Moja nová paletka očných tieňov

Tak mi napokon predsa po niekoľkých týždňoch od potvrdenia a zaplatenia objednávky na eBay prišla obálka, v nej bohovsky hrubá vrstva bublinkového papiera, tenká vrstva polystyrénu a v tom všetkom zabalené niečo čierne vo veľkosti malého zošita. Mala to byť paletka s očnými tieňmi v neuveriteľnom pošte 120 odtieňov, ktorej som sa nevedela dočkať a aj bola. :-)


Obálka hrubá, samé čínske znaky. Nič nenasvedčovalo tomu, že by to mala byť kozmetika. Možno tak antrax. :-) Ale i tak som sa osmelila a otvorila kazetku, na ktorej bol veľa hovoriaci nápis "P120#". Nebojte sa. Viem ja dobre, že to nie je žiadny Max Factor a ani iná vychýrená značka a že tie tieniky asi nevydržia prevratne dlhú dobu. Kúpila som ich preto, lebo som chcela niečo na hranie. Muži majú ako hračky autá a iPhony, ja mám malú škatuľku plnú farieb, ktorou sa zasa môžem celá zmachliť. :-D

V čiernom plochom obale sú uložené dva pláty, z toho jeden z nich má na boku prilepený kus červenej stuhy, aby sa dal ľahšie vyberať. Je to pohodlné. Nemusíte pláty páčiť pilníčkom ani vyklápať. Každý jeden má na vrchu kúsok fólie, ktorá chráni farebný obsah pred mechanickým poškodením a tú si tam asi pre istotu nechám, aby mi vydržali čo najdlhšie.


Farbičky sú veľmi pekné. Na prvom pláte sú viac menej studené farby. Až na tie žiarivé a ružové odtiene sú to všetko farbičky, ktoré mi určite pôjdu.


Na druhom pláte asi tvorcovi farebnice ušla ruka, alebo mal strašne rád zelenú. Ale to vôbec nevadí, lebo tú milujem aj ja a ja už budem vedieť, čo s toľkými zelenými políčkami. Dva spodné rady sú síce teplé farby, ale po zmiešaní s inými odtieňmi nájdu aj tieto svoje využitie.


Spočiatku som na internete začudovane pozerala na posledný kolmý stĺpec a tie zvláštne "domiešané" farby. Trošku som sa obávala, či to nie sú nejaké pokazené tiene zvečnené na ilustračnej fotografii. No keď mi tieniky prišli, pochopila som, že ono to tak má byť. Všetky políčka obsahujú jednofarebný obsah, okrem týchto. A vôbec to nevadí, pretože sú namiešané dobre. Vyzerajú pekne.

Zo zvedavosti som hneď ďobla štetcom do niektorých farbičiek a skúšala ich na chrbte ruky. Počiatočné zdesenie v štýle "preboha, veď ony vôbec nemaľujú" vystriedala úľava. Niečo menej pigmentované možno bolo na povrchu, alebo boli len tak silno utlačené, že sa mi najskôr nedal nabrať na štetec žiadny prášok a teda veľmi málo farbili. No keď som do nič načrela druhý krát, už farbili tak, ako som od nich očakávala.


Paletkou sa asi nebudem líčiť do práce. Ak aj, tak určite nepôjdem do tých crazy farbičiek, ale maximálne nejakých neutrálnejších. Zato si ju však užijem na tie svoje líčenia. Od dnes už nečakajte žiadnu nudu. Ja sa s nimi určite mienim poriadne vyblázniť. :-)

Textúra: ľahká, čo je fajn, lebo sa tie moje farebné kreácie budú ľahko odličovať
Odličovanie: bez najmenšieho problému, s micelárnou vodou ide všetko pekne dolu
Aplikácia: veľmi jednoduchá, štetcom sa krásne dajú rozotierať a farby sa prelínajú
Farebná sýtosť: 5, niektoré sú matné, niektoré sú perleťové
Výdrž: zatiaľ som skúšala len odvážne líčenie a to som nemala na sebe dlho. Odhadom by mali vydržať ako klasické dobré tiene, čiže minimálne tie 2 - 3 hodiny, ale s podkladom vďaka svojej jemnej konzistencii určite vydržia aj dlhšie.
Cena: 8 EUR za 120 farieb
Rozmery balenia: 23cm x 14cm

Celková spokojnosť: 10, keď beriem do úvahy účel, na ktorý som ich kúpila. Keby som už mala zachádzať do podrobností, tak by som len podotkla, že balenie nemá aplikátory, zrkadielko a tieniky sú typické čínske (našťastie nepáchnu). Nie je na nich žiadna informácia, z čoho sú vyrobené, odkiaľ pochádzajú a tak... Ale s tým som predsa rátala už na začiatku, takže ja pekne ostávam pri tej svojej desiatke.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. mám ich aj ja...kupovala som ich síce drahšie, ale tiež som relatívne spokojná, keďže ich využívam naozaj len minimálne...jedine, keď sa chcem pohrať:))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes