Rimmel: korektory Stay Matte a Match Perfection

Čo majú spoločné ženy parádnice s vojakmi? Že netušíte? No predsa maskovanie. Vojaci sú vyškolení, aby sa vedeli stratiť v teréne a my baby sme zasa naučené nechať stratiť svoje akné, červené škvrny a všetky nedokonalosti. Kedysi som považovala zakrývanie nedostatkov korektorom za ten najlepší spôsob, ako ich zvýrazniť, ale časy sa menia a kozmetika sa zlepšuje.

Korektory používam. Nie úplne pravidelne, lebo nie vždy potrebujem nutne niečo prekrývať, ale mám ich doma viacero. Dnešný článok bude o dvoch kúskoch značky Rimmel. 

Čo na korektory hovorí výrobca? Z jeho slov je jasné, že primárne zameranie Match Perfection je skôr optické krytie nedokonalostí rozjasnením a u Stay Matte ide o korekciu i liečbu nedostatkov, ako je napríklad akné.

Match Perfection korektor

Perfektná voľba pre pleť bez farby s nezdravým zašednutým výrazom. Celý rad Match Perfection obsahuje modré zafírové pomleté pigmenty, ktoré pekne odrážajú svetlo a odpútavajú tak pozornosť od nedostatkov, ktoré chcete maskovať. Ide o bežný trik, ktorý aj svetoznámi maliari používajú pri vytváraní realisticky vyzerajúcich portrétov. Kto už maľoval, ten vie, aké ťažké je vyrobiť prirodzenú telovú farbu. Vždy ju máte buď moc oranžovú, alebo - ešte častejšie - príliš šedú, až mŕtvolne bledú. Pridajte však trošku modrej a pokožka sa rozžiari. A presne to robí modrý pigment, dodá žiarivý a zdravý vzhľad príliš svetlej pleti, ktorá vyzerá akoby bez života.

http://www.rimmel.sk/produkt/match-perfection-korektor/

Stay Matte korektor


Veľmi dobrý pomocník, keď chcete akné nielen prekryť, ale ho aj liečiť. Na to je vnútorné zelené jadro priam stvorené. Práve jadro obsahuje bylinky, ale aj kyselinu salicylovú, ktorá (POZOR!!!) nesmie prísť do okolia očí. Zelená farba tiež rafinovane neutralizuje červeň. To si vlastne môžete vyskúšať doma. Temperami namaľujte niečo intenzívne ružové a potom k tomu primiešajte zelenej farbičky. Uvidíte, čo sa stane. Červená sa vytratí.

http://www.rimmel.sk/produkt/stay-matte-korektor/

Použitie korektorov a môj názor na ne


Match Perfection: sa najlepšie používa v okolí očí. Ja ním prekrývam kruhy pod očami a väčšie hnedasté škvrnky, ktoré mi dočasne ostali po liečbe akné, ale využívam ho aj ako podklad pod líčenie očí. 

Ak chcete korektorom prekrývať pigmentové škvrny, lepšie je použiť mejkap na tej istej báze. Tento korektor je viac púdrový ako mastný, preto si nebude veľmi rozumieť s krémovými mejkapmi. Skôr by pasoval ku gélovým a mejkapom s púdrovou textúrou. Niektorí odborníci hovoria, že korektor sa dáva prvý a až potom mejkap, ale podľa mňa to nie je postup so vždy zaručeným úspechom, lebo žiadny korektor nedrží tak pevne, aby ste ho mejkapom inej textúry z pokožky doslova "nevygumovali". Ak si teda napriek odporúčaniam predsa len zvolíte krémový mejkap, potom by som ho dala možno ako prvý, až potom korektor. Ale to by bolo možno lepšie najskôr odskúšať priamo s vašim mejkapom, lebo každý ten mejkap je iný. Sú aj úplne ľahké krémové mejkapy s penovou konzistenciou. Na tie by to nemuselo platiť. Vyskúšajte obidva postupy a zistíte, ako ste na tom a čo vyzerá lepšie. V záujme pekného líčenia sú všetky experimenty vítané.
 
Aby ste docielili svieži look svojich očí, najskôr ho nanesiete v drobných bodkách pod očko a jemnučkým poklepom necháte vstrebať. Ďalšia vrstvička patrí nad pohyblivé viečko a trošku (ale naozaj len trošku) dávam aj na viečko samotné. Korektor zanechá jemný zamatový povrch, na ktorom sa skvele rozotierajú tieniky dostratena. Povedala by som, že je lepší než mnohé podkladové bázy. Kebyže mám citlivé oči, neviem, ako by reagovali, no čo viem, tak väčšine ľudí tento korektor nespôsobuje žiadne problémy.


Jeho balenie je praktické. Krém nie je v styku so vzduchom, lebo si ho vytlačíte len toľko, koľko potrebujete. Akurát by som možno poriešila to dávkovanie a zúžila hrdlo, ktoré privádza krém k štetcu, aby dávalo na štetec menej krému. Ak totiž viac zatlačíte, vyjde vám ho dosť a nie vždy sa to dá spotrebovať. Potom ho nasilu natierate aj tam, kam netreba, len aby vám nezaschol na štetci. :-) Mne teda ešte nezaschol a ani to skúšať nejdem, bo neviem, ako by to dopadlo a či by sa štetec dal umyť. Mám tento korektor príliš rada, aby som riskovala, že si ho zničím, takže ho len dôkladne otieram vatovými tampónikmi. Ale verím, že by sa našli aj takí podnikavci, ktorí by si na to trúfli a ten štetec normálne umyli. :-) 

Moje hodnotenie korektora: 

Textúra: tekutá, viac púdrová než krémová a veľmi jemná
Krycia schopnosť: 4 (dobrá)
Výdrž: výborná (8 a viac hodín)
Celková spokojnosť: 10
Cena: cca 5 EUR za 7ml


celkové hodnotenie - slovom

VYNIKAJÚCI

obal / prezentácia výrobku
intenzita krytia
prirodzenosť krytia
trvanlivosť krytia
obtiažnosť aplikácie
multifunkčnosť (použitie)
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Stay Matte: je krémovejší a dobre sa s ním maskuje akné vo všetkých štádiách, no na tú úplne poslednú fázu hojenia už nestačí.  Na prekrytie vysušených miest si trúfne málo korektorov (ak vôbec nejaký). Ako tak kamufláž funguje s liečebným krémom Sébium AI korektor, ktorý zelenú púdrovú zložku kombinuje s krémovou, ale inak väčšina korektorov ostré hrany jazvičiek i šupinky akurát urobí viac nápadnými. Na toto sa mi osvedčila jediná vec - gélový mejkap, lebo gél najlepšie priľne a vyrovná povrchy.

Korektor Stay Matte sa vo všeobecnosti dobre toleruje s akýmkoľvek druhom mejkapov a človek by si myslel, že ho musí dávať ako prvý, ale paraxodne to tlmenie červenania celkom dobre funguje aj s korektorom použitým nakoniec. To už však nemá výrazný liečebný efekt. Prirodzene väčší zmysel má dopriať pokožke liečbu skôr, ako na ňu natrieme mejkapovú omietku. :-)

Efekt liečenia akné hodnotím kladne, lebo je viditeľný. Keď ráno odchádzam do práce a akné mi akurát raší, do večera sa póry ukľudnia a pokožka vyzerá lepšie. Skúšala som ho pár krát použiť aj na noc a tiež sa mi zdalo, že celkom zabral. Na noc ho však nedávajte. Je zbytočné zaťažovať pokožku v noci krytím. Aj ja som ho použila len ako prvú pomoc len preto, lebo som nemala so sebou žiadny liečebný krém. 


Stay Matte korektor sa vyrába v praktickom tyčinkovom balení. Obal nie je širší ako také väčšie pero, preto si ho pokojne môžu kúpiť aj školopovinné parádnice a nosiť ho v peračníku. :-) Aj vysúvací mechanizmus je fajn. Tak ako obsah odkrútením vysuniete, tak isto ho zasuniete aj dovnútra.

Moje hodnotenie korektora: 

Textúra: stredne ťažký krém, mierne mastný s hladkou konzistenciou a fajn vôňou
Krycia schopnosť: 4 (ak sa používa správne, potom dobre kryje)
Výdrž: dobrá (5 - 8 hodín)
Celková spokojnosť: 9 (bod som mu vzala len pre menšiu výdrž a to krytie, inak je výborný)
Cena: cca 4 EUR za 1,6g
 

celkové hodnotenie - slovom

VÝBORNÝ

obal / prezentácia výrobku
intenzita krytia
prirodzenosť krytia
trvanlivosť krytia
obtiažnosť aplikácie
multifunkčnosť (použitie)
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie
 
Korektory od Rimmelu sú cenovo dostupné a kvalitné produkty. Často bývajú pribalené v darčekových baleniach (naposledy som ich videla pri mejkapoch), ale aj samotné sa oplatia kúpiť. Aj keď môjmu favoritovi Match Perfection chýba pár bodíkov do úplnej dokonalosti, zatiaľ ho žiadny iný korektor netromfol v možnostiach využitia ani efekte na moju večne bledú pokožku. Mám už tretie balenie a keď ho miniem, kúpim si ho opäť. Zo Stay Matte mám už druhý kus. 
 
Poznám aj iné korektory ako Stay Matte i Match Perfection, ale o nich bude reč nabudúce.
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. Na korektor Stay Matte jsem dneska koukala v drogérce a přišel mi docela fajn. Zkoušela jsem trošku na mé akné a zdálo se mi, že ho pěkně zakryl. Možná do něj půjdu. Prima recenze:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem za komentár i pochvalu. :-) Korektor Stay Matte je na akné a jeho hojenie veľmi dobrý a má super zloženie. Je to určite jeden z tých, čo sa značke Rimmel podarili. Mala som kedysi Hide the Blemish, ale ten ma až tak neoslovil ako tento. Vždy si ho kúpim aj do zásoby. Match Perfection mám na kruhy pod očami a Stay Matte na prípadné vyrážky.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes