Pupa Milano: modelujúci soľný peeling

Reshaping Salt Scrub by Pupa Scrub Salino Rimodellante
Na našom trhu je malý zázrak vyrobený s rešpektom k prírode i ženskému telu. Pýtate sa, ako môže byť peeling prírodný? Nuž môže byť, ak experti v laboratóriu nepoužívajú nabifľované znalosti o chemických reakciách a chemické vzorce, ale namiesto nich používajú sedliacky rozum.

Čo som napísala v úvode článku, to myslím úplne vážne. Do obchodíkov sa nám konečne dostáva rafinovane namiešaný prípravok, ktorý obsahuje úplné minimum konzervantov a maximum čisto prírodných zložiek. Balenie je obrovské. Váži neuveriteľných 700g a pri intenzívnom používaní vystačí azda aj na tri mesiace, čiže na celé leto.

(Poznámka k výpočtu: v jednej dávke na celé telo naberám zhruba 30g, čo sú cca dve vrchovaté polievkové lyžice, peeling použijem 2x týždenne a 8x mesačne)

Píling medzi bylinkami Pupa a jej modelujúci soľný píling Reshaping Salt Scrub by Pupa Scrub Salino Rimodellante
Keď som si ho niesla domov a cestou študovala zloženie, mala som chuť vyskakovať od radosti (ak by som nebola bývala v trolejbuse a na očiach verejnosti, verte tomu, že by som sa ozaj neudržala a poskackala si). Je tam všetko, čo by som si žiadala mať v dokonalom prípravku proti celulitíde a dokonalom peelingovom prípravku.
Čisto prírodný olejový základ je špeciálnou technológiou obohatený o kyslík. Ak ste čítali môj prvý článok o ľudskej pokožke, potom viete, že kyslík pokožka potrebuje k tvorbe energie. Génius, ktorý prípravok navrhoval, zrejme dobre vie, že len optimálna dávka kyslíka dokáže prinútiť telo, aby vyrobil energiu aj z ďalších obsiahnutých prírodných látok. Čiže ak vezmete kyslík a zmiešate ho s ďalšími výživnými zložkami (viem, znie to neuveriteľne, ale je to možné), dosiahnete to, že telo využije maximum z obsiahnutých živín.

Prečo som tento prípravok odfotila na balkóne medzi bylinkami? Nie je to náhoda. Prípravok obsahuje aj bylinky ako mäta, eukalyptus, rozmarín, pomarančovník a citrónovník. Prvé spomínané trio je najgeniálnejšia kombinácia, akú som kedy videla a ktorú som s obľubou miešala v lekárni dohromady so slnečnicovým olejom. Tento olejíček som potom predávala pacientom, ktorých vytrvalo trápili suché lupiny, na ktoré im nič nepomáhalo. A verte či neverte, toto zabralo vždy. Keď som objavila pomarančovú i citrónovú zložku, mala som spočiatku obavy z výslednej vône, no tá napokon milo prekvapila.

Medzi ingredienciami nájdete aj soľ. A to nie len tak ledajakú soľ. Je to soľ z Himalájí, ktorá naučí vaše telo hospodáriť s vodou a nezadržiavať ju. Zvláštnosťou tejto soli je forma minerálov. Sú v koloidnej (mikro)forme, čo im zabezpečí bezproblémový prienik cez kožu. Cudzie slovo vysvetlím radšej na príklade. Ak si nasypete na chrbát ruky klasickú soľ, spláchnete ju vodou a ruku oblížete, síce bude slaná, ale soľ bude pôsobiť len povrchovo. Nič z nej sa nedostane do kože a už o chvíľku nebude po soli a jej mineráloch ani pamiatka. Nie však v prípade himalájskej soli.

Soľ má svoje špeciálne poslanie v boji proti celulitíde rovnako ako obsiahnutý extrakt z riasy. Ten obsahuje veľa jódu, ktorý podkožný metabolizmus zrýchli na maximum. Ako vieme, celulitída je problém, ktorý je vyvolaný nerovnováhou v činnosti tukových buniek, ktoré sa v našom tele neodbúravajú práve pre spomalený metabolizmus. Tento jav je sprevádzaný zadržiavaním vody a spomalením krvného obehu i cirkulácie lymfy. Nuž teraz si už azda dokážete predstaviť, čo spraví riasa spolu so soľou.

(Len tak mimochodom, je to riasa, ktorá žije v moriach, takže ako inak, práve slané prostredie je pre ňu prirodzené. Takže ako sa dá čakať, v slanom roztoku prejaví riasa svoje maximálne účinky a skôr či neskôr sa prejaví úbytok aj na centimetroch.)

Okrem centimetrov sa môžete zbaviť aj problémov so vrastaním chĺpkov po epilácii. Väčšina žien značne podceňuje vyhladzovanie pleti po použití elilátora a pritom stačí tak málo... Aby ste nemuseli najbližšie nadávať, po epilácii radím použiť peeling, alebo pokožku aspoň dobre vymasírovať (nasucho). Ak sa však rozhodnete pre peeling, počkajte s tým aspoň 12 - 24 hodín. Nie je dobré dráždiť už aj tak podráždenú pokožku.

Ďalšia výhoda je použitie peelingu pred opaľovaním alebo samoopaľovaním. Pokožka bude pekne obrúsená, takže opálenie bude rovnomerné. V súvislosti s týmto by som vás však predsa ešte trošku varovala. Varovanie sa týka času, kedy máte prípravok používať. Kto by nevedel, tuky sa ukladajú hlavne v noci, čiže to je doba, v ktorej si vaše telo "usilovne" vytvára "pomarančovú kožu". Takže ak váhate, či prípravok použiť ráno, alebo večer, odpoveď je jednoduchá. Do sprchy si ho zoberte rozhodne večer a nie ráno. Éterické oleje zrejme nebudú dobre reagovať na slnko ani na zložky "samoopaľováku".

Takže teraz v skratke zhrniem všetko, čo nový peeling s vami urobí:

  • olej obalí celé telo a vdýchne doňho kyslík, ktorý zabezpečí lepšie preniknutie ďalších zložiek
  • himalájska soľ obrúsi vašu pokožku a zbaví ju odumretých buniek, čím pripraví telo na príjem živín a uvoľní miesto pre nové bunky, súčasne prekrví pokožku
  • ak necháte soľ pôsobiť, minerály preniknú do pokožky a prinútia ju, aby nezadržiavala vodu
  • riasa pôsobením soli dodá jód, ktorý sa v dobre prekrvenej pokožke využije na maximum a rozbehne metabolizmus, pričom sa z pokožky odplavujú toxíny
  • hneď po jóde nastupuje zahriatie a uvoľnenie už dobre premasírovanej pokožky bylinnými výťažkami, ktorá teraz pokojne prijíma všetko, čo ste na ňu naniesli

Nemám síce zatiaľ informácie, koľko peeling bude stáť na pulte, no myslím, že cena je na základe vyššie uvedeného absolútne nepodstatná.

Môžem sa pochváliť, že tento zázrak som už odskúšala naživo. V najbližšom článku sa s vami podelím o svoje dojmy z prvého použitia a samozrejme aj z tých ďalších...
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes