Syrové koláčiky k sledovaniu olympiády

Keď s kamarátkou pozeráme krasokorčuľovanie a obdivujeme tie parádne skoky, čo nám športovci predvádzajú na ľade, vhod nám padne niečo slaného na zahryznutie. Dva plechy z tohto množstva sú pre nás dve tak akurát na dve podujatia. Ale pozor, lebo v prípade hokeja či Vianoc sú ľudia schopní zjesť aj dvojnásobok, takže sa na to radšej patrične pripravte. ;-)





Rozpis je na cca 50 - 70 kúskov, podľa veľkosti formičiek

Na cesto :

125g hladkej múky
1 kypriaci prášok do pečiva
štipka soli
125 strúhaného syra Eidam, alebo nejakého iného tvrdého syra
1 vajce
125g margarínu

Na potretie:

1 žĺtok
1 polievková lyžica mlieka
rôzne posýpky (rasca, ľan, slnečnica, sezam, nahrubo podrvené orechy)

Postup:
  • Múku preosejeme s práškom do pečiva, pridáme soľ, vajíčko, zmäknutý margarín a vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie alebo mikroténového vrecúška a dáme minimálne na pol hodiny odpočívať do chladničky.

  • Potom cesto vytiahneme a rozvaľkáme na cca pol centimetrový plát. Vezmeme si formičky a povykrajujeme rôzne tvary. Cesto môžeme narezať radielkom i na tyčinky.

  • Kúsky poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie. Nemusia ísť ďaleko od seba, stačí centimeter. Ony aj tak pôjdu viac do výšky než do šírky.

  • Vyšľaháme si vajíčko s mliekom. Ak nemáme v pláne posypať chuťovky soľou, zmes môžeme aj prisoliť. Potom ňou potrieme všetky kúsky a posypeme ich tým, čo sme si nachystali.

  • Chuťovky sa pečú 10 - 15 minút pri teplote 180°C.

Môj tip:

Môže sa vám to zdať neobvyklé, ale ak vám doma chýbajú navrhované posýpky, pokojne použite nejakú koreninovú zmes. Ja niekedy na ne dávam, provensálske korenie, grilovacie korenie, červenú papriku, talianske bylinky s cesnakom, alebo aj nejaké pikantnejšie zmesky korenín. To majú chlapi radi a určite u nich zabodujete na plnej čiare. :-)

Tento recept je veľmi jednoduchý. Natieraním a ozdobovaním chuťoviek môžete pokojne poveriť aj svojho drahého alebo deti (ak máte). Niekoľko párov rúk sa vždy pridá a aspoň bude lepšie chutiť.

Takže dobrú chuť a hokeju zdar. Poriadne povzbudzujte, nech to tí naši chlapci vyhrajú.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes