Estée Lauder: riasenka Projectionist High Definition Volume

V jednej šialenej akcii na internete sa mi podarilo získať vzorku riasenky, ktorú by som si bez vyskúšania a len tak na základe reklamy asi nešla kúpiť do obchodu. Nepatrí k výrobkom za pár EUR, ktoré si kúpite a ak vám nesadnú, bez väčších výčitiek svedomia ich odložíte bokom či podarujete. Tešila som sa na ňu ako malé dieťa a hneď som ju aj vyskúšala.

Vzorka v odtieni 01 Black (2.8ml) je zmenšenina originálneho balenia v objeme 8 ml, čiže keď beriem do úvahy cenu plného výrobku (25 - 29 EUR), kúpiť takmer tretinu balenia len za cenu poštovného bol obchod storočia. Či to bol však výhodný obchod, to prezradí až test.

Riasenka Projectionist má dodávať mihálniciam plný vzhľad a majú po aplikácii ostať husté i oddelené. S tým viac menej súhlasím, hoci mne sa tá hustota nezdala až taká WOW. Riasy sú celkom výrazné, hoci nejde o ultra-black odtieň a na prvý pohľad sa mi zdala náplň práveže dosť svetlá. Dala by som krk na to, že tento fenomén spôsobujú lesklé perlové pigmenty. Každá riasa tak dostala slušnú dávku farbiva, perlový lesk, pekný tvar a teda spoločne vyzerajú ešte pevnejšie než predtým. Žiaľ, ten lesk sa mi ani pri opakovaných pokusoch s bleskom či bez neho nepodarilo zachytiť.


Aj Estée Lauder používa speciálnu technológiu "Volume Aire", kde jej pomáhajú špeciálne polyméry obaľujúce riasy pevným, no ultra ľahkým nánosom. Ak nepremeškáte moment, v ktorom nános schne, riasy budú nielen husté, ale aj pekne vytočené. Že ich naozaj nadvihuje, je dobre vidieť na fotografii, kde mám zatvorené oči. Pri bežnej riasenke by ste nepostrehli ten oblúčik, v ktorom sa stáčajú riasy dohora.


Patentovaný kartáčik výrobca nazval "ProDefinition" a údajne má duté vlákna, ktoré na seba rovnomerným a dostatočne silným nánosom naberajú ľahkú zmes náplne a hneď po nanesení farby riasy rozčesávajú. To je podľa mňa z časti reálne tvrdenie. Farba na moje prekvapenie neostáva na rúčke, ale na kefke a z toho som bola celkom mimo. Nevedela som, či je tá riasenka až taká dôvtipná (rúčka u iných riaseniek je väčšinou celá špinavá od farby), alebo je len stará a zaschnutá. Keď som však skúsila štetinky kefky, tie boli vlhké. Druhá časť vety už nie je až taká pravdivá. Riasy vo vnútornom kútiku sa mi tak dobre rozčesať nepodarilo.


Dôvodom neúspechu môže byť dĺžka rúčky. Originál výrobok je dlhý a štíhly. Dĺžka rúčky meraná od uzáveru k samotnej kefke môže byť odhadom 5 - 6cm, zatiaľ čo rúčka testovacej kefky má ledva tri centimetre. Samotná kefka je približne rovnaká, no vďaka krátkosti držadla sa s ňou dosť zle manipuluje. Ruka je až moc blízko oka pri líčení. 


Druhým dôvodom môže byť aj hrot kefky. Ja osobne mám radšej, keď nie je kefka objemovej riasenky pri špičke príliš úzka. Určite je to kvôli tomu, aby sme si nezababrali viečka farbou, no ja osobne nie som na takéto zvyknutá. Radšej mám mohutnejšie kefky s približne rovnako dlhými štetinkami. S tými sa mi riasy lepšie češú. Ale ono to bude možno sila zvyku. Počula som veľa hlasov, ktoré tvrdili, že práve takéto kefky sú pre objem lepšie. Ťažko povedať.

Čo sa týka odličovania, šlo to ľahúčko. Nemusela som na riasy tlačiť tampónikom a ani nijako drhnúť. V odolnosti je o niečo slabšia. Mrholenie neznesie, ale to od nej ani nečakajte. Nemala byť vodeodolná, no za to je veľmi spoľahlivá. Celý večierok prežila bez olupovania.

Moje hodnotenie riasenky:

Textúra: ľahšia
Pigmentácia: na pohľad priemer a možno aj svetlejšia, než by ste čakali, no na očiach vyzerá inak - oveľa výraznejšie
Manipulácia s kefkou: priemerná, mne to s ňou až tak dobre nešlo, no pevne verím, že s originál výrobkom (viď obrázok napravo) by to šlo o niečo lepšie
Výdrž: výborná (9 - 12> hodín)
Celková spokojnosť: 8 
Odolnosť voči vode: 3 (riasenka nie je vodeodolná, no napríklad hmlu znesie)
Cena: 25 - 30 EUR

Dva body riasenka stratila len pre tú ťažkú manipuláciu, z ktorej viním krátku kefku. Pevne verím, že keby som mala plné balenie, hodnotenie by bolo iné. V každom prípade, tých 25 EUR by som asi za ňu aj tak nedala nedala. Je to na mňa priveľa peniažkov.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes