Astor: Očná linka 24h Perfect Stay Thick & Thin Eyeliner Pen

Chcete získať dramatický vzhľad? Pomôže vám tmavá očná linka vedená pozdĺž celého viečka, pretiahnutá až za jeho vonkajší kútik. Avšak k takému vzhľadu nepasuje rozmazané líčenie. Keď sme už minule začali trvácnosťou, dnes budeme v tejto téme pokračovať a povieme si, ako (i za akých okolností) sa môžeme k takémuto líčeniu dopracovať.

Mojou v poradí treťou linkou od Astoru je linka Thick & Thin. Alebo je to skôr fixka? Asi to druhé mi sedí viac, ale výrobca píše, že je to pero, takže hovorme o ňom v mužskom rode. Hrot má skosený, aby sa s ním dala vykresliť línia rôznej hrúbky. Ako hovorí jeho meno, nakreslíte hrubú i tenkú linku. Nespornou výhodou je súvislé písanie. Nepotrebujete nič namáčať, pokladať na stôl, ani držať, takže sa nalíčite trebárs aj vo vlaku. Pravdaže nie v pohybe, ale vo vlaku na stanici. :-)



Isteže sa dá líčiť aj za jazdy, ale za výsledok neručím. Pigment schne pomerne rýchlo, takže každý chybný ťah napravíte len veľmi ťažko. Pre mňa je to prirýchlo a ak to "prepísknem", robím rovno širšiu linku, ale tým by som sa asi chváliť nemala.  :-p Keby ste však mali pripravenú vatovú tyčinku navlhčenú micelárnou vodou, ide to opraviť.

Negatívom tejto linky je, že nemáte ani len šajnu, koľko vám z nej ešte ostáva. Obal je pekný, ale toto veru nie je domyslené. Raz skrátka pero dopíše a nemusí to byť práve vhodná chvíľka. Ale ani to nie je úplne neriešiteľná vec. Čiernu ceruzku nosí so sebou azda každá z nás. Keby k tomu prišlo, isto by ste si vedeli pomôcť, no nie? 

Druhé malé negatívum vidíte na fotkách tohto líčenia. 

 
Farba ako taká drží a vydržala aj po tom, keď už z tieňov neostalo nič, ale pokiaľ sa budete cez deň dotýkať očí, dopadne to takto. Konce linky sa trošku rozmachlia. Ale prišla som na príčinu. Linka nemá rada pod sebou tiene a ani silikónové bázy. 

Tradične sa linka nanáša až potom, keď sú nalíčené očné viečka tieňmi. Lenže keď perom prejdete po práškových tieňoch, nielenže sa ich čiastočky nachytajú na jeho hrot a bude sa vám s ním ťažšie robiť linka, ale ten hrot (podľa mňa) aj dosť poničia. Šli by ste nejakou fixkou alebo perom písať po papieri, ktorý je zaprášený od nejakej kriedy alebo púdru? Asi sotva. A zistila som aj to, že sa najviac "rozmachľuje" na miestach, kde je použitý primer na báze silikónu, alebo niečo, čo priveľmi vyhladí pokožku. Vždy, keď použijem svoj BB krém od Biodermy, alebo primer Match Perfection od Rimmelu, koniec linky skončí presne takto, lebo práve potiaľ siaha hranica, kde tie dva prípravky ešte sú. Zvyšok je báza pod očný tieň. Ak si však dám pozor a túto oblasť vynechám, linka drží trikrát lepšie. Dobre drží aj na viečkach predlíčených korektorom Match Perfection. On ten korektor nie je moc matný, je to skôr niečo medzi krémom a gélom, takže keby ste si vybrali podobný, malo by to byť OK. Ale úplne najlepšie píše na čistú kožu bez ničoho a z toho mám radosť.

Kedysi ma jedna blogerka kritizovala za to, že som dala linku predtým, ako som si nalíčila oči tieňom. Ja to však robím často, pretože nie vždy chcem, aby linka na mojich očiach priam svietila. Chcem oči len zvýrazniť a stačí mi úplne tenučký pásik linky tesne povedľa rias. Akoby som riasy chcela tým tušom od korienkov napustiť. Ak chcem nechať vyniknúť linku, samozrejme ju nakreslím na tiene, no toto je môj druhý zaužívaný postup a nemyslím si, že by bol kompletne zlý. A nerobím to len ja. Pokiaľ viem, aj niektoré postupy na stránkach Akadémie krásy sú presne takéto. Ako vyzerá len jemné zvýraznenie, môžete vidieť nižšie. Vľavo je čerstvé líčenie, kde pri troške pozornosti zaregistrujete, že tá linka tam naozaj je. Tenučká, ale predsa. Vpravo je to isté líčenie po 8 hodinách. Oči sú zvýraznené, ale linka nekričí. A drží, drží...


Takže na tento účel bude táto linka priam geniálna, lebo hrotom, ktorý musíte máčať, sa takáto tenká linka robí veľmi zle a tento sa ani nemáča a ani nie je hrubý. 

Nabudúce vám to isté predvediem aj so širšou linkou a vyskúšam aj mačacie líčenie, lebo sme tu žiadne líčenie už dávno nemali.

Moje hodnotenie linky:

Textúra: konzistenciou je to tekutý tuš, ktorý píše úplne súvisle bez vynechávania 
Aplikácia: ťažká pre začiatočníčku, priemerná pre mňa, veľmi ľahká pre profesionála 
Farebná sýtosť: 5 (dobré krytie, fajn intenzita farby) 
Výdrž: dobrá (7 a viac hodín), keď je príliš hladký podklad, na koži výborná (aj nad 12 hodín) 
Celková spokojnosť: 8 (body beriem za rozmazávanie na hladkom podklade, lebo veľa žien dnes používa bázy a toto by im mohlo vadiť, tiež za výdrž - mne tých 12 hodín úplne stačí, no je to predsa len polovica z toho sľubovaného
Cena pera: cca od 5 EUR za 3ml (na internete, v obchode som ho videla za 7 EUR)

celkové hodnotenie - slovom
  VYNIKAJÚCA
obal / prezentácia výrobku
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
štetec (hrot)
okamžitý efekt
výdrž
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
zmývateľnosť
http://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
pigmentácia
pomer kvalita / cena
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg

Linku som podrobila testom a hodnotila ju podľa toho, ako a na čo som ju chcela používať ja. Som si vedomá toho, že keby som mala linku hodnotiť z pohľadu využiteľnosti pri všetkých možných postupoch líčenia (čiže aj kreslenie na tiene + na viečka nalíčené bázami), musela by som brať body a body by som musela zobrať aj každému ďalšiemu peru bez ohľadu na značku. Výsledné hodnotenie by tak malo o motýlika či dvoch menej a skončila by buď ako VÝBORNÁ alebo VEĽMI DOBRÁ. Avšak pri všetkej kritike má ešte stále ďaleko od priemernej alebo len dobrej. Cením si ju na väčšie počty bodíkov.

Viete, koľko krát som čumela kamarátkam na perá? Na ne nebývajú v drogériach testery, takže nikdy dopredu neviete, či budú kresliť na hrubo, alebo sú schopné spraviť aj tenkú linku. Už som raz jedno hrubo-kresliace kúpila a bolo mi nanič. Takže teraz som šťastná ako blcha, že mám takéto pero doma.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes