Mixa: Anti-Redness CC krém na upokojenie začervenanej pleti

Aj keď zatiaľ nebolo možné priniesť jednoznačnú odpoveď na otázku, čo primárne spôsobuje rosaceu, kozmetické značky sa predháňajú v tom, kto vymyslí účinnejšiu zbraň. Na svete sú špeciálne BB krémy proti a posledné výskumy tejto choroby dali vznik aj ďalšiemu krému zvanému CC. Skôr než budeme mať DD alebo XX krém, rada by som vám predstavila svoj prvý CC krém od Mixy.

Skratka CC v anglickom jazyku znamená korekciu farby (Color Correction), čo nám hovorí, že krém by mal pravidelným používaním potlačiť viditeľné začervenanie pokožky a celú ju zjednotiť. V prvom okamihu som bola v tom, že ide o vylepšený BB krém a to vylepšenie spočíva v pridaní látok tlmiacich červenanie. Aspoň takýto krém na trhu predstavil Max Factor. Mixa to má však úplne inak. Značka sa nevybrala cestou vylepšovania už existujúceho krému, ale vyrobila úplne nový krém. Tento nemá okamžite prekryť problematické miesta pigmentom v telovej farbe. Ak už ide jednotiť odtieň, potom to dosiahne postupným tlmením začervenania. Urobí to upokojením pokožky, nie kamuflážou (ako mejkapy alebo niektoré BB krémy) a teda to zjednotenie nebude viditeľné hneď. Najskôr musí pokožka zareagovať na liečbu, lebo žiadne červenanie = žiadny problém s fľakmi.


Keď to beriem z pohľadu liečby a nie názvu, potom CC krém je mojim štvrtým krémom určeným na liečbu začervenania. Ako prvý som skúšala Ruboril od ISIS Pharmy, potom Diroseal od Avéne a napokon Sensibio AR od Biodermy, pri ktorom som aj ostala. Mám teda s čím porovnávať a chystám pre vás aj jeden väčší článok s porovnaním krémov tohto druhu.

O tom, čo spôsobuje červenanie a presvitanie žiliek na tvári, som sa podrobne rozpísala na svojom blogu New Bridget. Neviem, či má ešte zmysel to tu opakovať, preto v prípade nejasností odporúčam prečítať najskôr tieto dva články a potom sa prípadne vrátiť sem. Tu sú aj odkazy na ne:
Ak by som mala zhrnúť základné príznaky ochorenia zvaného rosacea, povedala by som to v dvoch bodoch: 
  1. Červenáte sa pri každej radikálnej zmene teploty (ako napríklad prechody z klimatizovanej miestnosti do tepla). 
  2. Máte často podráždenú pokožku, cítite jej napätie alebo nepríjemné pichanie (akoby vás bodalo tisíce ihličiek strieborného smreka) pri športe, rozčúlení, pití alkoholu, alebo pri jedení pikantných či horúcich jedál. 
Je to aj váš prípad? Potom sa dajte na liečenie pokožky skôr, ako vám natrvalo ostane červený frňák. Pokiaľ ste to doteraz odkladali len kvôli pochybnostiam a vysokým cenám liečebných krémov, tak teraz už nebude mať žiadne výhovorky, lebo tento krém od Mixy má naozaj prijateľnú cenu.



Aké látky vám majú pomôcť liečiť začervenanie

Začervenaná pokožka je typická tým, že sa nedokáže brániť pred žiadnymi podnetmi prichádzajúcimi zvnútra ani zvonku. Takže ju musíme chrániť my.

Hydratácia

V prvom rade je absolútnou nutnosťou chrániť ju pred vysušovaním, vďaka ktorému sa stáva drsnou. Nedá sa síce povedať, že by pleť strácala vodu, no aj keď jej tú vlhkosť dáte,  nevie si s ňou v prípade vystavenia zdroju tepla poradiť a udržať si ju. Nedopraví si ňou výživné látky a bude mať nedobrú farbu. CC krém preto obsahuje vitamín B3 inak nazývaný aj ako vitamín PP (NIACINAMIDE) - kľúčový komponent pri metabolických procesoch i zásobovaní pleti kyslíkom a vodou. Podávaním vitamínu B3 predchádzame strate vlhkosti a vytváraniu drsnej kože.

Schladenie, upokojenie, výživa

Na obale sa spomína, že CC krém obsahuje Cold Cream. Cold krém je vecička, o ktorej básnim svojej sesternici i kamarátkam celé veky. Však ony by vám povedali... Všetky majú suchšiu pleť a podľa môjho názoru neexistuje nič geniálnejšie pre základnú starostlivosť o tento typ pleti ako tento krém. Čo mi kamarátky potvrdili, zatiaľ asi najlepší krém Cold Cream má v portfóliu značka Avéne. Prekonať Avéne bude výzva, ale netvrdím, že sa to nedá. Vyrobiť taký Cold krém (názov je odvodený od slova cold ako chladný) totiž nie je žiadny problém, len treba nájsť správny pomer a druh ingrediencií. Aj keď je jeho základná receptúra je riadne stará (pochádza z druhého storočia), dnešné moderné krémy sa od tých pôvodných veľmi nelíšia. Obsahujú akurát menej ťažkých voskov, ktoré predtým tvorili podstatnú časť objemu. Dnes nám ich nahradil práve glycerín, rastlinné alebo minerálne oleje a lanolín. Neviem, akú receptúru používa Mixa pri výrobe svojho chladivého krému, no keď pozerám na ingrediencie celého CC krému, myslím, že to budú tieto:
  • glycerín a voda - základ každého denného i nočného krému
  • bielučký včelí vosk (CERA ALBA / BEESWAX)
  • bambucké maslo nahradzujúce časť vosku (BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER / SHEA BUTTER)
  • namiesto ružovej vody použil výrobca extrakt z kvetov liečivej arniky horskej (ARNICA MONTANA FLOWER EXTRACT) 
Arnika, patriaca medzi chránené rastliny, má vynikajúce liečivé účinky a je schopná stlmiť každý zápalový proces, obnovovať poškodené tkanivá a ukazuje sa ako oveľa lepší liek na ochorenia povrchových ciev než kedysi používaná ruža. Veda preukázala, že 50% gél z arniky má rovnako silný protizápalový účinok ako 5% ibuprofénu! Takže kto by ešte stále v kozmetike potreboval nejakú chémiu? Ja teda nie.

Tlmenie červenania pôsobením na žilky

Typickým prejavom začervenanej pleti sú žilky, ktoré sú pod rôznymi vplyvmi rozšírené a práve preto ich vidno. Aby sme ich navrátili do pôvodného stavu, pomôže nám kofeín (CAFFEINE). Keď si ho dáte vo svojej obľúbenej forme kávy, pokožka vám zaň veľmi ďakovať nebude. Väčšina ľudí pije kávu horúcu a to je priama cesta do pekla plného červených nosov i horších foriem rosacey (radšej ani nechcite vedieť, aké to sú, lebo vyzerajú úplne hrozne). No naproti tomu vonkajšia forma podania kofeínu alebo pitie chladnejšej kávy a čaju, to je už iná pesnička. Nevypite kávu, kým nie je vlažná, alebo len mierne teplá a bude to OK. Kofeín zužuje cievy. Ich steny sa zmršťujú, čím nám tiež pomáha tlmiť zápalové procesy a tlmiť tú červeň. 

Zmrštenie však nestačí. Keď už čarujeme so žilami, je fajn ich aj nejako spevniť, aby nepraskali. Na spevnenie je odborníkom na slovo vzatým esenciálny olej zo semien cyprusu vždyzeleného (CUPRESSUS SEMPERVIRENS SEED EXTRACT). Tiež ho výrobca mohol spomenúť na obale. Je to taký silný účinok, akoby ste tie cievky sťahovali a pokožku upokojovali antibiotikami a pritom ide o prírodné riešenie. Čo viac dodať?

Spomalenie procesu starnutia a znehodnocovania ostatných účinných látok

Kokorík mnohokvetý (POLYGONATUM MULTIFLORUM) výrobca na obale nepopisuje, čo je škoda. Ja by som ho tiež pokojne zaradila hneď k tým štyrom hlavným účinným zložkám (arnika, Cold Cream, kofeín, vitamín B3) spomínaným na obale. Kokorík je nádherná rastlina podobná konvalinke a obe rastliny patria do rovnakej čeľade. Destiláciou sa z rastliny pripravujú vodičky na vylepšenie farby pleti a dosť ma prekvapuje, že extrakt z jej koreňa vidím v tomto kréme. On býva väčšinou v drahej kozmetike, lebo má farbu zjednocujúci, tonizačný účinok a je schopný urýchliť vstrebávanie modrín na kozmickú rýchlosť. Vďaka obsahu glykozidov totiž dobre pôsobí na srdce, cievy a je to vynikajúci antioxidant, lebo vychytáva voľné radikály. To je presne to, čo potrebujeme, aby sa rosacea s pribúdaním rôčkov nezhoršovala a aby krém po celú dobu (od jeho otvorenia až po úplné minutie) ostal v zachovanej kvalite.

Vyvarovanie sa dráždivým látkam a ochrana

Ďalšou komplikáciou pokožky s rosaceou a jej príznakmi je zlá tolerancia všetkého, čo privádza pokožku do extrémov. Nadmerné vysušovanie liehom, slnkom, príliš vysoká koncentrácia vonných olejov, konzervantov, farbív, parfémov, to všetko sú pre ňu zlé veci. Tento CC krém však neobsahuje ani lieh, ani parabény. Stabilitu si krém drží glutamátom (GLUTAMATE), s ktorým nie každý bude súhlasiť, no ja proti nemu nemám nič. Keď ho znášame v potravinách, mal by byť celkom v poriadku aj pre pleť. Už sme naň zvyknutí. Máme tu ešte nejaké emolienciá + stabilizátory v jednom - takmer bezproblémové kremíkové zlúčeniny - naše známe polyméry. Nie je to zlá voľba, pretože sú povestné svojou ľahkosťou a schopnosťou vytvoriť na pokožke akúsi ochrannú bariéru. Na akné asi nič moc, no špeciálne pri liečbe začervenania sa toto hodí. Na stabilizáciu výrobca pridal aj malé množstvo xantánovej gumy (XANTHAN GUM), to sa však u mňa nestretáva s pochopením. Gumu som spomínala pri zubných pastách. Má nám obsah zahustiť a udržať bylinkové extrakty v účinnej forme. Nemám nič proti tomu, ak sa pridá do kondicionérov, zubnej pasty, ale v krémoch mi jej použitie nevyhovuje. Aj vám vysvetlím prečo.

Krém obsahuje ešte trošku farbičiek, ale nečakajte nejaké tónovanie, pretože krém je čisto biely, respektíve mierne zelenkavý. Tieto sú v službách slnečnej ochrany, ktorá je pre citlivú pokožku takou nutnosťou ako pre kozmonauta skafander. 


Hodnotenie obalu krému

Mixa ako značka prekvapila výborným predstavením výrobku. To už nie je len vloženie tuby do škatuľky, uvedenie ingrediencií a krátky chválospev na adresu krému, ale úplne presné definovanie, kedy je krém pre vás tým pravým a kedy nie. Takto isto zabalila micelárnu vodu a ostatné výrobky. 

Ženy sa často rozhodujú "od brucha" alebo podľa farby škatuľky či dokonca ceny. Niektoré vôbec nepoznajú svoj typ pleti a nerozoznávajú, či majú suchú alebo dehydratovanú pokožku. O probléme so začervenaním nehovoriac. Možno štvrtina žien vo veku od 20 rokov by mala podniknúť nejaké kroky, aby sa im nezhoršilo a vie o tom tak tretina z nich. Obal CC krému od Mixy však obsahuje okrem popisu aj krátky test, ktorým si overíte, či máte bojovať, alebo si máte kúpiť krém z inej rady. Keby sa vám nehodil a vezmete do rúk iný, ešte i na ňom nájde test. A takto môžete postupovať až dovtedy, kým nenájdete ten najideálnejší krém. Tomuto počinu značky dávam jednotku s hviezdičkou, lebo tento obal ženy nezmätie a ako jeden z prvých konečne aj niekomu pomôže. Veď nie každá žena je farmaceutka alebo kozmetička, aby poznala svoj typ pleti, nie každá pozná rozdiel medzi Riché a Légere a ovláda podobné francúzske výrazy...
Moje dojmy z používania CC krému

Mám rada tento krém, ale najskôr som musela vychytať niektoré jeho muchy. Aby ste týmto procesom nemuseli prejsť aj vy, pomôžem vám a prezradím, čo treba. 

Výhody

Krém je super jemný a pokožka po ňom ostáva presne taká istá. Tá červeň sa síce nestlmí hneď, ale po takom týždni by ste už mohli zaznamenať prvé výsledky.

Naozaj príjemne chladí a ešte príjemnejšie vonia. Stavím sa, že ten parfém spomínaný na konci zoznamu ingrediencií bude mať dočinenia s ružami, lebo ich v tom kréme cítim. Definujem i arniku. Mám doma zopár liečivých mastičiek s arnikou, takže preto tá istota, inak by som asi nevedela, čo to vetrí môj nos.

Dobre a hlavne rýchlo sa vstrebáva. Natriete ho, počkáte minútu či dve a môžete sa líčiť. On tak dôsledne vsiakne do pokožky, že sa vám nebude biť so žiadnym mejkapom. Skúšala som ho v gélovým, krémovým i zmatňujúcim hutnejším a všetky ho zniesli.

Než začnem menovať nevýhody, ešte napíšem, aby ste sa nedali odradiť nasledujúcimi riadkami. Pokiaľ sa budete držať mojich rád, pocítite len vyššie spomínané výhody krému.

Nevýhody
 
Neviem, či krémik nevonia až príliš a či niekomu nebude robiť problém parfém. Neviem ako v CC krémoch, no v krémoch proti začervenaniu väčšinou parfemácia nebýva. Predsa len, keď mám problémovú pokožku, treba na ňu niečo jemné.
Ak ste doteraz lajdáčili a nečistili si pleť pred aplikáciou denného / podkladového krému, tak si teraz vstúpte do svedomia a začnite s tým. Silikónové polyméry na povrchu pokožky zotrvajú a poskytnú jej celodennú ochranu, čo je úplne správne, ale tiež priľnú na nečistotách a doslova ich v póroch zafixujú. To by mohlo byť kritické pre pokožku náchylnou pre zvýšenú tvorbu mazu a akné.
 
Trošku na závadu je tá xantánová guma a možno aj niektoré polyméry by mohli byť v menšej koncentrácii. Krém pekne vyhladí pokožku a bude dobrým podkladom pod mejkap (bázu by som zbytočne už nedávala), ale na konci dňa ho budete doslova zlupovať z pokožky. Len obyčajné pretretie pokožky prstom bude vytvárať dojem, že po nej prechádzate mäkkou gumou a spod prsta vám budú vychádzať gumové šupinky. Ako báza i ochrana pre citlivú pokožku je krém výborný, ale nezabudnite sa dôkladne odlíčiť i večer. Dobre to pôjde micelárnou vodou, ale to už hádam viete.

Kvôli vyššie zmieneným vlastnostiam si dávajte pozor hlavne na dávkovanie krému. Aplikujte ho len toľko, koľko naozaj potrebujete. So stúpajúcim množstvom si síce do pokožky dávkujete aj viac účinných látok, ale tiež viac pomocných látok, ktoré vaša pleť nepotrebuje. A tých je tam teda priveľa na to, aby vám to prospelo. Ak to s dávkou preženiete, tak sa budete lúpať nie na konci dňa, ale už po pár hodinách. Skúste to teda najskôr s menšími množstvami a ak treba, potom ešte trošku pridajte. Až ostane pleť hladká, potom stačilo.

Moje hodnotenie CC krému:

Textúra: krémová, hladká, na dotyk chladivá
Hydratácia: 5 
Výživa pleti: 5
Výdrž: nehodnotím, keďže krém nekryje ani netónuje
Vôňa: príjemná, vonia po ružiach a arnike, len sa mi zdá trošku silná
Celková spokojnosť: 7 (chýba krytie a trošku mi vadia tie šupinky)
Cena: 6 - 8 EUR za 50ml



celkové hodnotenie - slovom

VÝBORNÝ

obal / prezentácia výrobku
zloženie
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia a výživa
okamžitý efekt / krytie
http://nd06.jxs.cz/113/293/47d145e50c_92820931_o2.jpg
vôňa
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
pomer kvalita / cena
http://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
celkové hodnotenie

Ak ho hodnotím ako CC krém, chýba mi krytie alebo okamžité zjednotenie farby pleti. To som od CC krému čakala a trošku ma sklamalo, že ani len netónuje. Konkurencia možno nie vždy ponúka až také liečenie začervenania a upokojenie pokožky, ale sme ženy a ženy chcú byť pekné hneď. Nie o týždeň či dva.

Avšak tento krém je výborný, ak ho hodnotím ako liečebný. Pravda, mala som ešte lepší (bude o ňom článok), no tá jeho cena i zloženie ma ohúrili. Cena je ozaj skvelá a zloženie je tiež celkom fajn v pomere k cene. Ak chcete skúsiť nejaký liečebný krém a teraz pred Vianocami nemôžete do toho priveľa investovať, potom skúste tento.
ZDIEĽAJTE:

22 komentárov :

  1. Dobrý deň, mám krém 2 dni a natrela som si nim tvár asi 2 krát,no keď som prišla do školy,bola som červená ako paprika ..dala som si na to make-up no ešte viac sa mi to podráždilo,mám ho prestať používať alebo to je normálne pri používaní ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som žiadnu takú reakciu na krém nemala a to mám poriadne citlivú pleť. Záleží, či pokožka pálila a svrbela, alebo len bola trošku napätá. Pokiaľ to bolo len mierne napätie, mohlo to byť spôsobené kofeínom a to opakovaným použitím môže ustáť. Ak to prvé, potom by to mohla byť alergická reakcia buď na ten parfém, ktorý som spomenula, alebo na éterický olej - cyprus. Poprípade ešte nemožno vylúčiť kríženú alergiu s nejakou látkou z mejkapu. Najlepšie spravíš, keď trošku z toho krému dáš do ohybu predlaktia. Tam je pokožka najjemnejšia a je najviac popretkávaná žilami (aj preto sa krv berie odtiaľ). Ak sčervená a bude svrbieť, potom to bola alergia a krém radšej nepoužívaj. Alergia sa zvykne prejaviť buď hneď, alebo tak do dvoch dní od aplikácie.

      Odstrániť
    2. DOBRY DEN..Aj ja mam problem s cervenou tvarou...tiez ci je teplo ci z chladu do tepla.jednoducho pri vsetkom...uz som s toho chora citim sa trapne a neviem co mam robit...poradte mi prosim....

      Odstrániť
    3. Ahoj. Odporúčam články, na ktoré som dala odkazy aj priamo v tomto článku (Ako neprísť k trvalému začervenaniu pleti + Keď sa nečervenáme od hanby). Je tam popísané všetko o prevencii i príčinách, prečo začervenanie vzniká. Zbaviť sa ho dá žiaľ len kompletnou zmenou návykov, t.j. minimálne opaľovanie, vyhýbanie sa alkoholu a pikantným jedlám, dobrým pitným režimom, žiadne teplotné extrémy pre pokožku (z tepla do zimy a naopak), žiadne vysušovanie pokožky a hlavne poriadna starostlivosť. Všetky mnou odskúšané prípravky nájdeš pod menovkou "rosacea" (http://awards4beauty.blogspot.sk/search/label/rosacea), ale pevne verím, že dobrej kozmetiky by sa našlo aj viac.

      Odstrániť
  2. krasna recenzia!!! :) plet mam neskutocne citlivu aj ja, robia sa mi supiny uz neviem co mam pouzivat!
    chcem sa ta spytat ake make up pouzivas ty? :) CC krem som si dnes kupila som zvedava, ako bude reagovat moja plet...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj. S ohľadom na moju citlivú pleť sa snažím používať také mejkapy, ktoré buď pôsobia na začervenanie, alebo červenanie neriešia, no zato dlho vydržia. Na bežné zjednotenie pleti sa mi výborne osvedčil BB krém od Biodermy. To líčenie vyzerá úplne prirodzene. K nemu však musím použiť ešte nejaký korektor, lebo samotný moc nekryje. Ak chcem trvácne prekryť nedokonalosti a nemám počas dňa možnosť sa ísť častejšie upraviť, tak mám mejkap od Rimmelu Lasting Finish 25H. Ale ten zasa potrebuje nutne nejaký podklad a dobre hladkú pleť, takže k nemu ešte dávam buď tento CC krém, alebo mám ešte z Biodermy Sensibio AR krém na začervenanie. Ak nechceš priveľa investovať do mejkapu, vrelo odporúčam akciu Bioderma4Everyone. Práve tento mesiac beží akcia na spomínaný BB krém a dá sa zohnať za 4 eurá. Zoznam lekární by mal byť zverejnený na Bioderma fan page na FB. (https://www.facebook.com/BIODERMA). On inak stojí okolo 16 EUR. Ja som si bola práve dnes kúpiť nejaké BB krémy do zásoby. :-p

      Odstrániť
  3. Chcela by som sa spytat či je ten cc krém dobrý ked mám T zónu viacej mastnu ....... možem tento krém používať?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj. Na zmiešanú pleť žiaľ nie je vhodný žiadny CC krém. Všetky značky do nich pridávajú silikóny, aby dobre držali na pokožke a chránili ju. Tie silikóny by ti (bez použitia nejakého regulátora mazu) akurát zaštupľovali póry a maz by nemal kam odtekať. To by mohlo vyústiť až do čiernych bodiek. Niečo o tom viem, lebo aj ja mám citlivú pleť, ktorá inklinuje k zvýšenej tvorbe mazu a akné. Ak potrebuješ riešiť začervenanie, potom skús radšej nejaký liečebný krém určený na rosaceu a dávaj ho na noc na dobre očistenú pleť. Cez deň by som dávala radšej niečo na zmiešanú pleť a potlačenie nadmernej tvorby mazu. A pozor, v žiadnom prípade nič s alkoholom, lebo ten začervenanú pleť len zhorší. Radšej micelárnu vodu.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ahoj :) ja som červená dosť často a veľmi ma to trápy :D nenávidím to! hlavne keď je leto alebo prídem zo zimy do tepla alebo naopak. Keď sa mi stane niečo trápne tak to sa nedá porovnať z žiadnou červenou :D Keď som bola menšia nikdy som si to nevšímala že som červená ale teraz sa aspoň 5 krát za deň spýtam kamarátky či som veľmi červená :/ moje červenanie sa hlavne od hanby mi neskutočne prekáža pretože sa nemôžem brániť nejakým argumentom pretože by som sa ešte viac strápila tým že mi priam horí ksicht. Mám 15 rokov a suchú pleť každý večer si ju čistím-peelingom a potom hydratujem. Mám na nose veľa čiernych bodiek a neviem sa ich zbaviť. To lúpanie sa z mixi som veľmi nepochopila. Ten krém sa lúpe ak si ho dám viac? chodím do školy takže by to bol hrozný trapas. prosím ťa poraďmi oplatí sa mi kúpiť si cc krém? viem že so škály výrobkov proti začervenaniu je asi najlacnejšia ale bojím sa že mi to nebude robiť dobre a potom to komu dám? nik nemá taký problém ako ja :( z môjho okolia

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj. Tie lupinky sú, ako keď sa človek ide okúpať a drhne sa žinkou. Pri tom sa robia na pokožke také žmolky. Tie žmolky ale nevznikajú tak, že by sa ti z tváre vyslovene niečo odlupovalo. Cítiš ich len vtedy, keď si pleť silnejšie pošúchaš rukou. Ak si ale dáš primerané množstvo a hneď po príchode domov sa poriadne odlíčiš, nemala by si mať žiadny problém. Odporúčam nenechávať čistenie na večer. Už kvôli tomu, že v krémoch na začervenanie, vrátane tohto (i v mejkapoch a BB krémoch), sú silikóny. Pokožku, na ktorej sa robia čierne bodky, je dobré čistiť častejšie. Ráno pred nalíčením, to je samozrejmosť. Potom po príchode domov a predtým, než pôjdeš spať, tak ju aspoň vatičkou s micelárnou vodou trošku pretri. Píling by sa ale nemal používať každý večer. Aký píling máš? Dúfam, že aspoň nejaký jemný a nie na báze alkoholu. Nepoužívaj absolútne nič s alkoholom (napr. toniká). Alkohol červenanie a suchosť ešte viac zhoršuje. Začervenanie vzniká najčastejšie práve preto, lebo pleť nadmerne vysušujeme.

      Odstrániť
    2. Ja používam peeling clean and clear na čierne bodky bez alkoholu. Má dosť veľké guľky tak som rozmýšľala že by som si mohla urobiť domáci a jemnejší. Čítala som na tvojom blogu žeby som nemala používať peeling každý deň ale od vtedy ako ho používam mám menej vyrážok. Už si 2 roky používam micerálnu vodu sensibio od Biodermi a aj som používala asi tak 1 mesiac ten krém na začervenanie sensibio od biedermi mala som 2 vzorky z lekárne a príjemne to chladilo ale červenanie nezmizlo :( takže mi odporúčaš mixu? už zajtra si ju pôjdem kúpiť. A to budem musieť používať navždy alebo to začervenanie zmizne?...ďakujem :)

      Odstrániť
    3. Ani veľmi nezáleží, aké veľké tie guľky sú, ale v prípade citlivej pokožky skôr ide o to, z čoho sú a teda aké sú ostré. Clean and Clear píling som nemala, no z toho, čo vidím v popise, by to nemal byť jeden z tých ostrých a máš pravdu, že alkohol tam nevidím. To je fajn. Len pri pílingoch platí to, že až sa ti začne viac vysušovať pleť, mala by si ich obmedziť. Dávaj radšej každý druhý deň namiesto každého. Začervenanie sa nezlepší hneď. To bude na dlhšie. Je to individuálne, lebo to závisí od toho, z čoho sa červenáš. Môže to byť bežná citlivosť pleti, ale môže to byť aj rosacea a tej sa už žiaľ človek nikdy úplne nezbaví. Krém môže jedine zastaviť postup a trošku to zlepšiť. Niekto vidí efekt už po 3 týždňoch, niekto spotrebuje aj 3 balenia. Ja som ten druhý prípad. Viditeľné žilky mám už dobrých 10 rokov a možno aj viac. Ale odkedy používam krémy (momentálne Sensibio na striedačku s touto Mixou), musím si zaklopať, ale nos mám naozaj menej červený a žilky z líc zmizli úplne.

      Odstrániť
    4. :) Už som si kúpila mixu. Práve ju dlhodobo znížili na cenu 6,29 v Dm drogérii takže som rada :) Dala som si ho hneď a páčila sa mi jeho vôňa a aj to že sa úplne super natiera. Čakala som že to bude trocha chladnejšia mastička pretože tam bol ten cold cream ale ja som nič necítila. Takže ho môžem používať ako podkladovú bázu pod make up? doteraz som používala iba NIVEU ako podklad pod make up takže som zvedavá. peeling asi naozaj obmedzím pretože to nie je sranda :)

      Odstrániť
    5. Cold krém nepôsobí chladivo na úplne každého, záleží koľko vody v ňom je. No zatiaľ som u každého videla účinky. Je to fajn adaptačný krém, keď niekde prídeš a nevieš si zvyknúť na iné prostredie, inú vlhkosť vzduchu, inú vodu... Dokonca aj vo vyšších nadmorských výškach to ľuďom s citlivou pokožkou pomáha. Odskúšané na sesternici i kamarátkach. :-) Pokojne si môžeš dať aj mejkap. Ideálny bude taký nie príliš voňavý.

      Odstrániť
    6. BTW: O pílingoch mám úplne nový článok. http://awards4beauty.blogspot.sk/2014/03/kozmeticky-suboj-velke-porovnanie.html
      Tak mrkni, že čo v tom svojom pílingu nájdeš. Ak je to ten, čo som videla na internete (Blackhead Eraser), potom máš celkom správny píling, ktorý sa trošku blíži ku gomáži. Len ho teda nepoužívaj príliš často.

      Odstrániť
    7. :D zistila som že ho ako podklad používať nebudem pretože si ho celý vyminiem a ja mám vždy iba líca celé červené takže by to malo stačiť iba tam. áno mám presne taký peeling ale zistila som že v OBSAHU je aj alkohol..pomýlila som sa bolo tam napísané silikon free a nie alkohol :/ Ale hádam to nieje také hrozné. Ďakujem ti za rady som dosť otravná ale čo už :D

      Odstrániť
    8. a ešte som sa ťa chcela spýtať niečo :) Že ja používam ten cear and clean a cítim že mi poriadne vysušuje pokožku a používam to už 2 mesiace a čierne bodky z nose nie a nie dolu. Pritom mám suchú pokožku a v článku o peelingu bolo napísané na ten druhý peeeling že na mastnú,akné a čierne bodky. Neviem čo robiť zatiaľ mi nič nepomohlo na tie čierne bodky. Robila som naparovanie plete, aj peelingi. Jedine vtedy mi zmizli keď som sa opálila a zlúpala sa mi pokožka z nosa -_- Nevieš o nejakom peelingu normálne dostupnom v drogérkach aj cenovo výhodnejších ale prírodných a netestovaných na zvieratách? V DM som nenašla peeling od Alverde...

      Odstrániť
    9. Nemaj strach. Cetyl Alcohol nie je lieh, aj keď má v názve slovo alkohol. Je to mastná tekutina. Vysušuje preto, lebo ho používaš príliš často a brúsiš pokožku, čím sa zbavuješ ochranného filmu.

      Na čierne bodky neexistuje univerzálny liek. Len navodenie normálnej tvorby mazu, čiže chce to vitamín E, veľmi často a nie agresívne čistiť pleť a pomôcť si bylinkami ako ginko biloba, šišák bajkalský, žihľava, šalvia, borák lekársky... Až sa začne maz tvoriť normálne, nebudú sa tak rýchlo upchávať póry a logicky nebudú ani čierne bodky. Pílingov som zatiaľ nemala veľa. Tie 3, o ktorých bol predposledný článok a potom ten od Essence. S Essence kozmetikou má viacero ľudí dobré skúsenosti a ani nie je drahá. Podobné postrehy má aj ďalšia bojovníčka s akné - Zuzka (http://spacesusi.blogspot.sk/2012/12/vsechny-mojeposledni-zachrany-pri-akne.html). Skús pozrieť aj jej blog. Ona už tiež kadečo poskúšala.

      Mne z pílingov zaručene likviduje čierne bodky len chemický píling Sébium sérum. Dám si ho raz za mesiac a mám pokoj. Avšak byť tebou, radšej by som šla po príčine, než riešila bodky. Mňa napríklad posledne zaujalo aj toto:
      http://spacesusi.blogspot.sk/2013/02/jak-to-tedy-bylo-s-tim-bojem-s-akne.html

      Odstrániť
  6. Ahojte, pridam aj ja maju skusenost. Ja som zistila asi tak v zime, ze mam rosaceu a to ked moja rodina reagovala, ze co to mam na tvari....mama mi vtedy povedala, ze to nie je iba podrazdnie od umytia, tie cervene lica, ale ze to je uz choroba. tak som si to googlila a zistila som , ze to bude asi ta rosacea. robili sa mi na tych miestach uz aj take vyrazky...chcela som si pokupovat vselijake drahe kremy, ale mama mi povedala, nech skusim holtov mast,pretoze, ked som bola mala , mala som ekzemovu plet a na to mi vzdy davala holtovu mast a zmizlo to. vsak za to nic nedam, tak som ju zacala na tie licka pouzivat a ona naozaj zabrala....samozrejme, ze mi to nezmizlo, ale cerven je vyrazne eliminovana, vyrazky zmizli....a ked sa mi to niekedy zhorsi, tak natieram holtovou , ked pridem domov alebo idem spat. niekedy v tej cerveni vidim uz aj vyblednute miesta, akoby sa ta cerven stracala....chcem vsak vyskusat aj tento Mixa krem CC a napisem potom, v porovnani s holtovou, ako mi zabrala :) papa Dia

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Proti Holtovmu krému nemám nič. Ono je to skutočne dobrý krém na lišaje a ekzémy. Avšak na rosaceu vyslovene nie je. Krém obsahuje borax, ktorý je dobrý na upokojenie (nie však pre každého) a stearínový základ skvele premasťuje, ale na žilky a spevnenie i ochranu pokožky krém efekt nemá. Holtov krém odporúčam maximálne na doliečenie nejakej alergickej reakcie spojenej so suchosťou, alebo prípadne na noc na premastenie. Dávaj si naň ale pozor, lebo s týmto krémom fakt nesmieš na slniečko. Sú v ňom hneď dve látky, ktoré v kombinácii s UV žiarením s veľkou pravdepodobnosťou vyvolajú závažnú reakciu. Otázka je, či máš naozaj rosaceu. Možno máš skôr suchú pokožku s náchylnosťou na ekzémy.

      Odstrániť
    2. ahoj, mas pravdu, co sa holovky tyka, ani ju nepouzivam pravidelne, len ked sa mi zhorsi ta cerven. Ja si myslim, ze je to rosacea, podla toho co som si o tom citala a pozerala fotky, ekzem je troska iny, suhy , svrblavy...toto ma nevrbi, skor pali niekedy, pripadne citim akoby som horela a mam to presne na licach, ako anca zmalovana :D uz mam Mixu antiredness, zda sa mi super, cold krem naozaj chladi a co ju mam druhy den, tak tie lica mi nejak vybledli miestami ...vyrazky male tam este mam..no uvidim po tyzdni, ale bol by zazrak, keby to fakt pomohlo. Ta vona je uzasna. Kupila som si aj krem na ruky, ten tiez odporucam, okamzite mi zabral a tiez upokojujuci krem, ale ten som nepouzila, najprv chcem dat doporiadku tu cerven. Inak ako pletovy krem pouzivam teraz Balea MED ultra sensitive Intensivecrem , zda sa uplne ok, absolutne ziadne podrazdenie. Ja som nie fanusik drahych kremov, pretoze, ked mal moj syn problemy kozne, ziadna Bioderma ani nic 20,30 eurove mu nepomohlo, pomohla mu jedine obycajna detska Nivea SOS, ktorou ho natieram doteraz, ked ma ekzem, alebo nejake podrazdenie.

      Odstrániť
  7. Zdravim opat. Takze po mesiaci napisem zhrnutie - Mixa CC antiredenss - o nicom, vobec mi to na tie lica nepomohlo, chvilu to tak vyzeralo, ale bolo to po case opat tak isto rovnako skarede cervene a vyhadzane. Skusila som teda Baleu beauty effect, pretoze kyselina hyalurova mala super vplyv ma moju zvysnu plet, tiez vyzeralo ze to zabera, ale zas sa to vratilo do toho skaredeho stavu. Musela som si davat na ukludnenie Holtovku. Cez kamosku doktorku som sa dostala k infoske o Jarishovom solutiu a to je maly zazrak, nepouzivam ho ani tyzden a liska su v takom stave, v ako som ich nemala uz pol roka!!! Uplne ukludnene, skoro ziadne zacervenanie a aj tie vyrazky uplne ustupuju ! nic ine uz na plet pouzivat nebudem!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes