Set a la rozkvitnutá lúka

Z času na čas prechádzam web a hľadám išpirácie pre svoje výtvory. Nie sú to vždy šperky v pravom slova význame, niekedy ide len o bižutériu, no v oboch prípadoch sa snažím o zaujímavé farebné kombinácie, aby som svoje dielka mohla nosiť s viacerými odevmi zo svojho šatníka. Milujem fialovú, staroružovú, modré i zelené odtiene, preto tento setík v sebe spája všetky.


Set bol vyrobený technikou ketlovania. Ketlovanie je technika využívajúca ihly s hlavičkou (alebo nity) a ihly s očkom, ktoré do požadovaného tvaru stočia špeciálne kliešte so zaoblenými koncami, elektrikármi nazývané aj ako "očkovacie", lebo aj elektrikáci nimi robia očká, ktorými pripájajú drôty k zariadeniam. Ak vyrábate šperk, potrebujete oba druhy ihiel. Tie s očkom sa však dajú aj vyrobiť. Stačí k tomu dostatočne pevný drôt a trpezlivosť, alebo viac trpezlivosti. Chce to cvik, kým sa naučíte urobiť pekné a zaoblené očká rovnakých veľkosti.

Ako sa ihly spájajú?

Na ihlu sa navlečie/navlečú korálik(y), vytvoríme očko a to potreby napojíme s očkom ďalšej ihly alebo prepojíme s krúžkom. Takýmto spôsobom som pospájala viacero ihiel so staroružovými srdiečkami, uprostred ktorých bola zeleno-modrá gulička s dizajnom "cracked". Vyzerá, akoby bola na viacerých miestach popráskaná a krásne sa ligoce.


Ihly ukončené hlavičkou sa využívajú na ukončenie reťazca, zavesenie single korálky alebo skupinky korálkov navlečených na ihle. Je to dobré na vytváranie visutých príveskov. Viazaním viacerých ihiel dokony sa tvoria strapce, zväzky a iné podobné veci. Takýmto viazaním vznikli zväzky lístočkov a kvietkov, ktoré vidíte povešané na krúžkoch.


Žiadny set sa nezaobíde bez ďalšej položky, v mojom prípade to nebol náramok (nemala som žiaľ dostatok materiálu), ale náušnice. Pozostávajú s úplne rovnakých (resp. podobných) častí, ako náhrdelník a tieto sú ukončené háčikom do ucha.

Na háčikoch mám navlečené silikónové koncovky, aby som náušnice nestratila. Kedysi sa mi to stávalo dosť často, hlavne popri nosení šálov a šatiek, no odkedy ich istím touto vychytávkou, strát je ďaleko menej. Silikónové koncovky inak neslúžia na tieto účely. Ich pôvodný význam je uchytenie náušníc ukončených puzetou. To sú také, ktoré sa nezavesia na uško a nevisia, ale sa napichujú. Na internete si občas kúpim celé vrecúško takýchto koncoviek a istím si nimi všetky visiace náušnice.

Mám aj zopár napichovacích náušníc, niekedy vám ich ukážem, no tie až tak nenosím. Prečo? Ak sú veľké, majú aj väčšiu hmotnosť a teda ich hociaká koncovka nezaistí, respektíve ešte som nenašla takú dobrú a takú silnú. Spoľahlivé sú len šraubovacie, no tie sa veľmi ťažko zháňajú. S veľkými napichovacími náušnicami je teda vždy vyššie aj riziko ich straty. Na druhej strane, maličké sú príliš nenápadné a na mne maličké náušnice zanikajú. Som veľká baba, takže potrebujem aj veľké a nápadnejšie doplnky. :-) Napríklad aj takýto setík. Ak sa vám páči, možno si aj vy budete vedieť vyrobiť niečo podobné. ;-)
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes