Rimmel: primer Fix & Perfect Pro

Tak ako maliar vyhladzuje plátno podkladovou farbou a až potom začne pracovať s farbičkami, aj novinka od Rimmelu má podobné využitie. Na trhu je nový a cenovo veľmi dostupný podklad pod líčenie, ktorý rozjasňuje, zjemňuje, chráni, zmatňuje pleť a obnovuje jej celistvosť, pričom minimalizuje póry.

Najskôr k tej dostupnosti. Ide o značku, ktorá sa na Slovensku bežne predáva, Rimmel. Aj cena je naozaj viac ako priaznivá. Ešte presne neviem, koľko bude odporúčaná predajná cena výrobku, no na internete som sa dočítala, že by to mohlo byť okolo 6 - 7 EUR. Podklad v podobnej cene má akurát značka Dermacol, avšak táto cenu zaplatíte za 10ml, zatiaľ čo Rimmel ponúka až 30ml.

Dizajnom sa hodí do kolekcie Match Perfection. Má biely - na moje šťastie ľahký - plastový obal s modrým vrchnáčikom. Číselko "002" evokuje pocit, že sa vyrába aj v iných odtieňoch, ale vyrába sa len jeden - podkladová báza je nepriehľadná biela. V skutočnosti je Fix & Perfect Pro Foundation Primer len vylepšenou náhradou za jeho predchodcu Fix & Perfect, ktorú Rimmel obohatil o výživné zložky ako vitamíny a rastlinné extrakty.

Ako celá rada Match Perfection, aj novinka vonia veľmi príjemne a nevtieravo. Rozotiera sa dostratena, necháva zamatový pocit. Na rozdiel od iných podkladov, ktorých základom je silikón, tento nezanecháva mastný film na pokožke, ba dokáže dokonca na seba naviazať aj časť kožného mazu, čím robí pleť matnejšou. Nedávala by som ho však na aknóznu pleť práve kvôli tomu silikónu. Báza obsahuje cenné extrakty z hrozna a červenej riasy, ktoré podporujú kožnú mikrocirkuláciu (obeh krvi) a súčasne bránia praskaniu žiliek + granátového jablka, ktoré je významným antioxidantom. Sférické púdre zjednocujú textúru pokožky, pretože prekrývajú vrásky a rozšírené póry.

Čo je zaujímavé, pocit hydratácie sa po nanesení úplne nestratí, ale napriek tomu sa cítite, akoby ste na tvári nič nemali. Kto ma hebkú pleť aj bez pokladu a medzi líčením si niekde odskočí, ten môže poľahky zabudnúť, či si ho dal alebo nie. J

Niektoré podklady sa neznášajú s krémovými líčidlami ako farby na líčka alebo krémové mejkapy. Fix & Perfect sa znesie s akýmkoľvek prípravkom. Jediné, s čím sa veľmi nemusí kombinovať je priveľmi suchá pleť. Na suchšie partie odporúčam radšej Match Perfection Gel Foundation samotný. Ten šupinky nezvýrazní, pretože má gélové zloženie.

Aj tie najmenej kvalitné očné tiene dokáže pevne zafixovať na svojom mieste na 6 a viac hodín. Krémové očné tieniky vďaka nemu nelezú do očných vrások a aj moje práškové očné tiene (dosť otázna kvalita, stáli len 1 euro - nemenovaná značka) s ním hviezdili úctyhodných 10 hodín. (Pre lepšiu predstavu som pridala aj fotografiu oka po desiatich hodinách od nalíčenia - je naľavo.)

Mne sa síce nepodarilo fotoaparátom zachytiť taký detail ako póry, no pri pozornom pohľade do zrkadla som si všimla, že sú o niečo nenápadnejšie. Pridanou hodnotou je aj nižšia spotreba mejkapu. Na vyhladenú pleť ho nepotrebujete toľko, pretože sa nanáša jednoduchšie, netreba ho vrstviť a tiež dlhšie vydrží. Ako dôkaz uvádzam fotky. Na prvej fotografii je mejkap nanesený na nevyhladenú pleť, na druhej fotografii je mejkap v kombinácii s Fix & Perfect Pro.
Mejkap bez použitia podkladovej bázy
Mejkap s podkladovou bázou
Moje hodnotenie výrobku podľa stupnice:

Textúra: veľmi ľahká
Krycia schopnosť: žiadna, ide len i podklad, no čiastočne dokáže eliminovať rozšírené póry
Výdrž (v kombinácii s inými kozmetickými výrobkami): výborná, či už ide o očné tiene farbu na líčka alebo mejkap (9 - 12 hodín)
Celková spokojnosť: 7 - naozaj sa nehodí na pleť s akné, môže ho zhoršiť, no ako podklad pod očné tieniky ho určite celkom slušne využijem
ZDIEĽAJTE:

7 komentárov :

  1. Prekvapilo ma, ze ho pouzivas na oci. Nie je to skodlive, ked na to nie je urceny?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemal by škodiť. V primeri som nenašla zložky, ktoré by vyslovene nesmeli prísť do kontaktu s očami, takže som to skúsila viackrát, keď som nemala nič iné po ruke a bolo to v pohode.

      Krém je na silikónovej báze rovnako ako väčšina očných primerov, no na rozdiel od iných očných primerov, tento má veľa látok, ktoré pokožke prospievajú a nie je ani nejako drasticky konzervovaný. Ak by Rimmel spravil niečo takéto a na oči, nebudem váhať ani minútu.

      Odstrániť
  2. Oki, ja som si ho vcera kupila. Este som ho nepouzila, podkladove bazy pouzivam iba vynimocne (oslavy, alebo ked som 10 hodin v praci). Ak by sa dal pouzit na oci, bolo by to fajn. A dost som vahala v drogerii, lebo Rimmel ma viac podkladovych baz. Myslim, ze o tom druhom tiez pises na blogu. Nepochopila som, preco maju dve bazy, ktore sa v podstate podla popisu ani nelisia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si myslím, že to na oči môžeš skúsiť, ale byť tebou, najskôr skúsim vnútornú stranu lakťa, či nebudeš reagovať na niečo. Natri, počkaj dva dni a ak nezareaguješ, potom smelo skúšaj. Mne to nerobí nič. Naopak, mala som pocit, že sú tie oči lepšie. Predsa len... sú v tom cenné antioxidanty a tie sú na oči super. Ale keby si sa veľmi bála, niekto tu odporúčal bázu na oči Zoeva. Zložením sa mi veľmi páči, chystám sa ju kúpiť. Alebo ešte jeden tip. Vizážisti používajú namiesto primeru na oči korektor Match Perfection. Keď máš rada Rimmel, možno máš doma aj tento korektor. Ja ho zvyknem dávať aj pod oko, keď mám kruhy.

      Podľa popisu sa zdajú bázy rovnaké, ale obsahovými látkami sa líšia a dosť podstatne. Táto podkladová báza je na všetky typy pleti, ale najmä na pleť bez jasu a unavenú. Má totiž vcelku slušnú schopnosť pleť rozžiariť, lebo obsahuje pigmenty. Na vyslovene mastnú pleť nebude, lebo maz pohlcuje len z časti.

      Novšia báza Matte je zasa špeciálne na mastnú a zmiešanú pleť. Zmatňuje, lebo má vysoký podiel minerálov, ktoré absorbujú kožný maz. Nevyživuje však takmer vôbec a absolútne by som si netrúfla ju dávať na oči. Tá bude dobrá hlavne v lete, keď sa človek veľa potí.

      Toto je jeden z mojich starších článkov, ktoré som presťahovala zo svojho starého blogu. Vtedy som ešte nerozoberala zložky takto do detailov. Asi spravím kozmetický súboj báz a tam ich všetky preklepnem poriadne. Človek sa dnes nemôže veľmi spoliehať na etikety. Tie informácie, čo tam sú, nie sú moc smerodajné.

      Odstrániť
  3. Dakujem za info. V tomto pripade sa naozaj neda spoliehat na etikety.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No ja som túto bázu skúšala ako bázu pod make-up a veru môj make-up s ňou nevydržal o nič dlhšie ako bez nej, práve naopak sa mi zdalo, že zliezol ešte skôr, ako keď som bázu nepoužila. Mám mastnú pleť a nejako s ňou nesedela, akné sa mi síce nezhoršilo, ale táto báza ma sklamala, pod očné tiene som ju neskúšala, to mi nejako nenapadlo.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No to je práve to, čo som spomínala aj v komentári a aj v článku. Na vyslovene mastnú pleť nie je dobrá. To, že zmatňuje, by popravde na etikete ani nemalo byť napísané. Urobí to, ale len čiastočne. Nemá zložky, ktoré by dokázali zmatňovať pleť po celý deň a tým pádom na nej nebudú držať krycie mejkapy. Na mastnú pleť by bola lepšia tá druhá báza Matte.

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes