Rimmel: mejkap Match Perfection Cream Gel

Opäť nám z obchodov mizne jeden mejkap a zhodou okolností je to zas a znova môj najobľúbenejší výrobok - mejkap Match Perfection Cream Gel Foundation. Už som sa stihla poistiť a nakúpiť si jedno balenie do zásoby, ale to som ja. Vôbec netuším, ako by tento mejkap sadol vám, no každopádne máte teraz skvelú možnosť zistiť to za štvrtinu jeho ceny.



V UK je ešte stále v ponuke, no zo slovenských e-shopov ho už stiahli. Všetky drogérie ho predávajú so šialenými zľavami. To všetko svedčí o tom, že tento mejkap sa u nás viac nebude predávať. Je mi to ľúto, lebo práve on patrí k mojej top desiatke, ale nebudem žialiť pridlho, lebo ako poznám Rimmel, určite už čoskoro príde s jeho novou verziou. V podstate to isté sme mohli vidieť u Match Perfection Foundation, ktorý som spolu s jeho predchodcom i týmto mejkapom porovnala v článku z 10. 11. 2013. Nájdete v ňom aj fotografie po aplikácii mejkapov na pokožku.

Čím je tento výrobok pre mňa taký výnimočný? Nuž ja ho mám veľmi rada, pretože nie je vidieť a líčenie s ním je úplne prirodzené. Ak sa ráno ponáhľate a nechcete alebo nestihnete použiť podkladovú bázu, s týmto mejkapom to nevadí. Priľne k pokožke aj bez podkladu.

Vlastnosťou väčšiny gélov je super prispôsobivosť a schopnosť udržať rovný povrch. Ak ste niekedy piekli perník s čokoládovou polevou, v kuchárskej knihe sa písalo, aby ste ho potreli marmeládou a až potom poliali. Marmeláda zahladí všetky nerovnosti, čím docielite ideálny povrch a čokoládová poleva vytvorí krásnu súvislú vrstvu. A presne taký je rozdiel medzi gélovým a krémovým mejkapom. Gél si vždy a za každých okolností zachová hladký povrch.

Táto vlastnosť gélu sa špeciálne hodí pre akné v štádiu hojenia. Vtedy sa zvyknú tvoriť suché miesta, také lupinky, ktoré odborne nazývamé strupy (ľudovo "chrasty"). Ak na strup dáte bežný púdrový mejkap, suché vyčnievajúce miesta sa pokryjú tuhými časticami a budú ešte výraznejšie. Podobne spraví krémový mejkap. Mastnejšie substancie sa vstrebú do pokožky a tuhé častice vytvoria rovnomerný náter, avšak tým sa opäť nič nerieši, lebo nerovnosti nezmiznú. Aj preto sa odporúča pred nanesením mejkapu nakrémovať pokožka. Tým predídete prirýchlemu vsiaknutiu zložiek mejkapu do pokožky. Gél sa nevstrebáva, respektíve nevymizne z povrchu tak rýchlo ako krém. Toto nám Rimmel pri uvádzaní mejkapu do predaja sľúbil a toto je aj skutočná realita. Ešte som nemala mejkap, ktorý by lepšie prekrýval drobné trhlinky a maskoval lupinky a ktorý by si lepšie rozumel aj s inými kozmetickými výrobkami, ako tento. Môžem ho pokojne kombinovať s korektorom aj s púdrom. Ono totiž samotná krycia schopnosť až taká dobrá nie je, to ste mohli vidieť aj na fotkách. Vystačí však na červené žilky, jazvy a podobné nedokonalosti.


U tohoto mejkapu vidím aj ďalšie prednosti. Schne primerane rýchlo a veľa ho neminiete. Je to vlastne jediný mejkap, ktorým sa nemusíte nalíčiť celá, lebo jeho schopnosť prispôsobiť sa povrchu a farbe pokožky je obdivuhodná. Občas ho používam aj ako korektor. Mám totiž taký odtieň, ktorý zodpovedá farbe mojej pokožky, teda ho po rozotretí vôbec nevidno. Nosím si ho v malej dózičke (na obrázku vpravo) a kedykoľvek počas dňa môžem vykonať potrebné úpravy. Kde nedokonalosť začne presvitať, tam urobím malú bodku a rozoztriem dostratena. S iným mejkapom by to nebolo vôbec možné, lebo u väčšiny výrobkov vrstvenie vôbec nepripadá do úvahy.

Moje hodnotenie mejkapu Match Perfection Cream Gel Foundation:
Textúra: ľahká a zaznamenala som tiež zmatnenie pleti
Krycia schopnosť: 3 - dobrý priemer
Výdrž: dobrá (6 - 8 hodín)
Celková spokojnosť: 10
Aktuálna cena: cca do 3 EUR

Ak nutne potrebujete mejkap a neviete si vybrať v ponuke, skúste tento, aj keď sa už dopredáva. Poznám aj iné super výrobky, no za takúto cenu asi ťažko zoženiete niečo v takejto kvalitke.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes