Handmade by Mia: mydielko s vôňou mojito

Majka, ktorú som spomínala aj v článku o agentkách Rimmel, sa venuje výrobe prírodnej kozmetiky. Jej kozmetika je však iná než bežné komerčné výrobky. Svojim výtvorom dáva také vône, ktoré by ste v ochode asi sotva našli. Tak ako balzam na pery s príchuťou After Eight, rovnako aj toto mydielko s vôňou mojito je veľmi originálne a kvalitné a ja ho doma mám, preto viem, o čom píšem.


Majka doňho nemusela pridať ani trošku farbiva, krásnu zelenú farbičku chytilo od bylinky. Mydielko je pekne zabalené a previazané povrázkom. Celé to balenie má šmrnc. Neviem ako vám, ale mne osobne sa tá jednoduchá krása veľmi pozdáva.


Toto mydielko nielen pekne vyzerá, ale rovnako krásne vonia. Sprchovanie alebo kúpanie vo vani vám dokonale spríjemní úžasná vôňa citrónu a mäty, ktorá podporí vaše sústredenie a odstráni známky únavy, preto je vhodná hlavne v čase, keď sa potrebujete na niečo silne koncentrovať. Mäta svojou vôňou navodzuje relax a tlmí aj bolesti hlavy, to sa pri učení hodí. Ja mätu pestujem na záhrade a preto ju spoľahlivo spoznám, keď ju zacítim. Poznali ju aj starí Rímania a Gréci. Liečili ňou depresie i potláčali nervozitu. Doma z nej pripravujem väčšinou čaj, ale pridávam ju aj do nápojov. Mne táto vôňa pripomína letné večery, keď sme s priateľmi vonku pod šírym nebom grilovali a osviežovali sa mojitom, ktoré si namiešal každý sám podľa svojej chuti. S nápojom s určitým promile je vlastne každá depresia preč s lúsknutím prstov. :-) Vôbec by som sa nečudovala, keby na vás mydielko svojou vôňou pôsobilo podobne.


Majkino mätovo - citrónové prírodné mydlo zanecháva pokožku hladkú, sviežu a voňavú. Pomôže i pórom. Mäta ako prísada v kozmetike spolu s výťažkom citrónu totiž upokojuje pokožku a hĺbkovo ju čistí. Póry sa otvoria, prečistia a ostane len svieži pocit. Ak máte nádchu, táto krásna vôňa vám pomôže uvoľniť nosné dutiny.

Používa sa ako klasické mydlo. Nie je veľmi mastné a čistí dobre, takže sa hodí pre normálnu aj mastnejšiu pleť. Nanesiete ho na vlhkú pokožku, trošku napeníte a masírujete krúživými pohybmi. Napokon pokožku opláchnete teplou alebo vlažnou vodou.

Moje hodnotenie mydla:

Textúra: tuhšia (ale nie moc tuhá)
Hydratácia: 3 (nedá sa povedať, že by špeciálne hydratovalo, preto dávam strednú známku)
Výživa a premastenie pleti: 5/4 (nie je moc mastné, je také akurát, ale pleť je po ňom jemná)
Čistiaci účinok: dobrý
Celková spokojnosť: 10
Cena: okolo 2,50 EUR za mydielko 7 x 5cm

Myslím si, že by toto mydlo mohlo byť milým darčekom pre kohokoľvek z vašich blízkych. V ponuke nie je len tento druh, ale viacero voňavých kúskov. Stačí zájsť na Sashe, alebo Facebook. Ponuka je široká.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes