nalíčené jednou (vľavo) a potom dvoma vrstvami (vpravo). Pravda je, že to očko nebolo predtým úplne dokonale odlíčené. Nie je to také zlé, ale v porovnaní s obrázkami vyššie musíte uznať, že to moje líčenie mohlo vyzerať aj lepšie. Nech vám teda ani nenapadne skúšať ju na neodlíčených riasach. Výsledok by bol katastrofálny.


Priznám sa, že ani ja som spočiatku za živý svet nevedela prelomiť tú kliatbu a nájsť vhodný prípravok na odlíčenie. Tak som oslovila iné Rimmel agentky a priamo sa opýtala, čím dostali  toto veľké oranžové čudo z rias ony.


Hoci toto nie je vodeodolná riasenka, najlepšie údajne fungujú dvojfázové odličovače. Tu je zoznam prípravkov, ktoré sa osvedčili:
  1. Balea - dvojfázový odličovač na vodeodolné riasenky
  2. Ryor - Ryoherba - dvojfázová odličovacia emulzia
  3. Sephora - dvojfázový odličovač (Waterproof Eye Makeup Remover)
  4. Essence - odličovač očí (vodeodolný)
  5. Bioderma - Hydrabio H2O
  6. Bioderma - Sensibio H2O
Moje hodnotenie:
Textúra: stredná
Manipulácia s kefkou: priemerná
Výdrž: výborná (viac ako 8 hodín, možno až príliš silná)
Celková spokojnosť: 8 (pre to ťažké odličovanie)
Odolnosť voči vode: 5 (a pritom nie je vodeodolná)
Na záver ešte jedna rada. Táto riasenka naozaj riasy nevytáča, no ako vidíte na fotkách, objem je solídny. Pre naozaj dramatický pohľad si riasy najskôr vytočte klieštikmi na riasy a až potom použite riasenku.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. Tuhle řasenku mám taky,tayk voděodolnou verzi.Ale strašně mě štve to odličování.. :p
    btw:pěkný design :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes