Ur/ Uruz = zubor

Trápi vás niekto alebo niečo? Či už je to nejaká prežitá trauma z minulosti, alebo momentálny nezdar, je čas prevziať kormidlo do vlastných rúk a postaviť sa životným skúškam čelom. Príde tomu koniec a čaká vás nový začiatok. A práve o tom môže byť celá veštba. Stačí si vybrať kamienok so symbolom Ur a táto runa (číslo 2) vám napovie, ako ďalej.



Tento symbol sa v súčasnosti kreslí dvojako. Môže mať tvar kružidla s otvoreným ramenom, ktorým akurát ideme urobiť kruh, alebo striešky, ktorá vyzerá ako obrátené písmeno U so zošikmeným vŕškom a ten vo výklade používam aj ja. Ono to fakticky aj je písmenko U s významom "Ur" alebo "Uruz", čo v preklade znamená "zubor". Nie je to taký ten dnešný zubor, akého uvidíte v južných častiach Slovenska. Ten, ktorého poznali anglosaské kmene, vyzeral trošku inak. Bol vyšší, mohutnejší, mal dlhšie rohy a oveľa viac sily, no žiaľ nie toľko, aby ho ľudstvo nevyhubilo úplne. Napriek všetkému tento zubor predstavoval obrovskú silu, odvahu, tvrdohlavosť, trpezlivosť a tým aj schopnosť prekonať každú prekážku. Žiadne iné zviera žijúce v tých časoch sa mu nevyrovnalo.

Symbol Ur sa podobá na Feoh. Ur je však viac duchovný a Feoh je viac materiálny. Zatiaľ čo Feoh - dobytok symbolizoval udomácnenosť (skrotenú zver) , harmóniu, liečivú silu pre telo, úspech v tom, v čom sa už pohybujeme, Ur - zubor stelesňuje nespútanú energiu, obrovský tvorivý potenciál, dobývanie lásky, posilnenie ega, fyzickú silu nie za účelom uzdravenia, ale za účelom boja. Pre porovnanie - dobytok reprezentuje mladých milencov žijúcich v harmónii a zubor reprezentuje mladých bojovníkov vymykajúcich sa akejkoľvek kontroly. A preto je veľmi dôležité, na ktorom mieste vo veštbe bude runa stáť.


Pozor, táto runa sa môže týkať toho, kto kladie otázku, teda vás, ale môže sa týkať aj iných. Záleží, na koho sa pýtate. Vo svojej podstate však vždy poukazuje na koniec niečoho a začiatok nového.

Ak ste sa pýtali na seba a runa určuje podstatu, príčinu, prítomné vplyvy, potom by ste sa mali zamyslieť nad tým, či neuprednostňujete osobné záujmy pred spoločnými. Dajte sami sebe otázky. Ste voči sebe úprimní a voči iným ľuďom čestní? Máte svoj život pod kontrolou? Vám sa môže zdať, že nemáte dostatok trpezlivosti a odvahy prekonať prekážku, ale ono to môže byť úplne inak. Myslite na to hlavne vtedy, keď si vytiahnete runu v obrátenej pozícii - znakom dolu. Vtedy vás vyslovene varuje. Ak máte vo veštbe aj obrátenú runu Feoh, poukazujú na prílišnú tvrdohlavosť, možno aj materializmus, ktorý vám neprinesie nič dobrého v prípade, že nezľavíte zo svojich nárokov. Silné ego nie je zlé, no kto chce mať moc, mal by vedieť aj slúžiť. Konie jednej éry s takýmto symbolom bude vždy zlý. Runa môže priniesť výčitky svedomia, nepokoj a dokonca aj chorobu.

Ako znak reprezentujúci budúcnosť, dôsledok a riešenie má runa trošku iný význam. Na týchto pozíciách runa znamená iný koniec. Prídu nové hodnoty, ktoré budete prijímať do svojho života, k čomu by sme mali mať aj dostatok síl. Nájdete svoj duševný pokoj, so situáciou sa zmierite. Sily duševné i telesné však načerpáte jedine vtedy, ak poznáte, prečo sa táto zmena deje. Pátrajte vždy a za každých okolností po príčine, respektíve zdroji problému. Tieto pramene vám odhalia až ďalšie symboly objabujúce sa vo veštbe. Možno sa vám nové podmienky nebudú spočiatku páčiť, na každú zmenu si predsa treba zvykať, ale rozhodne stoja za to.

Vďaka svojmu magickému vplyvu by som šperk s týmto symbolom ako talizman odporúčala ľuďom, ktorí nevedia vo svojom vnútri uzavrieť minulosť a pohnúť sa dopredu. Je to runa šťastia, koncentrácie na podstatné veci, ktorá vám pomôže nechať veciam minulým možnosť odísť a prebolieť.

Kde sa v minulosti objavil znak Ur, tam niekto potreboval podporiť alebo vyhecovať k boju. Ale pozor, vy možno nepotrebujete žiadne nové sily. Možno len máte niekomu pomôcť a potrebujete trpezlivosť, aby ste pri tom zotrvali. Ako som už napísala, veštba, v ktorej sa ocitne tento znak, sa nemusí bezprostredne týkať práve vás. Vy ste položili otázku a vám runa len odpovedá. Ale som si istá, že by už budete vedieť, čo s ňou...
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes