Pupa Milano: Easy Rouge

Ostáva už len 5 dní do konca výpredaja v obchodíkoch Pupa Milano. Nemôžem povedať, že by tam bol momentálne veľký výber, pretože veci v zľavách, obzvlásť v obchode takej značky akou je Pupa Milano, idú vždy na dračku. Je tam však predsa niečo, za čím sa parádnice v týchto zemepisných končinách až tak neženú a práveže by mali. Obchody sa zbavujú posledných kúskov rúžov Easy Rouge.



Čo je tento rúž zač? Napadá mi len jeden veršík, ktorý sme často zvykli písať do našich starých dobrých pamätníčkov, ktoré sme si vymieňali ešte za našich študentských čias.

"Miluj, miluj štedro, jak žuvačku Pedro."

Že prečo ma napadla práve žuvačka Pedro, ktorá sa dnes už nevyrába? Nuž ono to bude tým, že vôňa aj chuť tohoto rúžu mi ju veľmi silno pripomína. Ja viem, že dnes už máme na výber kadejaké iné žuvačky s takmer neobmedzeným výberom rôznych chutí, vôní, farieb, ale pamätníci mi dajú za pravdu, že tejto starej poctivej žuvačke sa nevyrovná žiadna. Milovali sme ju všetci. Dospelí i deti. Niektorí náruživí zberači spomienok si možno doma uchovávajú aspoň papierik z nej, mne ju bude pripomínať tento rúž. Mojou voľbou bol odtieň číslo 7, ktorý má niečo z béžovej a niečo z ružovej farby, takže je takou zlatou strednou cestou pre každého, kto sa nevie rozhodnúť, či mu pristanú skôr teplé alebo studené farby.


Ale vôňa a pre mňa mimoriadne príjemná chuť nie je jej jedinou prednosťou. Veľmi ma zaujalo zloženie, ktoré robí rúž krémovým a na perách maximálne komfortným, pretože ich robí mäkkými na dotyk. Obsahuje maslo Monoi (označované ako Monoi de Tahiti). Veľa sa o tejto zložke nepíše, preto vám ju trošku predstavím, aby ste boli v obraze. Ide o kokosový olej, ktorý napoly zvoskovatel, čím sa stal tuhším a získal formu masla. A v tomto oleji sú vylúhované kvety gardénií (poznáme ich pod názvom "kvety Tiaré" - veľmi častá súčasť drahých parfémov) pochádzajúcich z ostrova Tahiti. Maslo je dobrým zdrojom metyl salicylátu, o ktorom je známe, že je skvelým zmäkčovadlom. Ale to len na margo spomínaného zmäkčujúceho účinku. Maslo sa najčastejšie používa na rehydratáciu a zahojenie vrstiev epidermis, preto ho niektorí výrobcovia pridávajú aj do prípravkov na opaľovanie a po opaľovaní. Kto si termín "epidermis" nepamätá z videa o Matriciane, tomu prezradím, že je to najvrchnejšia vrstva kože. Maslo taktiež vytvára alýsi ochranný štít, ktorý chráni pleť pred účinkami vetra, slanej alebo chlórovanej vody i slnka. Nečudo, že sa Tahiťania stále potierajú maslom alebo olejom Monoi. O ďalších zložkách žiaľ neviem, keďže list ingrediencií nejako neviem nájsť, ale pocit krásne mäkkých pier mi k šťastiu úplne stačí. Ten mi asi nič nenahradí.


Rúž je proste skvelý, aj keď dlhšie ako 3 hodiny (ak nebudete stále niečo papať a popíjať) asi nevydrží. Dá sa s ním ľahko pracovať, takmer vôbec sa nerozmazáva, citeľne moje pery hydratuje, má krásne žiarivé farby strednej intenzity a stredného lesku, čo ja považujem za ďalšiu výhodu. Výslednú farbu môžete vidieť na obrázku vyššie. Pre mňa je táto farba taká akurát, keďže mám oči väčšinou nalíčené výraznými farbami. Na záver pridávam ešte jednu fotku priamo z obchodu, aby ste si vedeli predstaviť, aké farbičky by ste okrem tejto mojej ešte mohli mať.


Je mi ľúto, že fotka nie je ostrejšia (a vari ma za to nabudúce v obchodíku Pupa Milano nezbijú, že som takto fotila :-) ), ale výber som zvečnila mobilným telefónom a fotila som za slabého svetla, takže sa skutočne nedalo spraviť kvalitnejší záber. Môj rúž môžete vidieť úplne vpravo, takže keď si každú farbu predstavíte o také tri štyri odtiene svetlejšiu, hádam len získate nejakú tú predstavu.

Moje hodnotenie Easy Rouge:

Textúra: stredná
Farebná sýtosť: 3 (zlatý stred)
Výdrž: dobrá (2 - 3 hodiny)
Celková spokojnosť: 9 aj napriek výdrži (ak by som ho mala hodnotiť moja sentimentálna dušička, tak by dala 10)
Cena: momentálne sa vypredáva za necelé 3 EURá

Na obrázku vyzerajú všetky farbičky tmavé, ani jedna však nie je taká "kikiriki", ako sa to môže na prvý pohľad zdať. Ak vám mám poradiť, bežte si ho kúpiť, kým sa dá.

ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes