Dermacol: noje plesové líčenie


Ja na plesy nechodím. Nemám s kým a vlastne nemám ani chuť, bo ja a šaty k sebe nepasujeme. Teda ony ku mne by možno aj pasovali, ale ja k šatám nie. ;-) Za svoj život som bola na jednom jedinom plese a potom som v šatách so zaťatými zubami absolvovala ešte pár svadieb (nie mojich, našťastie. :-D). No to mi nebráni, aby som sa kedykoľvek a celá šťastná zmachlila ako na výnimočnú príležitosť. Len tak pre radosť...

Ja veru nie som žiadna Popoluška, ani princezná zakliata do niečoho, z čoho by sa šibnutím čarovného prútika vykľula krásavica. Na predvádzanie krásy sú tu iné, ja reprezentujem všetko, čo je čudné a čo sa len snaží byť IN, ale nevadí. :-) Šminkátiek mám viac ako dosť a cítim takú zvláštnu spokojnosť, keď sa v nich prehrabávam a vyberám si farbičky na nejaké líčenie. Skúšam jednu, potom druhú, potom ich pomiešam... ako príde. Ešte stále sa pokúšam nájsť samu seba a spoznať, čo mi pasuje a čo nie. To sa týka hlavne farieb. Na mojej stokrát prefarbenej gebuľke a pleti bledej ako cmar niečo vyzerá obstojne, niečo nie, takže asi preto robím tieto svoje experimenty.

Raz za čas spravím aj nejaké netradičné líčenie (namaľujem si trebárs aj monokel, keď mi to začne preskakovať, však nech je psina) a pozerám výsledok. Pekne si tie ťahy štetcom trénujem. Však jeden nikdy nevie, kde skončím. Možno raz prídem na chuť šatám, valčíkom a začnem chodiť aj na plesy. Až raz budú dávať slovenské televízie niečo menej trápne ako Panelák či iné podobné seriály, trebárs dáke kriminálky, možno začnem líčiť hercov a robiť s pomocou mejkapu zo živých ľudí mŕtvoly. Takáto zručnosť sa mi môže hodiť. ;-) Ale teraz už len táram. Mám svoju prácu, svoj domov a v ňom svoj z polovice nudný život, v ktorom uplatňujem z polovice praštené nápady. Nápad na plesové líčenie kozmetikou Dermacol síce nevyšiel z mojej hlavy, ale budiš. Spravila som si na hlave dobrý výbuch, okolo krku hodila šatku a aspoň som to skúsila. Reportáž z môjho pokusu teraz prinášam, aby ste videli, ako to dopadne, keď človek mieša farby.


Až budete skúšať niečo podobné, pamätajte na jedno pravidlo:

Vždy si výsledok pozerajte v tom najostrejšom a najnelichotivejšom svetle. Nechcem vám tým znižovať sebavedomie. Má to iný dôvod. Pokiaľ vyzeráte minimálne obstojne aj v takom ostrom svetle, v tlmenom budete vyzerať priam božsky. Nič neodhalí nedokonalosti lepšie ako ostré svetlo, napríklad aj blesk fotoaparátu, vďaka ktorému vznikla druhá fotka (nižšie).


Prečo ma zaujímala práve zlatá farba?

Mám ju celkom rada, akurát mi väčšina teplých farieb vôbec (ale vôbec) nepasuje. Raz som si obliekla bordové tričko a vyzerala ako obrovský baklažán. Aj keď to na niektorých fotkách tak nevyzerá, moja pokožka sa odjakživa radila skôr k tým ružovým odtieňom. Som skrátka ružovolíca žienka a takým by na pohľad hrejivé farby nemali vôbec pasovať. Moje vlasy však majú momentálne takú zvláštnu "obojživelnícku" hnedú farbu a vo svojom šatníku mám zopár béžových kúskov a tiež jedny šaty v bronzovej farbe. Aj môj kozmetický kufrík si už s takými farbami potykal. Tak som si povedala, že skúsim pre zmenu líčenie v teplejších tónoch, ktoré zmiešam so studenými a uvidím, čo to spraví. Vzájomne by sa mohli trošku tlmiť. Výsledok ste videli.


K líčeniu som použila 4 výrobky, z toho tri mám značky Dermacol. A tu ich máme:

Rúž, ktorý vidíte na obrázku, je v tónoch zlatisto-oranžových (číslo 14), čo jeho výsledný odtieň radí k typickým teplým farbičkám. Rúž má príjemnú konzistenciu, výdržou je trvácny a a teda veľmi spoľahlivý. Pekne sa trbliece a opticky mi zväčšuje pery, z čoho mám radosť, lebo keď ich nenašpúlim, tak akoby som ich vôbec nemala.

Použitý zlatý tieň (trio očných tieňov, prvý tieň zľava) má v sebe béžovú i žltú, takže tiež sa o ňom nedá hovoriť, že by mal byť studený, ale občas ho aj tak používam. Inak sú na tom hnedé tóny, ktoré používam častejšie. Ten prostredný je taký chameleón. Mohol by pasovať aj žene s ružovým aj žene so žltým podtónom pleti. Toto je farbička, ktorú by mohla mať vo svojej zbierke úplne každá parádnica. Aj ja mám tento výrobok už nejaký ten rok. Darovala mi ho kamarátka, ktorá ho kúpila vo výpredaji. Výdržou nič moc, ale farby sú pekné, sýte... a poznáte ma... u mňa nič nevyjde nazmar. Na rozdiel od iných hnedých tieňov, tieto na viečkach aj vidno, preto som nimi nepohrdla. Myslím, že v takomto balení sa už ani nepredávajú, no Dermacol určite medzičasom priniesol aj nové náhrady, ktoré možno budú ešte lepšie ako tieto.

Farbu ceruzky (číslo 2) i najtmavšieho očného tieňa by som už radila do skupiny studených a mne pasujúcich farieb, pretože je v nej viac šedej ako žltej. Svoju prvú ceruzku na obočie som si kúpila v hnedej. Schválne som si zobrala takú, aby sa najviac ponášala prirodzenej farbe môjho obočia, nech je líčenie čo najprirodzenejšie (čierne obočie s hnedými vlasmi podľa môjho názoru vôbec nevyzerá dobre). Teraz som si v rámci experimentu kúpila aj túto tmavšiu hnedú ceruzku. Nie je veľmi tvrdá, za čo má moje plus, pretože sa ňou dá v čase núdze nakresliť aj linka. Dobre vedieť, nie?

Nakreslená linka je jemná, pretože farba rúžu je celkom výrazná a na tvári by nikdy nemali dominovať pery aj oči. Boli by si konkurenciou a muži by nevedeli, kam sa majú dívať. ;-) Pretiahla som ju až za vonkajší kútik, ako som vás to kedysi učila vo svojom návode. Od tejto linky smerom dovnútra som naniesla najtmavší očný tieň. Tieňom kopírujem aj líniu obočia, ale radšej ho nedávajte až po samotné obočie, ale nechajte aspoň pol centimetrovú medzeru, ktorú vyplníte nejakou svetlejšou farbou. Inak by ste mali očká ako krtko. Ideálna je buď tá najsvetlejšia (v mojom prípade zlatá), ktorá bude vo vnútornom kútiku. Pekne ukáže aj doplnková farba. Napríklad k takej smaragdovo zelenej alebo hnedej bude pasovať aj fialová. K modrej strieborná alebo zlatá či ružová. Spodné viečko som obtiahla tiež ceruzkou, ale jej sýtu farbu som vo vnútornom kútiku zjemnila nánosom zlatého tieňa. Ten oko opticky zväčšil. Ornamenty s ligotavým kamienkom uprostred sú tiež dielom ceruzky. Na záver už len trošku riasenky a namaľovať pery rúžom a to je všetko.

Ak doma máte podobné farbičky a môj kúsok sa vám zapáčil, skúste sa takto nalíčiť aj vy. Ja som si ako teenagerka myslela, že s hnedou farbou budem neviditeľná a preto som si hnedé tiene nikdy nekupovala. Dokonca aj moje vlasy mali kadejaké odtiene, len hnedé nikdy neboli. Aká hlúpa som bola. Hnedé, jemne zlaté (a tiež striebristé plus šedé) líčidla na oči sú základom, ktorý by mala mať každá žena, ktorá by čo i len pomyslela na výraznejší rúž. Týmto pokusom som dokázala, že takými farbami skutočne nikdy nič nepokazíte. Stačí ich vedieť správne kombinovať.
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. rúž ti zmenšuje pery a tvár si nabudúce zmatni, ale inak máš pekné oči a páči sa mi nápad s kamienkami :) takže tak 5 bodov z 10

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes