Bioderma: hydratačná maska Hydrabio

Minule som naznačila, že poznám tri super senzačné masky, začala som najlepšou čistiacou, pokračovala najlepšou maskou na citlivú pleť a keďže je moja pleť citlivá, zmiešaná a niekde suchšia, teraz nás logicky čaká víťaz v boji proti suchej pleti, pretože pleť potrebuje vodu. Tak dobre, dobre. Nejdem vás už napínať. Je to maska od Biodermy.


Toto bola asi moja prvá hydratačná maska, pri ktorej som si mohla povedať "Wow, tak toto si musím veľmi skoro zopakovať! Toto nemá chybu." a veru som si na druhý deň dopriala aj novú dávku. Prvá maska, pri ktorej chladiaci efekt nevyprchal po prvých pár minútach, ale pokračoval až do samého konca a vlastne ešte aj potom. Nestratil sa ani ďalší deň.

Výhody masky Hydrabio

Za prvé, už po jej nanesení sa moja pokožka začala správať ako neliečený alkoholik. Začala nasávať a nasávať tú vlhkosť z nej... Cítila som sa ako v tej reklame na minerálku, čo v nej tí ľudkovia nadávajú, až im niekto chrstne do tváre dobrú dávku vody. Lepšie než sprcha a to som teda po mojich hókusoch - pokusoch (s tvarohom, jogurtami, uhorkami a kadečím iným) od masky vyrobenej z iných ako domácich surovín, ani pri najlepšej vôli nečakala. Však viete, aký som mala doteraz postoj k maskám. Aj táto pleť príjemne chladila, asi ako tvaroh, či iné domáce masky, no dala mi aj viac.

Za druhé, masku som vôbec nemusela splachovať a drhnúť, aby som ju dostala z tváre, čo sa o tvarohu a iných odskúšaných hydratačných maskách nedá povedať. Po takých procedúrach som vždy mohla dať uterák rovno do práčky. Nech som umývala ako umývala, vždy mi niekde ostal kúsok. Keď navyše masky zaschli, stvrdli, popraskali a pri pohľade do zrkadla ma zmáhal rehot, keď som v ňom zočila tú príšeru. Už len narúžovať pery, dva trčiace tesáky a vyzerám ako upírska monster bábika. Pri maske Hydrabio máte dve možnosti. Buď si ju zotriete tampónikom, alebo ešte ideálnejšie vklepkáte prstami do pokožky, kým nebude celá vsiaknutá. A tá druhá možnosť sa mi páči oveľa viac, než nejaké zmývanie, Nebojte sa, ona sa vpije bez problémov a vôbec nevadí, že ste si ju nezmyli. Tvárička dostane od vás takú mikro masáž a výživu, akú si zaslúži.


Za tretie, maska je vážne ako krém, čo môžete vidieť aj na obrázku vyššie. Vôbec nevyzerá ako nejaká rôsolovitá hmota alebo pasta. Žiadny lepkavý pocit, žiadne zaťažovanie pokožky nejakými látkami, ktoré ona nedokáže prijať, len zamatovo jemná pokožka. A to teda doslova. Takú hladkú tvár som mala naposledy po čistení pórov pílingovým sérom Sébium. Na druhý deň bola pleť stále jemná. Ten rozdiel som cítila obzvlášť vtedy, keď som si aplikovala BB krém a on sa roztieral ľahšie než iné dni. Niežeby sa natieral zle, to vôbec nie, ale proste som cítila, že je pokožka hladšia.

Ingrediencie

Poďme si teda masku tak trošku rozpitvať, respektíve rozložiť na suroviny. Ach jaj... však ja používam pojmy... jeden lepší ako druhý. :-) 

Začneme patentovaným biologickým komplexom Aquagenium, ktorý údajne (a zo svojich skúseností hovorím, že aj reálne) stimuluje schopnosť pokožky v hlbších vrstvách vytvárať a na svojom povrchu udržať vlhkosť. Čo tvorí tento komplex? To je tajomstvo, ktoré si značky do prospektov málokedy píšu. :-) Ale keď sa pozriem na ingrediencie, sedliackym rozumom na to prídem. Základom masky je samozrejme voda. Voda dáva vlhkosť, takže ideme ďalej. Ďalej tu máme glycerín (GLYCERIN), patriaci do skupiny NMF (prirodzený hydratačný faktor spomínaný v článku Suchá alebo dehydratovaná pleť?) a ten vytvára vlhkosť. Bez týchto dvoch látok by to skrátka nebolo ono, ale kto by si toto dal patentovať? Asi nikto, takže pôjdeme do ďalších detailov a nájdeme aj ďalšie zázraky. Napríklad jablko.

Jabĺčko - PYRUS MALUS (APPLE) FRUIT EXTRACT - ovocie ideálne pre našu zemepisnú šírku a pozná ho naozaj každý. No len málokto vie, že extrakt z neho má aj využitie v takomto druhu kozmetiky, lebo väčšina z vás by čakala, že sa produkt s jeho obsahom bude kaziť, alebo bude musieť byť silne chemicky konzervovaný. Pesimistov sklamem. Fakt je, že táto maska neobsahuje žiadne konzervačné látky. Rozhodne tu nájdete ingrediencie stabilizujúce jednotlivé fragmenty do jednej rovnorodej zmesi (veď ako by to aj vyzeralo, keby sa nám tá maska na tvári rozpadala, zrážala alebo by z nej vytekala voda...) a tieto sa znesú aj týmto ovocným extraktom,  avšak alergici sa báť nemusia. V maske nájdete len technické pomocné látky, ktoré výskumy označili ako bezpečné a o bezpečnosti jablka snáď ani nebudeme pochybovať. Možno o tom ani neviete a extrakt z plodov nájdete aj vo svojom mejkape, hydratačnom kréme, tekutom mydle či očných tieňoch... Všade tam sa zvykne dávať. Má veľa výhod. Pekne vonia a svoju arómu čiastočne prepožičiava aj maske. Je po ňom taká svieža. Okrem vône má aj ďalšie benefity. Maska je primárne určená pre normálnu a suchšiu pleť, lenže jablko vie normalizovať aj mastnú pleť, pretože ju čistí. Z tohoto dôvodu som masku umiestnila aj medzi produkty určené pre mastnú a zmiešanú pleť. Medzi ďalšie účinky jablka patrí silne omladzujúci účinok vďaka obsiahnutej jablčnej kyseline a hydroxy-kyselinám, ktoré zlepšujú vzhľad suchej alebo poškodenej kože. Je to silný antioxidant. Jeho ďalší zásah smeruje do syntézy kolagénových proteínov, ktoré podporujú regeneráciu kožných buniek. Tento zázrak však nekončí tvorbou kolagénu, ale pokračuje ďalej obmedzovaním činnosti enzýmu, ktorý je nepriateľom elastínových vláken. Obe stavebné zložky našej pokožky ste mohli vidieť v mojom videu o skvelých produktoch Matriciane a to už napovedá, že máme česť s ďalším bojovníkom proti starobe. Týmto ešte stále nekončíme, pretože také úplne obyčajné jablko chráni pleť aj pred poškodením lúčmi UV a to až dvojakým účinkom. Dozerá na tvorbu a činnosť melanínu, ktorý zvykne pokožku nielen skrášliť snedým opáleným vzhľadom, ale aj špatiť pigmentovými škvrnami. Tieto pigmentové škvrny sa vďaka regulačným účinkom jablka nielenže nevytvárajú, ale jablčná kyselina ich aj zosvetľuje.

Biodermou používaná zlatá riasa (LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT) je taktiež hydratačná zložka so schopnosťou redukovať začervenanie pokožky. Či je súčasťou komplexu, to nevieme, no ja by som ju v ňom určite čakala. Má skvelé predpoklady byť jednou z hlavných hydratačných látok aj v tejto maske, pretože obsahuje steroly, vďaka ktorým vie viazať vodu. To vlastne robia všetky druhy rias. Inak by pod vplyvom UV lúčov raz dva vyschli, keby si ju nevedeli v sebe udržať. O riasach z rodinky Algae sme už mnoho počuli. Rastú  vždy na miestach, kde nie sú ľudia, čiže relatívne ďaleko od znečistenia, ktoré by mohlo znehodnotiť ich obsah. Možno vám aj niečo hovorí pojem "Kelp" - ide o morské riasy - preukázateľne najhodnotnejší zdroj organických minerálov, stopových prvkov, vitamínov, proteínov a enzýmov, aký kedy ľudstvo poznalo. O tom, že riasy dokážu zázraky, nemožno ani prinajmenšom pochybovať. 

Obrázok zlatej riasy pochádza zo stránky www.freenatureimages.eu
Zvláštnu pozornosť si zaslúži niacín amid (NIACINAMIDE). Je to forma vitamínu B3, nazývaného inak aj niacín, alebo vitamín PP. Jeho význam bol dlhodobo podceňovaný. Zaoberali sa ním azda len vedci pôsobiaci v rozvojových krajinách, kde ľudia jedli viac kukurice a pšenice ako mäsa. Tamojšie obyvateľstvo zvyklo trpieť chorobou zvanou "pelagra", ktorej prejavom bola drsná koža. Príčinou bol práve nedostatok vitamínu B3. Hovorilo sa však, že nám tento vitamín nikdy chýbať nebude, lebo je takmer vo všetkom. Potom sa ukázalo, že to nie je až také ružové a nedostatok sa vie prejaviť aj inak než kožou ako hroch. Ak ho máme málo, potom trpí nielen koža, ale celé telo. Vitamín B3 sa podieľa na tvorbe energie v bunkách. Potrebuje ho naše srdce, nervy, svaly. Bez neho vám nebude možno ani tráviť. Pozornosť by teda mali zvýšiť hlavne vegetariáni. V zelenine ho máme, no nie až toľko ako v mäse a hlavne pečeni. Dobrým zdrojom sú našťastie aj oriešky, hrozienka a iné sušené ovocie. Ak sa teda z akýchkoľvek dôvodov vyhýbate mäsu, mali by ste si tieto pochutiny dopriať o niečo častejšie. Keď už niektorý výrobca tento vitamín pridá do kozmetiky, vždy je to kvôli tomu, aby zlepšil vzhľad časti tela, na ktorú sa kozmetický produkt používa. Vitamín B3 vyhladzuje, regeneruje, redukuje šupinatenie, obnovuje pružnosť.

V maske máme aj látky vyrovnávajúce povrch pokožky (napríklad tie naše "-metikóny" ako CYCLOMETHICONE, DIMETHICONE, alebo kukuričný škrob CORN STARCH MODIFIED). Sú to (okrem iného) pomocné látky, o ktorých sme sa na tomto blogu už bavili. Takže nimi rozprávanie o zložení aj ukončíme.

Použitie je každému jasné. Dáva sa ako klasická maska, akurát sa (ako som spomínala) nemusí oplachovať. Doprajte si ju tak často, ako len chcete. Ak cítite potrebu hydratovať, dajte si ju aj niekoľko dní po sebe a potom aspoň raz za dva týždne.

Moje hodnotenie masky:

Textúra: krémová, asi ako jemný tvaroh, je hladká a jemná
Hydratácia: 5
Výživa a premastenie pleti: 5
Vôňa:
príjemná, vonia sviežo a nevtieravo
Celková spokojnosť:
10
Cena: 21 - 23 EUR za 75ml
celkové hodnotenie - slovom
NAJLEPŠIA Z NAJLEPŠÍCH
obal / prezentácia výrobku
krátkodobá účinnosť
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia
výživa pre suchšiu pleť
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Nikdy som si nemyslela, že dám niečomu maximálny počet bodov, ale toto je proste hydratácia pokožky na najvyššej úrovni, ktorú je riadne cítiť a aj vidieť. Som zvedavá, či ju niečo tromfne... Ja by som o maske povedala, že proti únave po preflámovanej noci nebude asi nič, čo by viac rozjasnilo vašu pleť. Oceníte ju hlavne v čase, kedy je pokožka extrémne vystavená pôsobeniu dehydratujúcich faktorov (ako napríklad slniečko, jarná únava spôsobená zvýšenou potrebou vitamínov po zime, znečistenie). Oplatí sa kúpiť.

Z rodinky Hydrabio by vás mohli zaujímať aj tieto produkty:

Bioderma - Hydrabio mlieko na celé telo
Bioderma - Hydrabio H20 micelárna voda pre jemné odličovanie
Bioderma - Hydrabio peelingový krém
Bioderma - Hydrabio silne hydratačný krém Riche alebo jemný hydratačný krém Légere
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes