Ako vykladať budúcnosť z rún

Pevne verím, že vás záhadnosť rún, týchto fantastických a magických znakov, zaujala a rozhodli ste sa zvládnuť aj výklad z nich. Možno ste si už stačili vytvoriť nejakú predstavu o tom, ako by tie vaše runy mohli vyzerať. Tí šikovnejší už stihli zakúpiť, alebo dokonca aj vlastnoručne vytvoriť karty, kamienky, či drievka s runickými symbolmi. Či už je to tak či onak, dnes vás naučím využívať tieto symboly pri výklade.



Čo môžete robiť s kamienkami, to sa dá robiť aj s kartami. Nie je v tom nejaký rozdiel. Aby som dokola nemusela písať všetky podoby rún, budem písať tak, ako keby sme mali všetci kamienky.

Jedna runa

Takže vezmeme vrecúško s kamienkami, položíme nejakú otázku a vytiahneme kamienok ako odpoveď na svoju otázku. Pri tomto veštení nemusíte ovládať všetky významy. Môžete si ich prečítať. ;-)

Tri runy

Druhá a trošku zložitejšia metóda je ťahanie troch kamienkov. Opýtame sa, čo nás zaujíma, z vrecúška vyberieme tri kamienky a uložíme ich vedľa seba vo vodorovnej línii znakom nahor. Dajme tomu, že sa pýtame, ako dopadne naše rande. Kamienok naľavo symbolizuje najbližšiu minulosť, ale len tú, ktorá priamo súvisí s položenou otázkou. Ako dopadli predošlé schdôzky? Predpokladám, že sme nenarazili na toho správneho, keďže ideme na ďalšie rande. Nuž tu máme možno odpoveď na to, prečo sme neboli úspešné. Kamienok uprostred popisuje terajšie vplyvy, pomery a možno aj naše túžby (závisí od symbolu). Dozvedáme sa, čo hľadáme, v akej pozícii sme, ako sa cítime, skrátka aktuálny stav. Posledný symbol vpravo nám prakticky odpovedá na našu otázku. Ako pravdepodobne dopadneme, respektívne môžeme dopadnúť. Runa nás totiž mlže vystríhať pred nejakým omylom. Je to tak, runy nikdy neberte ako kľúč k budúcnosti. Svoju budúcnosť máte vo svojich rukách a budete sa mať presne tak, ako si ju zariadite.



Štyri runy

Ak sa na to cítite, môžete si vyžrebovať ešte jeden kamienok navyše a uložiť všetky do štvorca. Dva kamienky položíte vodorovne a dva zvisle tak, ako to ukazuje ďalší obrázok. Tento výklad je ideálny, ak máte nejaké trápenie, tušíte jeho príčinu, no neviete sa pohnúť z miesta a zaoberáte sa malichernosťami namiesto toho, aby ste riešili len veci stojace za úvahu. Kamienok na ľavej strane vás privedie k podstate a kamienok na pravej strany predíte omylu a schádzaniu zo správnej cesty, pretože vylúči nepodstatné veci. Samotnú príčinu hľadajte najďalej od vás a rozuzlenie je priamo pod vašim nosom, čiže hneď pred vami. Povedzme, že vás zaujíma to, prečo sa vám nedarí v práci. Symbol naľavo prezrádza, o čo v probléme ide a symbol na protiľahlej pravej strane hovorí, čo nie je podstatné a nijako neovplyvňuje chod vecí. Možno ste doteraz obviňovali niekoho alebo niečo a od pravdy ste boli poriadne ďaleko. Samotné rozuzlenie sa skrýva v nájdení príčiny a vyriešení problému a návod vám leží v dosahu očí - najďalej od vás. Keď ste už problém vyriešili, pripravte sa a naučte sa znášať dôsledky. Tie môžu byť dobré, ale i zlé. Kamienok najbližšie k vám vám prezradí, ako by to všetko mohlo a malo dopadnúť, kam v riešení smerujete.

Šesť rún

Ja mám rada výklad z kríža. Kríž pomáha s riešením komplikovanejších problémov, kde potrebujete poznať nielen príčinu a dôsledok, ale chcete zájsť hlbšie a odhaliť, čo problému prechádzalo. Ťaháte si 6 kamienkov, ktoré uložíte v tvare kríža. Z časti sa tento podobá na druhý model s troma kamienkami, akurát kamienok umiestnený v samotnom srdci kríža neznamená prítomnosť, ale podstatu problému a možno aj nejaké komplikácie alebo iné (hoci aj pozitívne) vplyvy. Rovnako vko v treťom modeli kamienok naľavo nás nasmeruje k minulým vplyvom, ktoré mohli spôsobiť, alebo len nejako ovplyvniť daný stav. Napravo sa dozvedáve svoju možnú budúcnosť. Podstata je v strede kríža. Vo veštbe vystupujú aj prítomné vplyvy - pozícia "prítomnosť". Dozviete sa, čo všetko na problém vplýva, hoci ste si to doteraz možno ani neuvedomovali. Riešenie - rozuzlenie situácie alebo jej dôsledok je najďalej od vášho oka a príčina. Kamienok na tejto pozícii ukazuje ako toto celé dopadne a kamienok najbližšie k vám ukazuje, prečo sa tak stane.



Dvadsaťštyri rún

Asi najjednoduchšie na prevedenie, no najťažšie na veštbu je runy vyhodiť do vzduchu tak, aby dopadli na nejaký vyhradený povrch. Presne takto to urobil aj čarodejník vo filme Hviezdny prach. Tu by ste však mali mať naozaj dobre zvládnutú celú symboliku, alebo by ste si všetko mali niekde zapisovať, aby ste jednotlivé informácie získané z celej sady rún vedeli poskladať do jedného celku a pochopiť ich. Predsa len, 24 rún znamená 24 rôznych informácií a pospájať ich nebude jednoduché. Použijete koberec, podložku, papier, stôl... proste čokoľvek máte po ruke. Tie symboly, ktoré skončia uprostred plochy, určujú samotnú podstatu problému, podstatu otázky, ktorú ste položili, najdôležitejšiu energiu pôsobiacu vo vašom živote, poprípade vám poskytujú východisko. Je to skrátka veľmi podstatná informácia, ktorej by ste mali venovať prvotnú pozornosť. Runy umiestnené na kraji vyjadrujú minulé a súčasné vplyvy, budúce komplikácie alebo aj rozuzlenia a možné riešenia.

Kto všetko toto dobre ovláda, môže začať rozlišovať aj to, či kamienok padne riadnou alebo obrátenou stranou nahor. Kamienky položené symbolom nahor znamenajú informácie, ktoré sú úplne zjavné a obrázok smerujúci nadol prezrádza úplne opačný a vášmu oku možno doteraz skrytý význam. Pozor, obrátená pozícia nás môže aj varovať pred nezdarom a nebezpečenstvom. Niekedy však ani tak nejde o nepriaznivú budúcnosť, ale skôr o vyjavenie nepríjemnej pravdy, ktorá by vás v inej situácii nepotešila, no v tejto spôsobuje parádny zvrat.

Čarodejkník však používal nie celú sadu, ale len konkrétne symboly. Takýto spôsob vákladu som síce nenašla v žiadnej knižke, ani som o ňom nikde nepočula, ale myslím si, že aj tento má svoju logiku. Ako už bolo písané, runy použité v celom filme, aj keď to scenárista celé nedomyslel do detailov (čoho dôkaz môžete vidieť na obrázku), majú význam.


Jednotlivé runy (samozrejme tie na menšom vloženom obrázku Mrkající) symbolizujú (ne)nadobudnutie, (ne)zdar, (ne)súhlas... Tie zátvorky som sem napísala schválne. Každý kamienok má dve strany a tak, ako môže dopadnúť symbolom nahor, môže dopadnúť aj opačne. Líc je kladná odpoveď, rub odpoveď záporná.

Kamienky a drievka majú jednu nespornú výhodu. O nej som už písala. Môžete ich použiť aj ako talizmany, pretože ony nemajú len veštecký význam ale aj ochranný vplyv a liečebný účinok. Dajú sa nosiť v kabelke, ale ešte ideálnejšie je nosenie priamo na tele a to vo forme šperkov.

Jeden taký šperk, môžete ho vidieť na obrázku, som už vyrobila. Síce sa nedá povedať, že by bol ktovieaký super, ja som len amatérka, ktorá si šperky vyrába z dlhej chvíle a pre radosť, ale nie je podstatný výzor. Dôležité sú úmysly a účel. Tento šperk mal pomôcť liečiť mamu môjho dobrého kamaráta a dodať jej nádej.

Symbol označuje "deň" alebo "dagaz". Pomáha nám hľadieť na veci triezvym pohľadom, prekonať problémy minulosti, neidealizovať situáciu, liečiť úzkosť, strach a pomáhať nachádzať východiská, lebo je runou nádeje a najdenia rovnováhy. Veď aj medzi dňom a nocou je vždy rovnováha. Vždy viete, že noc sa raz skončí a vystrieda ju deň.

Pri výrobe tohoto šperku som spojila všetky svoje doterajšie skúsenosti, vedomosti a rôzne techniky. Použité materiály sú čisto prírodné. Šperk je zavesený na koženke. Podklad je zo skla, na ktoré som nalepila symbol z medeného drôtu. Meď má byť najvhodnejšou surovinou. Na prívesok so symbolom je oceľovými nitmi naviazaný strapec z minerálov. Tyrkys je najúčinnejší kryštá, čo sa týka liečby človeka. Prináša zotavenie ducha, pohodu i zdravie tela. Ametyst zasa prináša ochranu a pomáha prekonávať bloky i závislosti. Rovnako ako tyrkys je aj ametyst kameňom rovnováhy.

Minerály a runický symbol sa veľmi vhodne dopĺňajú a veľmi si želám, aby nositeľke tohto šperku pomohli prieniesť želanú harmóniu a zlepšenie zdravia. Ak sa naučíte správne zaobchádzať so symbolmi, možno jedného dňa prinesú pohodu a šťastie i vám.

ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes