Bioderma: Atoderm Nutritive a Atoderm tyčinka

Obnova prirodzených procesov prebiehajúcich v ľudskej koži. Taká je základná myšlienka, ktorej sa kozmetická značka Bioderma drží pri vývoji svojich prípravkov. Obranný mechanizmus je jeden z procesov, ktoré neustále skloňuje človek postihnutý suchou pokožkou. O jeho obnovu sa môže pozitívne pričiniť aj krém Atoderm Nutritive a tyčinka na pery Atoderm.


Hoci som do polovice minutú tyčinku posunula otcovi, môžem povedať, že oba prípravky mám vyskúšané na vlastnej koži a bola som veľmi spokojná. Dôvod vzdávania sa osvedčených vecičiek je prostý, pomohli mi vyliečiť pokožku a problém sa viac nevrátil. Týmto potvrdzujem, že slogan i samotná idea laboratória má niečo do seba a ja osobne som zástankyňou tohto spôsobu liečby, i keď je zdanlivo zdĺhavejší.

Teraz som vás asi zmiatla, keď som napísala, že vám treba dlhý čas na zotavenie. Nie je to celkom pravda. Každý človek má inú pleť a druh i rozsah poškodenia buniek je u každého jednotlivca iný. Preto aj čas liečby bude zákonite iný. Keď som začala používať Atoderm, nemala som atopický ekzém, ale moja pokožka bola vysušená v dôsledku užívania niektorých liekov a dlhodobého pôsobenia rôznych nepriaznivých faktorov (klimatizácia, veľký stres, nedostatočná výživa). Nikto si nemôže povedať, že hneď po nasadení kozmetiky jeho problémy zmiznú. Je to len jedna z ciest. V prvom rade si musíte chcieť pomôcť sami a eliminovať všetky riziká. V mojom prípade šlo o zlepšenie životosprávy, vysadenie liekov a pomoci mojej pokožky zvonku. To som mohla docieliť dvojako. Mohla som sa neustále mazať rôznymi olejíčkami od kožných lekárov, aby som nebola celá suchá ako rašpľa, čo by bol síce okamžitý efekt, ale z dlhodobého hľadiska žiadna výhra. Ale ja som zvolila komplikovanejšiu cestu, ktorou bol krok navyše, kde som sa pokúsila pokožku zotaviť tým, že ju naučím, ako sa má brániť. K tomu mi okrem mliečka Atoderm dopomohol aj krém Atoderm Nutritive. Dnes už suchú pokožku nemám.

Úprimne, liečebné metódy našich lekárov neuznávam. Veľa z nich lieči len následky, alebo učí telo prijímať látky zvonku. Avšak lekári sa nezaoberajú tým, ako by mohli donútiť telo pomôcť si bez liekov. Bolí vás hlava? Potlačíme bolesť. Tečie vám z nosa? Zúžime šikovne cievy v nose kvapkami do nosa a ono to prestane. Máte alergickú reakciu? Dáme telu látky tlmiace imunitný systém (v tom najhoršom prípade kortikoidy). My nie sme o nič lepší, lebo robíme to isté. Začnú sa nám lámať nechty, tak začneme do seba hádzať tabletky, namiesto toho, aby sme hľadali príčinu. Výsledkom takejto "snahy" je akurát to, že naše telo zlenivie a aj keď mu na podnose naservírujeme parádny zdroj vitamínov, bude čakať na svoju tabletku ako nejaký kozmonaut. Čo teda môžeme robiť? Dajme mu také látky, ktoré procesy naštartujú tak, že telo donútia pracovať a nie čakať. Dajme mu návod, ako na to a pridajme k tomu účinné látky získané z prírody, z ktorých to svoje nezíska "zadarmo" a pekne si to musí všetko vyprodukovať.

Laminaria Ochroleuca, po slovensky extrakt z riasy zvanej zlatá chaluha je jednou takou látkou. Spomínala som ju minule, zmienim sa o nej aj teraz. Ak chcete telo naučiť, ako sa má brániť, tak určite s jej pomocou. Patrí do skupiny morských rias, ktoré sú, ako vieme, veľmi dobrým zdrojom jódu. Táto rodinka je naozaj široká a patrí do nej vyše 20 tisíc rôznych druhov. Okrem toho, že vie spomínaná riasa chrániť telo pred UV žiarením, je aj výborným zdrojom antioxidantov, proteínov a iných látok, ktoré bránia starnutiu a vráskaveniu pleti a majú výrazné hojivé účinky. Keď o nej píšem, mala by som spomenúť lipid Antileukin 6, ktorý sa z nej získava. Už ste sa určite stretli so slnečnou alergiou. Či už ste ju zažili na vlastnej koži alebo len videli u inej osoby, musíte uznať sami, že je to veľmi nepríjemné. Pokožka je červená, páli a je pokrytá svrbivými vyrážkami. Tento stav je spôsobený slniečkom poškodenými bunkami, na ktoré sa začínajú v hojnej miere viazať mediátory zápalu (mediátor, čiže látka ako napríklad histamín, je odpoveďou organizmu na podráždenie) vyvolávajúce alergickú reakciu. Na takéto stavy zaberajú jedine imuno-supresíva, čiže látky proti alergii, ktoré pôsobia ako tlmiče imunitného systému. Lipid sa ukázal ako veľmi účinná látka eliminujúca poškodenie bunky, ktoré je kľúčovým faktorom nielen pri vzniku alergie, ale aj pri vzniku rakovinových ochorení kože. Z tohto nám logicky vypláva, že naša koža sa pod vplyvom týchto látok dokáže sama ubrániť bez toho, aby k tomu musela vyburcovať imunitný systém. K tomu už pridajme len nejaké minerálne clony a môžeme si byť istí, že slniečko už nebude pre nás žiadnou hrozbou. Ako som spomínala, tento extrakt je v celej rade Atoderm určenej pre dennú starostlivosť, do ktorej patrí okrem vyššie spomínaného krému aj tyčinka na pery (vľavo).

V tyčinke Atoderm a kréme Atoderm Nutritive okrem iných zvláčňujúcich látok ucítime tiež na dotyk veľmi príjemné a toľko ospevované bambucké maslo, ktoré má schopnosť zjemniť pokožku a urýchliť jej hojenie. Je ideálne na suché pery ale i suchú pokožku končatín a tváre, ktoré rovnako ako pery, tiež denne vystavujeme slniečku a rôznym iným škodlivým vplyvom. Nebudem ho veľmi popisovať, pretože ho dnes máme už takmer všade.

Obdobným spôsobom účinkuje aj extrakt z avokáda (obsiahnuté v kréme), ktoré ma pre vysoký obsah horčíka blahodarný regeneračný a upokojujúci účinok nielen na naše nervy, ale i pokožku. Nenadarmo je avokádová maska taká účinná pri začervenanej podráždenej pleti. Len tak mimochodom, avokádo stačí roztlačiť vidličkou a naniesť.

Krém Atoderm Nutritive sa používa podľa potreby. Väčšinou ráno a večer. Nie je až taký mastný, ako by sa mohlo zdať, takže sa hodí aj pod mejkap. Ja som k nemu v lete používala mejkap Photoderm Max, ale v zime si v pohode vystačíte aj s inými krémovými mejkapmi.

Tyčinku si natrite kedykoľvek to považujete za potrebné. Má takú ovocnú vôňu (vraj malinovú, no mne trošku pripomínala taký ovocný mix) a je super vláčna. Keď sa mi pery zotavovali po kútikoch, toto bolo jediné, čo ich vedelo poriadne premazať. Tyčinku potom dostal otec, lebo pracuje ako elektrikár na stavbách, kde ho často trápi prievan. Taký prievan vie byť poriadne nepríjemný hlavne v zime. Na jednej strane sa vám dobre vymení vzduch v miestnosti, no na druhej strane vám pokožku na tvári i rukách vysuší účinnejšie než klimatizácia.

Moje hodnotenie výrobkov:

Krém:
Textúra: stredne hustý a veľmi ľahko sa natiera
Hydratácia: dobrá
Výživa a premastenie pleti: jednoznačne maximum - 5, pokožka na mojich lícach i na nose ostala po ňom úplne jemná
Celková spokojnosť: 10
Cena: Odporúčaná cena 9,90 EUR za 40ml

Tyčinka:
Textúra: stredne tuhá, nie je ani moc mazľavá, ale ani príliš tuhá
Hydratácia: neviem posúdiť, keďže je to výrobok na pery, kde to málo cítite, ale asi dobrá
Výživa a premastenie pleti: jednoznačne maximum - 5
Celková spokojnosť: 9 - ten mastný pocit mi trošku vadil, ale keby som mala úplne suché celé pery, potom by mi to asi padlo vhod. Môj otec tyčinke dáva známku 10.
Cena: odporúčaná cena je 4,80 EUR za 4g, ja som ju tuším kúpila za 5 EUR

Týmto končím naše rozprávanie o rade Atoderm, do ktorej patrí ešte krém na ruky a krém Atoderm PP - Anti-récidive, s tými však skúsenosti nemám. Ak však tieto výrobky používate, budem rada, keď sa o skúsenosti s nimi podelíte s ostatnými návštevníkmi buď v diskusii k článku, alebo na mojej Facebookovej stránke.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes