Moje upírske líčenie

Už čoskoro prídu do našich kín a ja sa veľmi teším. Zbožňujem tento film plný citov, aj keď ho veľa ľudí kritizuje. Tentokrát to má byť už posledný diel a ďalší sa údajne točiť nebude. Hovorím o Twilight ságe, druhej časti epizódy Úsvit v ktorej sa hlavná hrdinka Bella zobudí ako upírka, čo ma inšpirovalo k vytvoreniu upírskeho líčenia.


27. október bol ukážkou toho, ako veľmi sa dá nudiť. Bohviečo som neurobila, lebo polovicu dňa ma zmáhala veľká únava, potom prišla príjemná prechádzka a po nej úplné otupno. Dobrý pocit navodil akurát film, ktorý som si prehrala. Akonáhle sa objavili titulky, dostala som nápad. Konečne sa pustím do svojho obočia a poriadne ho upravím. A keď už budem pri obočí, rovno si vymyslím aj nejaké líčenie a ak sa podarí, budem mať aspoň novú profilovú fotku na Facebooku. Nuž posúďte sami, či sa vám pozdáva môj mejkap a la upírka.


Začala som obočím. Pri trhaní chĺpkov som sa riadila návodom, ktorý vám zanechám v sérii nových článkov o úprave zovňajšku hodnej profesionálov. Tieto triky mám naozaj od odborníkov, nuž som sa ani trošku nebála chopiť sa ceruzky, pinzety a ísť do toho. Keď bol tvar môjho obočia aký taký, zvýraznila som ho ceruzkou, moja pleť dostala ošetrenie v podobe séra (Sérum Matriciane) a mohla som sa pustiť do zmeny.

Pleť: Nebolo nutné použiť podkladovú bázu. Nikam som sa nechystala a líčenie malo byť len nafotené, čiže načo... Celú tvár som namiesto toho pokryla 25-hodinovým mejkapom. Na tvári som mala kde tu hojace sa akné a to bolo treba ešte nejako zamaskovať. Mohla som použiť korektor, ale keďže primer použitý nebol, výhodnejší pre mňa bol gélový mejkap. Ten priľne lepšie než korektory. Na okolie očí som zvolila rozjasňujúci korektor, ktorým som urobila okolo očí bodky a potom poklepom rozotrela. Celý jednotný vzhľad podtrhol púder a na záver ešte tvárenka. Ja mám doma svetlejšiu a tá sa tiež dá v kľude použiť namiesto púdru, lebo má v trojici odtieňov namiešaný aj veľmi svetlý. Keďže som na noc nechcela pleť zbytočne namáhať veľkými nánosmi mejkapov a púdrov, práca mi najlepšie šla štetcom, ktorý neurobí príliš hrubú vrstvu.

Zoznam použitých produktov:

Trvácny Mejkap Lasting Finish 25H (103 True Ivory) - Rimmel

Gélový mejkap Match Perfection použitý namiesto korektora (103 True Ivory) - Rimmel

Rozjasňujúci korektor Match Perfection (100 Ivory) - Rimmel

Púder Match Perfection (103 True Ivory) - Rimmel

Tvárenka Match Perfection (001 Light Skin) - Rimmel

Štetec - Oriflame



Oči: Spodná linka bola z polovice nakreslená fialovou ceruzkou. Fialová je aj vnútorná spodná linka, hoci to na fotke veľmi nevidno. Zvyšok vonkajšej spodnej linky smerom do vnútorného kútika som dokreslila ceruzkou Multiplay a rozotrela aplikátorom na opačnej strane ceruzky. Vrchná linka je urobená čiernou ceruzkou s trblietkami. Môžete si všimnúť, že nejde od začiatku do konca očka, ale pri vonkajšom kútiku sa zvažuje smerom dohora a pri vnútornom kútiku chýba, respektíve je tam len taký náznak čiernej. To som docielila opäť rozotretím.


Potom prišli na rad tiene.Tesne nad čiernu linku som naniesla čierny mono tieň a rozotrela ho dostratena, pričom som úplne vynechala časť pri vnútornom kútiku oka. Tam už bola linka. Tmavý vínový tieň som aplikovala najskôr nasucho na celé pohyblivé viečko (aj mierne nad jeho okraj) a potom som aplikátor mierne navhlčila a naniesla novú vrstvu tieň. Začala som cca v druhej tretine pohyblivého viečka, pričom som opäť vynechala vnútorný kútik. Trošku som dala aj na spodnú linku a rozotrela. Tento tienik som vám už raz ukazovala. Ak si spomínate, bolo to suché líčenie, no tu ho máme v opačnej roli aplikovaný na mokro a preto má oveľa výraznejšiu farbu. Nakoniec som vnútorný kútik a celý naočnicový oblúk nasucho poprášila sférickým práškom s mierne ružovým nádychom (tiene z Hot Tropics).


Zoznam použitých produktov:

Ceruzka Glitter EyeLiner (01) - Pupa Milano

Ceruzka ScandalEyes (013 Purple) - Rimmel

Vypaľované očné tiene s obsahom sférických práškov z kolekcie Hot Tropics (01) - Pupa Milano

Vypaľované duo očné tiene zo sady Luxury Eyes Kit (08) - Pupa Milano

Čierny mono tieň - Mary Kay

Zabudla som vám odfotiť riasenku a ceruzku na obočie. Oboje mám z Rimmelu. Na obočie som použila hnedú ceruzku Exaggerate (211 Sable) a na oči riasenku Volume Accelerator (001 Black).



Pery: Mali by byť na okraji čo najtmavšie a preto som si pomohla najskôr svetlejšou ceruzkou, ktorú som rozotrela prakticky na celé pery, aby som ich zmatnila a docielila drsnejší povrch. Potom som okraje obtiahla ešte raz, no tentokrát tmavšou ceruzkou Multiplay, ktorá je konzistenciou krémovejšia a preto som chcela začať tuhšou ceruzkou. Túto som opäť rozotrela aplikátorom smerom dovnútra a na záver som celé pery pokryla leskom. Pri bežnom líčení by takýto tmavý rámik vadil, no tu ide o upírske líčenie, čiže to bol zámer.

Zoznam použitých produktov:

Lesk na pery Vinyl Gloss (550) - Rimmel

Ceruzka True Lips (04) - Pupa Milano

Multifunkčná ceruzka Multiplay zo sady Luxury Eyes Kit - Pupa Milano (použitá aj na líčenie očí)

Môj záver:

Moja kamarátka namietala, že sa na tejto fotke nepodobám na upírku a že ide skôr o veľmi pekné plesové líčenie. No... možno áno, možno nie. Faktom však je, že na ples by som nikdy nevolila dva dominantné prvky. Na mojich obrázkoch vidíte, že pery i oči sú si vzájomne konkurenciou, čo by sa žiadnej parádnici nemalo stať. Ak sa teda mienite inšpirovať a ísť takto trebárs do divadla, pozor na to. Mali by vás za podivínku.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes