Thorn/Thurisaz = tŕň/obor

Ruža, ten nádherný a nežný kvietok, má tŕne. Ježko, milé zvieratko, ktoré je v každej rozprávke prezentované ako priateľské, má ostne. Rozprávkoví obri sú obdarení veľkosťou, aby boli neporaziteľní človekom a vnímajú ho väčšinou ako nepriateľa. Aj človek, ktorý sa v živote veľakrát sklame, je sarkastický, nepriateľský a má pichľavé reči. Každý z nás sa bráni ako vie.



Nestačia tieto príklady? Tak si potom vezmite ostnatý drôt, ktorým ľudstvo hradí svoj majetok. V minulosti sa na rovnaké účely používali pichľavé kríky. Pichľavá cezmína, ruže... Osa, malý a zdanlivo bezbranný tvor, sa aj pred obrom, akým som pre ňu ja, tiež dokáže ubrániť. Stačí, aby okolo mňa začala poletovať, ohrozovať ma pichnutím a ja s jačaním utekám. Alebo čo taký dikobraz? Pichliače, ostne, šípy, žihadlá, to všetko je nepríjemné každému tvorovi, ktorý na ne narazí, pretože kontakt s nimi bolí. Nie je to ale žiadny boj, aký predpovedal Ur / Zubor. Obor nie je runou činnosti, ale naopak je runou nečinnosti - rozhodovania, pri ktorom sa nehýbete.


Táto runa väčšinou na otázky neprináša kladné odpovede, ak si ju vytiahnete znakom dolu... i keď... ako som už raz napísala, všetko zlé je na niečo dobré. Odvrátený znak znamená, že k vám prídu nevítaní hostia, neočakávané udalosti, alebo to budú hostia vítaní, no nesúci zlé správy a vy o tom budete musieť uvažovať. Niečo bude stále pôsobiť proti vám - ľudia, príroda, vy sama. Budete sa chcieť proti tomu obrniť a vystavať si okolo seba ostnatý plot. Za všetkým zlom však netreba hľadať náhodu, ale skôr príčinu. Ak je runa na pozícii Príčina Je čas sa opýtať zopár otázok. Prečo sa tí ľudia či udalosti snažia dostať pod vašu kožu? Čo ste komu urobili? Nie ste v skutočnosti ten slabší článok? Nie ste tŕňom v niekoho oku? Nie ste v jednaniach príliš spontánna a neobratná (ako ten obrovský obor)? Možno by ste sa mali zastaviť a namiesto okamžitého konania sa zamyslieť. Rozjímať, meditovať, zistiť si viac informácií o danej osobe či udalosti, byť trpezlivá a dôsledná. Študujte, očistite svoju myseľ od pliev i tŕňov, odblokujte svoje obmedzené vnímanie, meditujte, naplánujte zmeny. Veď čo vás nezabije, to vás posilní, ale len za predpokladu, že sa riadite svojim srdcom a konáte uvážene.

Ale pozor. Vy môžete byť poranení, no môžete aj rany rozdávať. Znakom hore obrátená runa vás chráni pred negatívnymi vplyvmi ako štít. Nabáda vás k romantike, porozumeniu, realizovaní sa. Ak práve teraz plávate v problémoch, znamená náhly zvrat a obrat smerom k lepšiemu, narastajúcu odolnosť voči ranám. Možno dostanete vnuknutie, v dôsledku ktorého sa budete môcť okamžite vedieť poriadne a hlavne správne rozhodnúť. Je to opak činnosti plnej rozjímania - ide o rýchly impulz, výsledkom ktorého bude priazeň a možno to bude aj konflikt, ktorý sa zvrhne vo váš prospech, alebo kritika voči vám a vy prinesiete konštruktívne a plodné riešenia. Je to totiž runa plodnosti a uvedomelosti.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes