Rimmel: BB cream

Masové šialenstvo z východu zamierilo do Európy už začiatkom tohoto roku. Krémy BB sme videli vystavené úplne všade, kam sme sa pozreli a majú ich už takmer všetky značky. Reklamné šoty boli pôsobivé, BB krém predávali obchodné maxi-reťazce i drobné obchodíky a teda nečudo, že sa veľa žien naň doslova "namlsalo".


Ja nemám tendenciu pridávať sa k masám a nehrniem sa do obchodu medzi prvými ženami. Chvíľku som si počkala, kým vo svojom obľúbenom obchodíku nedostanem verziu určenú na môj zmiešaný typ pleti. Kúpila som si Garnier na zmiešanú až mastnú pleť a tam moje nadšenie skončilo. Čudujete sa, prečo som o tejto svojej skúsenosti nepísala článok na svoj blog? Nuž ono je to tak, že ja nie som typ, ktorý obľubuje antireklamy a s kritikou som veľmi opatrná. Ak niečo nesadne mne, to ešte neznamená, že to nesadne niekomu inému. Bez jediného negatívneho slovka som krém posunula ďalej osôbke, ktorej sedí úplne perfektne. Táto srandička ma stála 8 EUR, čo nie je veľa, ale ani málo. Povedala som si, že nabudúce už budem veľmi opatrná a kým si výrobok neodskúšam poriadne na sebe, neinvestujem doňho ani cent.

"Tak je to tu... aj Rimmel má svoj BB krém" povzdychla som si, keď som na Facebooku čítala zmes komentárov od iných Rimmel agentiek. Až mi domov dorazila tohtomesačná agentská zásielka a v nej BB krém na testovanie, mala som veľmi zmiešané pocity. Niektoré z agentiek dostali svoj balíček o dva dni skôr a kritika naň sa valila zo všetkých strán. Ale darovanému koňovi sa na zuby nepozerá, preto som si povedala, že mu v prvom rade dám šancu.

Ako prvý ma zmiatol obal. Bleskový pohľad na bledé fľaštičky s mejkapmi, ktoré dennodenne používam a potom mrknutie na tmavo béžový obal krému, ktorý sa tváril ako stredne tmavý až oranžový neveštili nič dobrého. Chceli ma tvrdošijne presviedčať, že bude pre mňa príliš tmavý a budem oranžová ako mandarínka Darinka. Áno, podľa nepriehľadného obalu a jeho farby + nápisu "Medium" to tak mohlo byť, realita bola však úplne iná.


OK, krém bol možno trošku tmavší na moju tvár, no to sa po rozotretí úplne stratilo. Keď sa dobre rozotrie, vôbec nie je vidno prechody. A ani zďaleka sa odtieň obalu nerovnal farbe obsahu. Obal teda berte s riadnou rezervou a skúšajte testery (na dobrom svetle, nie v drogérii).

Krém sľubuje 9 účinkov, takže podďme rovno podľa poradia.

1. vyživuje

Jednoznačne áno, pretože je na dotyk príjemný a má príjemnú konzistenciu. Nie je moc tekutý. Obsahuje vitamín E a bambucké maslo, ktoré som spomínala aj v súvislosti s kozmetikou používanou pri liečbe ekzémov. Obidva pôsobia tiež ako antioxidanty, takže nebudeme starnuť. :-)

2. hydratuje

Glycerín a iné látky fixujúce vlhkosť v pokožke sa už o to postarajú, to vám garantujem. Že je pokožka hydratovaná, to pocítite okamžite po nanesení. Pokožka ostáva hladká a bez pocitov napnutia.

3. minimalizuje póry

Medzi veľké pozitíva krému radím obsiahnutý extrakt zo sladkého drievka. Sladké drievko je antioxiadant, pôsobí protizápalovo, antimikrobiálne a je prevratom aj v liečbe imunitných porúch. Ale nielen drievko, ale aj ostatné látky (ako napríklad pigmenty) sú dôležité. Ich pomer bol navrhnutý veľmi dômyselne. Každá jedna zložka má v prípravku svoju úlohu a majú to veľmi dobre vymyslené. Týmto skvelým zosúladením úloh jednotlivých ingrediencií krém docieli upokojenie pórov, ich stiahnutie, zakrytie a teda aj dokonalé minimalizovanie.

4. zjednocuje farbu

BB krém obsahuje pigmentové čiastočky optimálnej veľkosti a aj jeho tuhosť je taká akurát, čiže tie správne látky ostávajú na povrchu pokožky a ostatné sa vstrebávajú. Citlivým nanášaním bledšie miesta na pokožke dostanú farbičku a vyrovnajú sa farebne so zvyšnými partiami.

5. prekrýva

Krycia schopnosť je výborná na BB krém. Vo fotoblogu som mu možno trošku neoprávnene vzala dva body za krytie. Mala som hneď na začiatku uvážiť, že toto nie je mejkap, aby kryl nedokonalosti na 100%. Na to máme mejkapy a korektory. Uznajte, 80% krytie je na krém veľmi slušný výkon. Mať tak o trošku lepšiu pleť a mejkap dostane dovolenku... (hádam sa to čoskoro stane skutočnosťou)


6. matuje

Fakt matuje. Bola som celkom milo prekvapená. Nematuje síce ako púder alebo matujúce mejkapy, ale predsa, čo je tiež veľmi fajn. Ide o výživný krém, od ktorého by to asi nikto nečakal. Teda ja po predošlej skúsenosti určite nie. Ak vám tá troška lesku vadí, jedna vrstvička púdru alebo tvárenky to spraví. Odporúčam Match Perfection od Rimmelu alebo nejaký iný púder s drobným zrnom, aby bol výsledok prirodzený (viď obrázok). Púder tiež zvyšuje výdrž zo 4 - 6 hodín na 7 - 8 hodín.

K prekrytiu ostatných nedokonalosti pokojne siahnite po korektoroch (Stay Matte, Match Perfection), alebo použite mejkap, ktorý netvorí farebné prechody. Ja som použila gélový mejkap Match Perfection. Všetko značky Rimmel.


7. zjemňuje

Tiež realita. Pod krém nemusíte dávať žiadny primer, azda len nejaký bežný denný krém, ktorý normálne používate.

8. rozjasňuje

Ťažko povedať, čo presne má rozjasňovať pokožku. Nemáme tu zafírové pigmenty. Môžu to byť železité pigmenty, ktoré tónujú a dodávajú pokožke pekný vzhľad. Vlastne ich nájdeme v každom mejkape... Najskôr to budú ale tie rastlinné extrakty, ktoré pokožku pestujú a všetci dobre vieme, že pokožka so správnou starostlivosťou je žiarivá pokožka.

9. pomáha chrániť

Jednoznačne áno. Krém má fajn ochranný faktor (SPF25), ktorý tomu nasvedčuje. Aj extrakt zo sladkého drievka prispieva k dobrej ochrane, keďže má pôsobiť na imunitu a chrániť pokožku pred negatívnymi vplyvmi životného prostredia.

Moje hodnotenie (testovaný odtieň 002 medium):

Textúra: ľahká
Krycia schopnosť: 4, dostupné sú tri odtiene (001 light, 002 medium, 004 medium/dark)
Výdrž: dobrá (5 - 8 hodín) - zvyšuje sa použitím púdru, tvárenky, bronzera
Celková spokojnosť: 10
Cena: bežná odporúčaná cena bude cca 6 EUR za 30 ml
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes