Moja prvá sada štetcov

Na internete kolegyňa objavila sadu štetcov, aké som si už dlho chcela kúpiť. Bola to stránka známeho elektronického obchodu "ebay" a stáli len necelých 8 EUR. Prišla mi poštou zabalená v peknom obale s priečinkami, kde sú úhľadne poukladané jednotlivé štetce. Praktické puzdro aj na cesty, aj na domáce líčenie, pretože sa nemusím hrabať v kufríku a strácať čas, aby som vytiahla ten či ten štetec.

Púzdro je pekné a elegantné so zlatou sponou a nápisom MAC. Je z koženky, má zatváranie na magnetku a po otvorení sa dá krásne rozložiť ako peračník. A neskutočne smrdí umelinou, ale to je detail. :-) Štetce už tak nepáchnu a na dotyk cítim, že sú prírodných materiálov.


Jednu stranu obalu lemujú zošité priečinky na štetce a druhú časť lemuje veľká (ako by som to len nazvala) preložka, ktorá sa zloží do vnútra, zakryje štetce a zabráni, aby vám z peračníka povypadávali. Nejdem písať, že je to MAC, pretože na internete prakticky nezoženiete originál štetce a už vôbec nie za 8 - 30 EUR. Všetko sú napodobeniny, jedine, že by šlo o použité originály... no tie by boli drahé tiež.


Ja mám celkom isto len napodobeniny. V balíčku je ich priveľa a už po vzhliadnutí fotiek na internete som videla isté odlišnosti od originálov, ktoré nešlo nevidieť. Fakt je, že čo kúpite na internete, to je väčšinou fake. Značka totiž nepredáva štetce v takýchto veľkých sadách. Kúpite si ich buď jednotlivo, alebo v kolekciách po pár kusov.  Ale nie o tom má byť dnešný článok. Dnes píšem o dôvodoch, ktoré ma viedli k tomu, aby som konečne začala používať štetec a nie penový aplikátor.

Kedysi sa ma kolegyne pýtali, či všetky tie tiene, púdre, linky stačím minúť skôr, ako ich zub času znehodnotí. Vtedy som bola v rozpakoch, dnes bez premýšľania odpovedám, že na to mám štetce. Kúpila som ich práve kvôli tomu, aby som ju mohla míňať. Prečo?
  • Tienik bude na očku lepšie vyzerať, keď ho budem môcť pekne rozotrieť, vytieňovať, namiešať. Penovým aplikátorom sa to tak pekne nedá. Nie každý tieň ho "má rád" a nie každý tieň má príjemný i kvalitný aplikátor.
  • Niektoré tiene som nenosila len preto, lebo ich nebolo na viečku vidieť. Lenže málo intenzívne sa zdali práve preto, lebo boli silne utlačené a penovým aplikátorom nevyviniete taký tlak, aby ste z nich niečo nabrali.  
  • Podobne je na tom púder alebo tvárenka. Pribalený vankúšik pojme nejaké množstvo púdru, ale nenanesie rovnaké množstvo na všetky partie. Na konci bude prášku viac, v strede vankúšika menej. O to horšie, ak máte výrobok doma dlhšie a vankúšik je opotrebovaný. Štetec púder viac rozpráši a teda bude efekt ďaleko prirodzenejší. 
  •  Gélové linky majú jednu nepeknú vlastnosť. Nie všetky majú štetec a štetec tých, ktoré ho majú, vám nemusí vyhovovať. Niektoré majú krátke rukoväte a ťažko sa s nimi minipuluje, alebo nimi neminiete gél až do poslednej kvapky. So svojou vlastnou sadou štetcov sa vám bude pracovať lepšie. Nemusíte si zvykať na rôzne štetce rôznych kvalít a dĺžok. Keď natrénujete správne pohyby s tými, čo máte, budete ako profík.
  • Rúž na pery sa lepšie natiera štetcom, pretože ním krajšie vykreslím obrysy a farbu lepšie povtláčam. Bude oveľa trvácnejšia, než keby som pery rúžom len pretrela.
  • Štetcami sa vraj dá natierať aj mejkap a korektor. Síce som to ešte neskúšala týmito novými štetcami, ale čoskoro to určite skúsim. Za výsledok však neručím. Na tú moju fľakatú pleť by bol asi lepší airbrush, ktorým by som spravila rovno nástrek BB krému alebo mejkapu. :-p A ak nie airbrush, tak potom dáke murárske náradie... špachtľu, vedierko,... :-)
Ale dosť bolo srandy, takto vyzerá celá sada rozložená. Poďme od začiatku a povedzme si o každom štetci niečo. Čo je zač, na aký účel sa používa a aký má tvar. Začnem zľava.


1. štetec má klasickú špičku z peny, ktorá sa trošku podobá na penové aplikátory bežných tieňov, ale táto má kužeľovitý tvar. Jeho účel len triafam naslepo. Myslím si, že sa bude používať na kreslenie detailov očným tieňom a rozotieranie liniek nakreslených ceruzkou či tieňom.

2. štetec je tenučký a teda ním budem kresliť linky. Pre jeho po celej dĺžke rovnakú hrúbku ním zrejme najlepšie nakreslím tenkú a všade rovnako hrubú linku. Už som ním linku kreslila. Šlo to.

3. štetec vlastne ani nie je štetcom. Je to kefka, ktorou sa dá vykartáčovať obočie, alebo ním môžem rozčesať a tvarovať riasy.

4. "hrebienkoidný" štetec bude taktiež na riasy a obočie. Tým plastovým hrebienkom by som si však na svoje pevné mihalnice asi netrúfla. Vyšklbala by som ich raz dva. Skôr ho použijem na česanie obočia. A psíkovi ním môžem česať srsť na ňufáčiku. To s tým psíkom bol samozrejme len fór.

5. šikmý štetec sa inak nazýva aj "angle brush" čiže uhlový štetec. Krásne sa ním maľujú rozšírené gélové či tekuté linky, linka z očných tieňov (na dolnú linku je ideálny), dobre sa s ním farbí obočie a dobrý je aj na detaily maľované očným tieňom.

6. štetec budem používať na detaily tvorené krémovými očnými tieňmi, na obočie a možno ním občas nanesiem korektor na očné viečka alebo aj rúž na pery. Je tenký, ale pevný. Natierať sa ním bude určite dobre.

7. až 10. štetec mám na tiene. Sú na to určené. Dal by sa však nimi pokojne natrieť aj tekutý korektor. Sú jemnejšie ako štetec číslo 6.

11. štetec slúži na nanášanie tvárenky a bronzera. Svojim skoseným tvarom vás automaticky zvádza k tomu, aby ste ním nekreslili prosté oblé tvary, lebo bronzer i tvárenku treba tieňovať dostratena. Aspoň v mojom prípade určite.

12. štetec je štetec na púder, ale pokojne sa môže uplatniť aj s tvárenkou alebo bronzerom.

Štetce som si vyskúšala a odkedy ich mám, líčim sa nimi každý deň. Už by som sa nevrátila k starým obyčajom, čiže hubkám, lacným štetcom z manikúry a penovým aplikátorom pribaleným k tienikom. Ak bolo také líčenie pohodlné, tak toto je ešte pohodlnejšie a priam neuveriteľne jednoduché.

ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes