Rimmel: fixka Lasting Finish 1000 Kisses Stay on Lips

Neviem ako vy, no ja som ako dieťa využila každú príležitosť, aby som sa namaľovala. Radosť každej malej parádnice zvyknú kaziť mamy, lebo niektoré vylepšenia môžu byť extrémne odolné. Veď uznajte, odstrániť takú fixku z detských ústočiek alebo oblečenia dá určite zabrať. Dnes si môžem zaspomínať detské časy a dokonca si pery úmyselne načarbať fixkou, ktorú prináša Rimmel.


Asi vám budem pripadať čudná, ale od ich častého používania rúžov a leskov na pery ma odrádza mastnota, ktorá ma potom celý čas sprevádza v podobe odtlačkov na mojej šálke či pohári. No najviac mi aj tak vadí ten mastný film na perách. Ten priam nenávidím. Investujem jedine do kvalitných balzamov, tie však musia mať vysokú schopnosť pery hydratovať a hlavne sa musia takmer okamžite vstrebať. Úprimne, vždy som mala hrôzu z toho, že sa budem zoznamovať s dákym fešákom a pri zoznamovacej puse ho celého domastím.

V líčení, kde dominujú pery a nie oči, vždy siahnem po rúži alebo ceruzke. Farebný lesk v žiadnom prípade. Od líčenia totiž očakávam, že mi vydrží bez akýchkoľvek zásahov aspoň pár hodín. Vždy som teda hľadala niečo tuhé, trvácne a hlavne nemastné. Keďže po výrobku svojho srdca určeného na pery pátram už takmer 15 rokov, doteraz som svoje líčenie orientovala prevažne na oči. Je však možné, že svoje návyky zmením po tom, ako si zoženiem ešte minimálne ďalšie dve fixky Lasting Finish 1000 Kisses.

Fixka, ktorú vám teraz idem predstaviť, je obojstranná. Doma mám krvavo červenú (500 Unstoppable Red) a chcela by som ešte nejakú "nude" a ružovú. Na jednej strane je ostrý hrot s plochými bočnými stranami, ktorý je napustený farbou a na druhej je ošetrujúci balzam. U rúžu som bola odkázaná na jeho tvarovanie, lebo ako viete, rúž sa pre svoju mäkkosť používaním zaobľuje, čím stráca svoju ostrú hranu. Kto je zvyknutý upravovať kontúry pier, obvykle je donútený hľadať k rúžu kontúrovaciu ceruzku, alebo rúž tvarovať tak, aby ostrá hrana ostala. Vďaka hrotu fixky toto riešiť netreba.

Niekoho môže odradiť aj fakt, že z náplne je cítiť lieh a ten môže pery čiastočne vysušiť. Ak máte na perách prasklinky, môžete pocítiť aj mierne štípanie. U mňa sa nič také nekonalo a nevadil mi ani spôsob aplikácie, ktorý nemusí byť každej žene príjemný. Kto už suché pery má, mal by ich v prvom rade ošetriť nejakým krémom a nechať ho dobre vsiaknuť.

Na druhom konci je hutný a výživný balzam, ktorý sa má naniesť kvôli hydratácii. S balzamom farba vyzerá prirodzenejšie a tiež viac ako rúž, ale mne osobne strašne vadí. Je nepraktický, lebo je z polovice zasadený do vnútra fixky a nedá sa vysunúť, čiže ho neskôr budete z obalu asi dolovať prstom alebo štetcom. Ja ho však ani náhodou nebudem používať, pretože mi pripadá príliš obyčajný, mastný a dokonca bez vône i chuti. Tiež som sa dopočula, že znižuje trvácnosť farby. To som síce u mojej červenej fixky nepostrehla, no ak je to pravda, rozhodne sa o tom nebudem chcieť presviedčať u tých ďalších odtieňoch, ktoré si plánujem zadovážiť.


bez líčenia
1. krok - nanesenie fixky
2. krok - nanesenie výživného balzamu

Pozor, líčenie fixkou nezvládne každá trasúca sa či neistá ruka. Tým neskúsenejším preto radím najskôr trénovať klasickou kontúrkou, alebo ňou pre istotu orámovať pery po vonkajšej strane a až potom vyplniť vnútro fixkou. Chybný ťah ceruzkou bezpečne odstránite, chybný ťah fixkou (hlavne fixkou vo výraznejších červených odtieňoch) oľutujete. Ak sa však napriek všetkému pomýlite (však aj majster tesár niekedy zatne vedľa), ušetrite si námahu s klasickými odličovačmi a krémikmi. Radšej majte po ruke nejaké adstringentné tonikum, alebo proste nejaký prípravok na báze liehu, navlhčite vatovú tyčinku a okamžite nadbytočnú farbu odstráňte. Mastný balzam, olej i prípravky na výživu pier síce napomáha otláčaniu farbičiek, ale ako odstraňovač škvŕn má podstatne slabší účinok než lieh.
Kávu i večeru pery bez problémov vydržali a miešané nápoje tiež, ak som ich pila cez slamku, ako ja zvyknem. Pohárik niečoho tvrdšieho by už aplikovanú farbičku istotne oslabil, no ten by ťažko "rozchodil" zrejme aj akýkoľvek rúž (a nie len rúž :-p). Mňa zaujalo hlavne to, že večer som si pery nalíčila a ešte ráno boli krásne červené. Medzi líčením a postupným vytrácaním farby minútová ručička obišla ciferník hodín takých 6 - 9 krát, čo mi bohato stačilo. Až si raz nájdem pána Dokonalého, vedľa ktorého sa budem môcť ráno prebúdzať, vyskúšam štýl Marilyn Monroe - žiadny nočný odev - len nalíčené pery a parfum.

Taký červený rúž síce dokáže zvýrazniť každú nedokonalosť na tvári, no zo šedej myšky spraví neprehliadnuteľnú ženu. Vyberte si podľa svojho gusta, ale nebojte sa ani experimentovania s farbami. Z ponuky 6 farbičiek (ružová, svetlá slivková, červená, telová, svetlofialová, lila) si isto niektorú zamilujete.
Moje hodnotenie:
Textúra: veľmi ľahká (náplň fixky), veľmi tuhá (balzam)
Farebná sýtosť:5
Výdrž: výborná (4 a viac hodín)
Celková spokojnosť: 8 (liehová náplň mierne vysušuje pery a balzam fixke skracuje výdrž)
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes