Kozmetický súboj: Micelárne vody


Ale teraz pozor, lebo ide byť veľká bitka. Ja sa však s nikým lomiť nebudem. Mám na to svojich vojakov. Tými bojovníkmi nebude nikto iný ako kozmetika a o česť a slávu sa pobijú micelárne vody nie dvoch, ale rovno 4 značiek. Dnes sa v súboji stretne Avéne, Bioderma, La Roche - Posay a Vichy.
Niektoré tieto značky majú v ponuke aj viac druhov micelárnych vôd, no ja som sa zamerala na tie, ktoré môže používať hlavne normálna až citlivá pleť, aby bol súboj férový. Nuž si ich teda predstavme.

Avéne: Odličovacia a čistiaca micelárna voda (Lotion Micellaire)

Bola špeciálna vytvorená pre odličovanie a denné čistenie citlivej pleti, ktorá má tendenciu byť podráždená a začervenaná. Má vysoký podiel termálnej vody z rovnomenného prameňa, obsahuje alfa-bisabol (látku tlmliacu podráždenie) a tejto vode sa preukázali významné účinky aj v boji s problémami ako je napríklad rosacea a rôzne ekzémy.

Bioderma: Sensibio H2O (Solution Micellaire)

Prednosťou tejto micelárnej vody je vysoká účinnosť pri čistení a údajne si poradí aj s vodeodolným mejkapom. Určená je pre citlivú, suchú, normálnu pokožku Obsahuje extrakt z uhorky, ktorá pokožku upokojí, rehydratuje a tiež rozjasní.

La Roche - Posay: fyziologická micelárna voda pre citlivú pleť (Physiological Micellar Solution)

Odličovať má všetky typy citlivej pleti a má pomôcť udržať fyziologickú rovnováhu. Jej výhodou je obsah termálnej vody a žiadne parabény. Tiež obsahuje polyoxamer, čistiacu látku, ktorá sa pridáva do vôd na omývanie kontaktných šošoviek.

Vichy: čistiace tonikum Pureté Thermale (Solution Micellaire Demaquillante)

Jej výhodou má byť podľa výrobcu obsah termálnej vody, extraktu z ruže, ktorý pleť upokojí a v žiadnom prípade nevysuší. Taktiež slúži na odličovanie citlivej pleti, jej hydratáciu a ďalšiu ochranu.

Dosť bolo však tvrdení výrobcov. Podelím sa s vami o svoje vlastné skúsenosti a názory.

obrázok
Avéne
Bioderma
La Roche-Posay
Vichy
obrázok
vôňa a reakcia pleti

Táto vodička má priam nádhernú vôňu. Či parfém nealergizuje, to posúdiť neviem, ale na mojej pleti sa alergia neprejavila.
Nie je parfémovaná, no napodiv vonia celkom príjemne,nie rušivo. Ak sa bojíte alergickej reakcie, tak s touto vodou vám nič také isto nehrozí.Nemá žiadnu, ba povedala by som, že trošku páchne. Ak by som to mala opísať, je to taká technická vôňa. Nealergizuje.
Vonia čistotou a celkom príjemne, i keď to nie je práve výrazná vôňa získaná parfemáciou. Je totiž bez parfému.
medzera
čistiaci účinok
Čistenie s touto vodou bolo veľmi príjemné. Že sa pleť zbavuje nečistôt, to bolo vidieť a aj cítiť. No s niektorými druhmi riaseniek boli pri odličovaní ťažkosti a to veru nešlo o vodeodolné riasenky.
medzera

medzera
Účinok tejto vody je nepopierateľný. Čistí jemne, na pleť nemusíte ani príliš tlačiť. Najlejpšou vlastnosťou je jej schopnosť odlíčiť všetky druhy riaseniek. Aj tie vodeodolné. Kde ostatné vody zlyhali na celej čiare, Sensibio vždy zafungovala.
medzera

medzera
Najskôr sa mi zdalo, že vôbec nefunguje. Na moju nečistú pleť bola táto micelárna voda príliš jemá. Nehodí sa ani na odličovanie riaseniek. Ani zďaleka nedá dolu všetky moje riasenky, dokoca ani tie, ktoré zvládala aj Pureté Thermale.
medzera

Keď som ju použila prvý krát vzorku, moja pleť urobila "šššššššš" a mala som pocit, že mi z pórov vytiahla absolútne všetky nečistoty. No nadšenie časom a používaním vyprchalo. Už nečistila perfektne, ale len dobre. S niektorými riasenkami si poradila len vtedy, keď som oči dlhšie máčala tampónikom.
upokojenie pleti A/N

Alfa-bisabolol je látka získaná z rumančeka a ten, ako vieme, upokojojí aj podráždený zadoček bábätka. Súhlasím. Voda mi fakt pomáha upokojiť pleť. Avšak v prípade alergickej reakcie bola jej parfemácia skôr na škodu než osoh. Vtedy mi lepšie padla voda Sensibio alebo fyziologická micelárna voda od LRP.
Neobsahuje termálnu vodu, no mne tento nedostatok vynahradil ten spomínaný výťažok z uhorky, ktorý je fakt bomba, lebo ukľudní a rehydratuje aj poriadne podráždenú pokožku. Spolu a Avéne tieto dve vody vrelo odporúčam pri probléme s Rosaceou alebo prehnane reakívnej pleti.
medzera
medzera

medzera
Raz som mala veľký problém s alergiou a moja tvár bola celá červená ako jahoda. Nemala som doma svoju vodu (Jarisch), ktorou si zvyknem chladiť tvár, tak som použila túto. Bolo to príjemné a nič ma neštípalo. Je 100% hypoalergénna, no nemôžem povedať, že by moju pleť aj upokojila.

Voda obsahuje užitočný pantenol, extrakt z ruže, aj glycerín, no až sa mi začne viac mastiť pleť, už to prestáva stačiť a pleť čistením ostáva podrážtená. S upokojením pokožky to teda dopadlo rovnako ako s čistením. Spočiatku na mňa pôsobila, no potom už ani veľmi nie. Zrejme sa u mňa vyvinul návyk na účinné zložky tejto vody s to bude aj dôvod môjho sklamania.
kedy a kde sa osvedčí najviac
Najviac sa mi osvedčila v zimnom období. Vtedy sucho v prekúrených miestnostiach pleť poriadne podráždi, čo sa prejavuje červenaním.
medzera
V lete nepoznám nič lepšie na upokojenie prepotenej a slnkom podráždenej pokožky tváre. Táto micelárna voda však nájde svoje uplatnenie aj v zime, kedy prechody z mrazu do tepla dávajú žilkám dosť zabrať.

Ak ste alergik a nemáte priveľmi nečistú pleť, používajte ju celoročne. V opačnom prípade urobíte lepšie, ak si micelárnu vodu vyberiete podľa typu pleti. Sú vody aj na nečistú pleť.

Táto voda sa podľa mňa najlepšie hodí na leto. Už len pre ten glycerín a pantenol vám bude skvelou spoločníčkou na dovolenke pri mori. Ak vás pripečie slniečko, obklad na tvár s micelárnou vodou od Vichy vám urobí dobre.
môj komentár k výrobku
Pleť ostávala svieža a mala aj príjemnú farbu. Kedysi som už porovnávala vody v spreji a termálna voda Avéne vyšla ako víťaz. Obsahuje totiž oligoprvky a tie vedia robiť s nezdravou pleťou doslova zázraky. Za úspechom midelárnej vody teda bude zrejme prameň a kvalita z neho vyvierajúcej vody.
medzera

Pridané oligoprvky s mojou pleťou robia presne ten efekt, čo voda z Avéne - rozžiaria ju a dodajú jej zdravú ružovú farbu. Pleť po čistení vôbec neostáva červená, ale presne naopak, je pokojná. Strašne ma potešilo, že zaberá na vodeodolný mejkap a že si poradí aj s mojou mastnou pleťou. Keď sa mi pleť mastí, siahnem po vode Sébium, ale aj táto voda čistí veľmi účinne. Vrelo odporúčam na citlivú i normálnu pleť.
Jej výhoda nespočíva v extra čistiacich účinkoch, ale v tom, že je vhodná naozaj pre každého. Mohli by ste do nej namáčať kontaktné šošovky a nebudú z nej zničené, taká je jemná. Ak ste alergik a nesedí vám žiadny odličovač, ani normálna voda, tak určite skúste túto micelárnu vodu.
medzera
medzera

Moja pleť má špecifické potreby a jej povaha sa mení. Raz je normálna, raz je mastná. Už pri ružovej vode inej značky si moja pokožka vytvorila návyk na jej čistiace zložky a tiež mi prestala pomáhať. Podľa mňa je táto voda dobrá pre normálnu alebo citlivú pleť, lebo takú vyčistí dobre. Na mastnú pleť radšej skúste micelárnu vodu Normaderm alebo Sébium od Biodermy.
hodnotenie:
18 bodov z 20
20 bodov z 20
13 bodov z 2016 bodov z 20

vôňa
5 bodov z 5
5 bodov z 53 body z 54 body z 5
čistenie
4 body z 5
5 bodov z 53 body z 54 body z 5
upokojenie
5 bodov z 5
5 bodov z 53 body z 54 body z 5
spokojnosť
4 body z 5
5 bodov z 54 body z 54 body z 5
logo
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes