Astor: riasenka Air Max (Ultra Volume)

Táto riasenka nie je žiadnou novinkou, no stavím sa, že sa už o nej mnoho počuli, alebo čítali. Pomaly každé sviatky ju zoženiete v nejakom peknom sete a v obchodíkoch ju máme pekných pár rokov. Značka Astor ju však zrejme tak skoro nestiahne z predaja, pretože sa stále dobre predáva. Chválabohu. Bola by jej škoda, je skvelá.


Predáva ju nielen darčekové balenie, ale aj dobré skúsenosti žien. Možno si ju prvý krát kúpite len vďaka zvýhodnenému baleniu, no druhý krát už skončí v nákupnom košíku len tak. Lebo ju proste chcete.

Ja som túto riasenku pred rokmi dostala darom od mamy spolu s milou mini-kabelkou. (Momentálne som odcestovaná a tento článok píšem od rodičov, no až docestujem domov, odfotím ju a fotku priložím). Kabelku takmer vôbec nenosím, lebo je viac spoločenská (určite nie je určená na bežné nosenie), no riasenku nečakal taký istý osud. Minula som ju a po čase zakúpila aj novú. Nečudujte sa, že jej obal je už ošúchaný a nápis "Air Max" som musela mierne vyretušovať. Používam ju tak často, ako to len ide.

Páči sa mi jej vkusný a elegantný obal i zaujímavý nadpis (presne takto robený je aj nadpis na kabelke). Ten názov si nevymyslela značka len tak. Slovo "air" reprezentuje ľahkosť, s akou kefka vytvaruje a nadvihne riasy. Astor používa technológiu Anti-Gravity a popiera tak fyzikálne zákony. Spraví riasy ľahkými a obsiahnutý kyslíkový komplex im umožní dýchať aj cez vrstvu farbiva. 

Iná blogerka (babyzne.blog.cz) písala, že Astor využil zákony aerodynamiky a princíp termo-mechanickej fúzie. Netuším, odkiaľ vzala takú informáciu. Trošku som si však pre istotu zapátrala na internete a objavila, že by malo ísť o nový spôsob výroby uhlíkových častíc, ktoré budú mať menšiu veľkosť než tie bežné. Ak si to preložím do bežnej "ľudskej reči", dáva to logiku. Uhlík je sám o sebe veľmi ťažký a pigment z neho získaný teda dostane do vienka všetky jeho vlastnosti. Bude ťažký. Keď teda váhu nejakým spôsobom optimalizujeme a pri výrobe riasenky použijeme takto upravené častice, nič neprinúti vaše riasy padnúť v dôsledku gravitácie.

Výrobca tvrdí, že dosiahnete až 10x väčší objem. Toto ja odmerať neviem, no povedala by som, že objem je viac ako fajn, ak si dám viac ako jednu vrstvu. Tá prvá vrstva je väčšinou nenápadnejšia a preto si z nového balenia dávam vždy až dve či tri. Riasy neostávajú zlepené a sú stále ľahké (ako bolo tiež sľúbené), takže si to môžem dovoliť. Používaním sa náplň stáva suchšou. Momentálne mi už stačia len dve vrstvy, no ani tak nemôžem hovoriť o hrudkách a zaťažených riasach. 

Riasenka má úplne obyčajnú kefku. Aspoň teda pre mňa. No ako som presvedčila u viacerých riaseniek, čím obyčajnejšie vyzerali, tým úžasnejšie maľovali. To isté platí aj pre Ultra Volume Air Max. Vyzerá tuctovo, ale krásne rozčesáva a ľahko sa s ňou manipuluje.

Moje riasy sú pevné, celkom objemné, no krátke. Na fotografii mám schválne mierne prižmúrené oči, aby ste mohli vidieť ich dĺžku.


Po použití riasenky sa objem zlepšil a riasy sa predĺžili i nadvihli. Za kvalitu fotiek sa ospravedlňujem, nemám so sebou fotoaparát, no verím, že efekt vidíte aj na týchto fotkách z mobilu.




Ako ste si mohli všimnúť, riasy nemám polepené. A toto je, prosím pekne, ozaj dlho používaná riasenka (ak ma pamäť neklame, mám ju už 6 mesiacov). Keby som mala novú, bolo by to ešte lepšie. Ja tvrdím, že žiadny výrobca vám neposkytne takú dlhú použiteľnosť.

Ak sa ňou chcete pekne nalíčiť, mám pre vás svoj osvedčený postup. Prvým krokom sa zameriam na objem. Snažím sa kefkou točiť a všetky riasy rovnomerne obaliť farbivom. Potom ich rozčešem jemným žmurkaním nasmerovaným priamo na štetinky kefky, tú však po prvom kroku nenamáčam do farby. Tým sa pekne vytočia dohora. Snažte sa to nepobabrať a riasy v tomto kroku nezlepiť. Ak by sa vám to predsa len darilo, žmurkajte ostošesť. Kým sú vlhké, malo by to ísť, lebo nová a nie príliš dlho používaná riasenka nezasýcha príliš rýchlo. Až po zaschnutí tejto prvej vrstvy jemne nanášam druhú na celú dĺžku rias.
Riasenka Air Max v tejto verzii nie je vodeodolná, ale ak ste nadšené plavkyne, poteší vás, že dostať aj jej sestru - vodeodolnú Air Max riasenku. Na riasach drží dobre. Ani večer som nemala pod očami čierne machule. Odličuje sa ľahko a stačí k tomu akákoľvek micelárna voda alebo bežný odličovač. Netreba dvojfázový a ani žiadny špeciálny prípravok.

Moje hodnotenie:

Textúra: ľahšia než u bežných riaseniek, no maľuje výrazne
Pigmentácia: priemer (taká akurát, ani príliš čierna, ani bledá)
Manipulácia s kefkou: jednoduchá
Výdrž: výborná (8 - 10> hodín bez olupovania)
Celková spokojnosť: 10
Odolnosť voči vode: 4 drobné kvapky (napríklad paru) vydrží, no s výdržou v daždi nerátajte 
Cena: 8 - 10 EUR za 7ml (býva aj v rôznych výhodných akciách, takže niekedy dáte za ňu oveľa menej)

Momentálne mám vo svojom kufríku 12 riaseniek rôznych značiek. Všetky sú zatiaľ v použiteľnom stave a v niektorých mám už len zvyšky náplne. Teda sa ich snažím domíňať, kým sa dá. Ak by som si kúpila ďalšiu, už by to nebola len zvedavosť, ale jasná diagnóza. :-) No pokiaľ sa počet kúskov v mojom kufríku zredukuje, môj zvedavý nos neobjaví nič lepšie, túto riasenku si ešte kúpim.

Update článku z 8.5.2013

Ako som vám sľúbila, pridávam ešte fotku mojej kabelky. Je šikovná a pekne robená. Však posúďte sami, či sa vám páči. Mne sa veru ľúbi.



ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes