Avéne - telové mlieko Hydrance Lait Corporel

Chystáte sa opaľovať? A je vaša pokožka vôbec na takýto nával slnečných lúčov dobre pripravená? V prvom rade by sme mali myslieť na to, aby bola dostatočne hydratovaná a až potom sa opekať. Mliečko, o ktorom dnes bude reč, nie je len zdrojom vody (obsahuje až 70% termálnej vody), ale zásobí našu kožu aj radom ďalších životne dôležitých látok.


Ako tvrdí výrobca, telové mlieko Hydrance zadržuje vodu, obnovuje prírodné hydratačné mechanizmy a prináša okamžité a viditeľné zlepšenie stavu pokožky. Čomu za tieto svoje vlastnosti vďačí?

MINERAL OIL (PARAFFINUM LIQUIDUM) - je tekutý parafín, čiže minerálny olej. Slúži na zvláčnenie pleti (emoliencium) a zachovávanie jej ochrannej kožnej bariéry. Z hľadiska trvanlivosti je veľmi stály, nepotrebuje extra konzervanty, má hladkú a jemnú textúru a preto sa pridáva takmer do každej kozmetiky. Keby bol taký škodlivý, ako sa o ňom všade píše a keby bol aj taký nečistý, ako píšu niektoré blogerky, asi by sme ho nemali mať v prípravku tohoto typu. Však tento ide aj na citlivú pleť...  Ale niektorí ľudia narobia veľa kriku pre nič. Ako som sa už pár krát zmienila a opäť sa budem opakovať, toto nie je olej určený na mazanie strojov, ale je to tak vyčistený olej, že z neho môžete fakticky vyrobiť aj mastičku určenú na podávanie do spojivkového vaku, čiže do oka. Ak mi neveríte, pohrabte v lekárničke a nájdite nejakú očnú masť (na oči je všetko, čo má v názve slovo "Ophthalmo"). Uvidíte, že tam ten parafín nájdete. Nie je to vážne nič zlého.

PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL je v preklade olej zo sladkej mandle. Ak ho natrieme na povrch pokožky, bude ju lubrikovať pri minimálnej vysýchavosti. Podobne ako parafín, aj tento olej dáva pokožke mäkký a hladký vzhľad. Má súčasne abrazívny účinok, čiže vie čiastočne zabrániť tomu, aby sme boli fľakaté. To na opaľovanie potrebujeme, no nie? Ak by sme mali zájsť do detailov, vieme, že olej z mandle bol predmetom mnohých štúdií. Preukázalo sa, že obsahuje vitamíny skupiny B a okrem iného aj vitamín B17 - užitočný bojovník proti rakovine. Vitamíny B ako také majú na pokožku výborný vplyv. Umožňujú jej rýchlejšie sa regenerovať.

CARTHAMUS TINCTORIUS (SAFFLOWER) SEED OIL - olej zo svetlice farbiarskej má podobné účinky ako olej z mandle pre svoj vysoký obsah kyseliny linolovej. Pôsobí hydratačne a aj preto ho nájdeme v prípravkoch určených na liečbu atopického ekzému. Hydrance sa teda hodí aj pre dosť suchú pleť.

Preletím v skratke aj dve zložky - ester mastnej kyseliny SUCROSE COCOATE - vyrobený z kokosového oleja - ktorý nám stabilizuje prípravok, aby sa nám od seba ingrediencie neoddeľovali, ale súčasne má sám aj zvláčňujúce účinky. Ten vhodne doplnil aj vitamín E (TOCOPHERYL ACETATE), no o ňom azda písať litánie nemusím.Však vy viete, načo ho tu máme. Regeneruje, chráni, bráni starnutiu.

SQUALANE = skvalán (pozor, nemýliť si ho so skvalénom) - je prirodzená súčasť ochranného filmu pokožky. Patrí medzi látky, ktoré nazývame "natural moisturizing factor" so skratkou NMF (v preklade "prirodzený hydratačný faktor"). Sú to ingrediencie, ktoré napodobňujú funkcie zdravej pokožky. Do tejto skupiny patrí okrem iného aj glycerín (GLYCERIN), ktorý taktiež máme obsiahnutý v tomto mliečku. Na adresu skvalánu a glycerínu musím povedať len to najlepšie. Naozaj ich potrebujeme. Pokožke môžete dať všeličo. Môžete ju natrieť olejmi, tukmi a zabrániť jej, aby sa z nej odparovala voda. Tým jej povrch udržíte vláčny a bude to dobré. Ale čo ju fakticky udrží v dobrom stave, je intercelulárny matrix (medzibunkový základ) - prvá bojová línia bojujúca proti strate vody. Akonáhle nám bude v pokožke chýbať prirodzená mastnota a NMF, pokožka sa stáva drsnou, cítime jej sťahy a ešte sa nám na dôvažok môže aj olupovať. Skvalán je vlastne taký mix lipidov, ktoré si zdravá pokožka vytvára sama. Ak tieto lipidy nemáte a máte suchú pokožku, logicky z toho vychádza len jedno - obnovíte si ten prirodzený ochranný plášť týmto mliečkom. Pôvodné balenie mliečka môžete vidieť na obrázku. Používala som ho spolu s krémikom Hydrance Optimale s UV.

Medzi ingrediencie, ktoré spolupracujú s NMF a vytvárajú ochrannú lipidovú vrstvu patrí viacero látok. V tomto mliečku ich máme hneď 4: SOYABEAN OIL (olej zo sóje), olej zo sladkej mandle (SWEET ALMOND OIL), svetlicový olej (SAFLOWER OIL) a SUCROSE COCOATE. V predošlej verzii mliečka bol aj sézamový olej (SESAME OIL), ale ten výrobca neskôr nahradil skvalánom. Zrejme kvôli alergikom. A všetky tieto látky zrejme tvoria ten výrobcom spomínaný komplex Biocymentin, ktorý umožňuje obnovu medzibunkového základu.

Na obale som našla aj ingredienciu BETASITOSTEROL, o ktorej sa tam takmer nič nepíše, čo je skôr na škodu. Beta Sitosterol v tele reguluje činnosť mnohých enzýmov a je to tiež antioxidant. Zrejme bol chápaný ako konzervant, no bez neho by bol tento prípravok ochudobnený o skvelú vec. Pri dehydratácii pokožky treba brať zreteľ aj na jej degeneratívne zmeny spôsobené prirodzeným starnutím. Voda sa z nás nedostáva len preto, že na nás svieti slniečko, ale aj preto, že s pribúdaním dní určite nemladneme. Beta Sitosterol je macher, pretože dokáže značne ovplyvňovať enzýmy, ktoré sú priamo zodpovedné za starnutie organizmu a teda predchádza aj strate vody spôsobenej týmito faktormi.

A na záver ešte to, čím som mala vlastne začať. Termálna voda z prameňa Avéne (AVENE THERMAL SPRING WATER). Terapeutické účinky tejto vody sú nepopierateľné. Pôsobí na zjemnenie, upokojenie a navyše aj proti zápalom. Jej ľahká mineralizácia ju činí neporaziteľnou v boji proti červeni, svrbeniu (čo sa obzvlášť hodí, ak máte akné, ekzémy, alergické reakcie, spáleniny alebo rosaceu), ale súčasne dodáva pokožke svieži a zdravý vzhľad. Ja si touto vodou fixujem mejkap a osviežujem sa ňou v lete. Nevyzerám tak unavene, keď sa ňou striekam. Keď sa natriem k tomu všetkému mliečkom, cítim sa naozaj fajn. Veľmi pekne vonia, dobre sa natiera a už na prvý dotyk cítite chladivý pocit. To bude zrejme tou vodou. 

Čo ešte dodať? Nuž použitie telového mlieka je vám asi všetkým známe. Mliečko sa na čerstvo umyté telo aplikuje každý deň. Tam, kde máte pokožku suchšiu (chodidlá, kolená, lakte...) si pokojne môžete dať viac.

Moje hodnotenie:

Textúra: stredne husté, pumpička sa hodí
Hydratácia a výživa:
5
Vôňa:
príjemná, vonia sviežo a mierne sladko
Celková spokojnosť:
10
Cena: 19 -22 EUR za 200ml
celkové hodnotenie - slovom
NAJLEPŠÍ Z NAJLEPŠÍCH
obal / prezentácia výrobku
krátkodobá účinnosť
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia
výživa pre suchšiu pleť
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Zvykla som si ho brať aj k moru. Teraz sa už síce nesmiem opaľovať, no až raz budem môcť vyjsť na slniečko, zasa si ho kúpim. Predpokladám, že dovtedy možno opäť zmení obal a možno aj zloženie bude ešte lepšie. I keď... neviem si predstaviť, čo ďalšie by mohli experti pridať. Nechýba mi nič.
 
Iné výrobky z danej kategórie, ktoré by vás mohli zaujímať:

Avéne - Hydrance Riche hydratačný krém na silne dehydrovanú pleť
Avéne - Hydrance Legere hydratačný krém na dehydrovanú pleť
Avéne - Hydrance Riche alebo Legere s SPF 20 hydratačné krémy určené na leto
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes