Astor: automatická ceruzka Colour Proof


Keď sme už pri ceruzkách, musím spomenúť ešte jednu. Mala som už veľa šedých liniek, ale väčšinou hádzali odlesky a vyzerali viac ako strieborné než dymové, alebo boli mäkké a nič nevydržali. Také už šedé linky bývajú... Ja som ale náročná a keď chcem nejakú farbu, tak mám v predstave konkrétny odtieň. Našťastie pre mňa, kto hľadá, nájde. Ceruzka Colour Proof od značky Astor zachránila šedým linkám povesť.

Ani na túto ceruzku nepotrebujete strúhadlo, pretože sa naostrí vysúvaním a používaním. Také ja veľmi rada, pretože som bordelár a to svoje dvojité strúhadielko si vždy niekam zapatroším. Viete, ja aj kreslím a tak ho z času na čas odvlečiem do inej izby k ceruzkám a uhlíkom, alebo aj do prírody. Keď sa vrátim, odložím nedobre vyprázdnenú tašku do skrine medzi kabely a potom sa čudujem, kde ho zasa mám. Viete, koľkokrát som ho už takto našla? ... Ale neodbočujme. Colour Proof je o niečo tvrdšia než ceruzka, ktorú som tu spomínala (Oriflame: Smooth Definer). Možno aj preto sa vysunutím lepšie ostrí než jej kolegyňa. Nikdy som ju ničím úmyselne netvarovala, no všimnite si ten relatívne ostrý hrot a porovnajte zo zaobleným koncom čiernej ceruzky.


Než ju začnete využívať pri líčení, pripravte sa na to, že ju spočiatku budete musieť rozpoužívať. Mne sa zdala na začiatku trošku tvrdá, ale zasa nie je až taká, že mi by kreslenie s ňou ubližovalo. V pohode sa to dalo zniesť aj na spodnom, aj na vrchnom viečku. Najčastejšie ju používam na obkreslenie spodného viečka, keď si robím niečo na spôsob dymového líčenia. Aj na tomto obrázku ju môžete vidieť na spodnom viečku.


Vnútornú linku ňou neurobím, na to ona fakt nie je, no zato jej tvrdosť má aj svoje výhody. Nerozpije sa do okolia a vôbec sa neotlačí. Tak ľahko ju ani nezotriete z viečka, čo sa vám môže hodiť hlavne v lete, keď všetky tužky mäknú ako maslo a lezú dolu. Myslite na to hlavne vtedy, keď sa budete líčiť. Ťahov urobíte viac než robíte mäkkými ceruzkami. A pozor, ona dobre drží a tak ľahko ju nevygumujete ani vatovou tyčinkou, takže sa snažte, aby vaše ťahy boli precízne a hlavne presné.

Ani táto ceruzka nepatrí k tým, ktorých náplň by nebolo možné zasunúť späť. Keď jej vykrútite trošku viac, než by ste chceli, len zaraďte spätný chod. Ide to úplne ľahúčko. Nemala by sa vám zlomiť. Ja som už mala tri a ani s jednou sa mi to nestalo.


Večer sa už odličuje celkom ľahko, no z chrbta ruky som ju dostávala celkom drsným spôsobom, to musím uznať. :-) Nuž takto to vyzerá, keď niekto skúša ceruzky predtým, ako ide spať a potom sa ide hneď odličovať. Oveľa rozumnejšie by bolo nalíčiť sa a ísť do práce.


Ale to asi nemožno čakať od baby, ktorá sa schováva za vianočný stromček. ;-) Ale nie, to som sa len pokúšala dostať do skrinky, kde som mala kabelku a ako som stála pri tom stromčeku, napadlo mi spraviť ešte jednu fotku.

Moje hodnotenie ceruzky:

Textúra: stredne tuhá a matný vzhľad
Aplikácia: jednoduchá, keď ju rozpoužívate
Farebná sýtosť: 5 (farba obalu a farba náplne sa zhodujú, i keď ja by som možno radšej trošku sýtejšiu farbu)
Výdrž: výborná, 8 hodín bez ujmy a nutnosti opráv
Celková spokojnosť: 9 (bod som strhla za počiatočnú tuhosť)

Myslím, že táto ceruzka je rozhodne kvalitná a jej kúpu neobanujete.

Keď už som taká vianočne naladená, aspoň vám poprajem príjemné prežitie tých posledných dní, čo nám ostávajú do konca sviatkov. Nech stoja za to.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes