Christian Dior: očný tieň Couleur Powder Mono

"Toto je rúž od Diora. Za taký ženy v mojich časoch vraždili." povedala mama po tom, ako siahla do kozmetickej taštičky a pyšne vybrala rúž v krásnej hnedastej farbe. Odvtedy sa mi názov značky vryl do pamäti ako symbol kvality. Keď som od kamarátky dostala tienik tejto značky, bolo mi šum a fuk, aký rok výroby to je a aký odtieň. Za darček som poďakovala a nosím ho. A ešte ako hrdo...

Tienik od kamarátky bol takmer nový. Určite nemá toľko rokov ako mamin rúž (môže mať maximálne rok či dva) a bol aj použitý, ale maximálne trikrát. Pre mňa je dôležité, že na ňom nie sú žiadne stopy vlhkosti ani iné nedokonalosti, ktoré by naznačovali, že by mohol byť napadnutý plesňami alebo iným mikróbom. A čo na tom, že teraz balenie toho istého tieňa vyzerá modernejšie a že políčko s práškom nemá oválny, ale má hranatý tvar? Dizajn obalov sa z roku na rok mení, no kvalita ostáva.


Priamo v prášku bol vytlačený aj názov "Dior". Žiaľ, ten už nemôžete tak dobre vidieť, pretože som tienik používala. Čo vidíte, je praktické zrkadielko ako súčasť balenia. Aplikátor som dala preč, nosím si so sebou štetec. Niektorí ľudia si na zrkadla v tieňoch a púdroch nepotrpia a tvrdia, že v kabelke vždy nosia kozmetické zrkadielko, ale to ja práve nie. Nechce sa mi vláčiť nič navyše. Kabelu mám už aj tak dosť ťažkú a som celkom rada, ak má aspoň jeden z výrobkov, ktorému sa v daný deň poskytne privilégium byť v mojej kabelke, svoje vlastné zrkadlo. Ostatné sersámy tak môžem nechať doma.

Tienik má broskyňovú farbu (odtieň 679 Suntan) a dobre drží, ja ho však nepoužívam samotný, ale len v kombinácii s inými farbami. Tento odtieň totiž patrí k tým teplým a teplé farby musím vždy s niečím zmiešať. Predstavím vám ho teda v líčení. Opäť ide o jemné líčenie a celé je v prírodných tónoch.

Spodná linka je béžová, vrchná hnedá. Vnútorné linky som nakreslila bielou farbou, aby som si oči opticky zväčšila (vidieť to na najspodnejšom obrázku). Očné viečka sú tieňované od najtmavšej farby k najsvetlejšej, začínajúc od vonkajšieho kútika smerom k vnútornému. Začala som tmavou hnedou, pokračovala broskyňovou a skončila béžovo-zlatou farbou. Na riasy som dávala len jednu vrstvu riasenky, ktorá je taká hnedá, ako aj moje riasy, preto ju tak dobre nevidieť. Pery hydratuje rúž od L'Oréal Paris, ktorý je veľmi kvalitný a dobre drží. Líčka dostali jemne opálený nádych vďaka bronzeru Match Perfection. Mejkap sa hodí na všetky príležitosti. Môžete ísť takto namaľovaná do práce i za zábavou.

Oči
očný tieň Mono Couleur Powder broskyňový 679 Suntan (Dior)
bronzer Sun Shimmer 3in1 odtieň 001 Light ktorý používam ako očný tieň (Rimmel)
ceruzky Scandal Eyes 004, 003 (Rimmel)
duo ceruzka bielo-šedá (Oriflame)
ceruzka na obočie Eyebrow Pencil 02 (Dermacol)
riasenka Absolute Volume 840 Brown (Astor) - na fotke ju nevidno, ospravedlňujem sa za kvalitu

Pokožka
bronzer Match Perfection 001 Light (Rimmel)
gélový mejkap Match Perfection (Rimmel)
štetec bol súčasťou sady Arabian Glow (Avon)

Pery
rúž Color Richeˇodtieň 353 (L´Oréal Paris)

Moje hodnotenie očného tieňa Dior:

Textúra: ľahká (hoci vzhľad tomu nenasvedčuje, prášok je jemný)
Schopnosť priľnúť: 4
Aplikácia: veľmi jednoduchá, je to farebne neutrálny tieň, ktorý navyše dobre chytá na viečko
Farebná sýtosť: 5 (dobre pigmentovaný a reálne dosiahnutý odtieň zodpovedá tomu, čo vidíte v obale)
Výdrž: výborná (9 - 12> hodín)
Celková spokojnosť: 9 (bod dolu som dala za aplikátor, ktorý sa veľmi rýchlo zničil)

Cenu musím jedine odhadnúť, keďže v tejto staršej verzii tienik nájdete len na internete. Na Ebay sa dá splašiť za cca 18 - 20 EUR. Keby som si mala kupovať len kozmetiku od Diora a mať doma plnú kozmetickú výbavu, asi by som príliš skoro vyšla na psí tridsiatok pri tom, koľko toho spotrebujem. :-) Každopádne, tento výrobok určite používať budem. Je to kvalita a ešte aj odtieň, ktorý sa mi páči.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes