Moja Rimmel premena

Veľká ručička hodín ukazovala dvanásť a moja netrpezlivosť nemala konca kraja. Už som stihla spoznať tím, ktorý bude mať čo dočinenia s mojou premenou na niekoho iného a bolo ťažké počkať na to, až sa sen stane skutočnosťou. Na stole ležalo niekoľko časopisov, ale sústrediť sa na akékoľvek obrázky alebo písaný text, to bolo nad moje úsilie. Možno keby som v nich našla nejakú inšpiráciu... Ale ak napriek počiatočným obavám som sa tešila.


Fotografiu môjho vytúženého účesu som síce urobila a uložila aj vo mobilnom telefóne, no to mi nebolo nič platné. Bez rozmýšľania som si vzala bratov telefón, na ktorom mi fungoval aj mobilný internet, aby som sa vedela orientovať v bratislavských uličkách a ten môj s fotografiou ostal doma. Keď to tak spätne hodnotím, mohla som nechať doma oba, lebo keď som najviac potrebovala pomoc, milý internet nefungoval, ale to nie je teraz podstatné.

Za pár minút ku mne podišli dvaja fešáci. Prvý sa opýtal, koľko vlasov mi bude môcť odstrihnúť. Mať tak odhad, tak poviem asi menej, no môj ortieľ znel: "Pokojne aj 20cm, ak to bude nutné. Z druhej strany prišla otázka na farbu. Túžila som po o niečo svetlejšej farbe a koncoch kontrastnej farby, ale o tých mi kolegyňa povedala, že už nie sú v móde. Stačilo začať o svetlejších koncoch, ktoré som mala aktuálne veľmi tmavé, pretože sa mi z nich pomalšie vymývala posledne použitá farba na vlasy a kaderník sypal slová jedno za druhým. Nakoniec sa z nich vykľula rada, aby som to nechala v jeho rukách. Mám príliš tmavé vlasy a rád by mi ich zosvetlil, ale nechce až taký radikálny zásah, aby mi ich príliš nezničil. Radšej chce zvoliť melír, ktorý vytvorí jemnejší prechod farieb. Ten som pôvodne v pláne nemala, no priznávam, po tej dlhej ceste som ani nemala energiu niekoho presviedčať, čo si želám mať na hlave a vážne som sa zmierila s tým, že určite vedia, čo robia. Aj vedeli. Keď spätne všetko hodnotím, musím uznať, že títo chalani sú odborníci a bolo dobre zveriť sa im do rúk bez prílišného zasahovania do ich práce. A nie je tak úplne pravda, že svetlé konce nie sú v móde...

Než som sa spamätala, pri uchu sa objavili nožnice a odstrihli mi pekný kus vlasov. Držal ich fešák, ktorý hneď aj kamsi odišiel, aby mohol druhý kolega začať farbiť moje vlasy. Najskôr nafarbil konce, aby mi ich zosvetlil. Keď bola na koncoch farba, pustil sa do zvyšku vlasov a veľmi jemne a precízne oddeľoval pramienok po pramienku, ktorý zakaždým natrel zosvetľovačom a zakryl alobalom. Šlo mu to veľmi šikovne. Po zosvetlení a zmytí farby dostali vlásky ošetrenie v podobe rôznych krásne voňajúcich balzamov od šikovnej mladej kaderníčky. Medzi týmito krokmi som stihla dať reč s každým, kto sa zúčastnil na mojej premene, vrátane vizážistky, ktorá ma prišla nalíčiť. Kým sme rozoberali štýl líčenia, opäť sa objavil mladík s nožnicami a presunuli sme sa k ďalšiemu kreslu. Ešte sa ma narýchlo opýtal, čo by som ako účes nestrpela, na čo som mu odpovedala, že nemám rada krátku ofinu a potom sa už ozývalo len cvakanie nožníc a hučanie sušiča na vlasy.

Veľmi sa mi páčilo, čo mi na mojej hlave títo dvaja šikovníci vytvorili. Je to taký variabilný účes z polodlhých vlasov, ktorý sa dá česať (a tiež strapatiť... jupí) na X rôznych spôsobov. Má predsa aj ofinu, ale je zostrihnutá bokom a dlhá. Imponuje mi aj to, že ho nebudem musieť nejako extra upravovať. Ak sa rozhodnem ísť z postele rovno do práce bez toho, aby som nazrela do zrkadla, tak sa v nej rozhodne hanbiť nemusím. Nemusím ho ani len prehrabnúť, aby som vyzerala ako človek. :-D


Po vyfúkaní a vytvorení objemu účesu sa dostala k reči vizážistka. Z otvoreného kufríka sa na mňa "usmievali" všetky tie super Rimmel vecičky - sen každej ženy, pre ktorú je kozmetika drogou. Niektoré boli prichystané aj na stolíku a čo ma potešilo, všetko to boli moje obľúbené farby. Presne sa trafila do môjho vkusu, šikovnica.

Najskôr mi na problematické partie naniesla podkladovú bázu Match Perfection. Podkladom sa pleť zjednotí a zníži sa spotreba ďalších skrášľovacích prostriedkov. Druhým krokom bolo prekrytie nedostatkov pleti korektorom Stay Matte, nanesenie krycieho mejkapu Lasting Finish 25h a rozžiarenie okolia očí korektorom Match Perfection. Momentálne mám najhoršiu pleť, akú som kedy mala, čo sa týka akné. Tyčinka Stay Matte je dvojzložková, pričom zelený stred jednak vyrovnáva farebné rozdiely (neutralizuje červené sfarbenie vyrážky) a jednak akné lieči, preto bola jasnou jednotkou. Dvojkou je mejkap, ktorý kryje najlepšie zo všetkých mejkapov značky Rimmel a tiež najdlhšie na pleti zotrvá. Okolie očí bolo treba rozjasniť, aby sa prekryli známky únavy a na to je najlepšia rada Match Perfection. Ten istý korektor prišiel aj na pohyblivú časť viečok, čím vyrovnal povrch a vytvoril vhodný podklad na miešanie a prelínanie vrstiev očných tieňov.

Vonkajšiu líniu oka obkreslila čiernou metalickou tužkou Scandal Eyes, lebo je vodeodolná a vydrží aj dlhú cestu domov. Vo vnútornom kútiku je linka tenká. Na pohyblivé viečko naniesla celkom určite až tri tiene - jemne ružový na vnútorný kútik, purpurový do stredu a fialový (fialový tienik z rady Union Jack som sem zabudla dať) je vo vonkajšom kútiku priamo na linke i na spodnom viečku. Nadočnicový oblúk z vonkajšej strany zdobí medený tieň z Traffic Stopping rady. Tesne popri riasach vedie tenučká linka vytvorená tekutou čiernou linkou Exaggerate Eye Liner. Aby sme oko opticky otvorili, pod spodné viečko dokreslila líniu striebornou Scandal Eyes ceruzkou a vnútorná linka je biela (neviem, ktorá ceruzka to bola, ale zdá sa mi, že niektorá z Definition Two Tone).

A výsledok je tu:



Ani pery nie sú od macochy, no tam som nejako nevedela nájsť foto použitých produktov, preto prikladám len ilustračné obrázky. Pri každom výrobku som napísala číslo odtieňa, ktorý si myslím, že bol použitý. (Presne ich neviem, neodpísala som si ich, doma mám však veľmi podobné a preto si myslím, že je to ono.) Kontúry pier boli obtiahnuté a na pohľad zväčšené ceruzkou 1000 Kisses Stay on Lip. Potom prišiel na rad lesk v podobnej farbe Vinyl Gloss. Určite to bola vec prvej voľby, pretože práve tento sa predáva v širokej palete až 12-tich úžasných a k ceruzkám pasujúcich odtieňov. Uprostred hornej i dolnej pery môžete vidieť malú plošku fialkového lesku Vinyl Max. Použitie dvoch kontrastných farieb pery vytieňuje a opticky im dodá objem.


Tvar i farbu obočiu dodala ceruzka Professional Eyebrow. K výslednému prirodzenému efektu ceruzke dopomohol šikovný kartáčik na vrchnáčiku. V prípade nutnosti sa dá použiť aj na riasy na rozčesanie, ale zlepovanie pri objemovej riasenke Volume Accelerator i tak nehrozí.

Finálnu bodku za celým líčením a zmatnenie pleti bežne dosiahnete prepúdrovaním, no mejkap je matný už sám o sebe. Ak máte bronzer Match Perfection a tento mejkap, púder vám už možno ani netreba. Ak predsa, spoľahnite sa na jemný púder Match Perfection. Bronzer sa nanáša na všetky miesta, kam by vám bežne svietilo aj slniečko, čiže na lícne kosti, na čelo, špičku nosa a bradu. Aj tá najbledšia pokožka dostane nádych, akoby ju pobozkali slnečné lúče a bude vyzerať o niečo zdravšie.

V prípade, že sa vám líčenie páči, túžite si ho vyskúšať a nemáte naň všetky farbičky, všetky líčidlá si zoženiete v drogérii. Priamo na Rimmel stránkach cez e-shop si ich môžete objednať aj so zľavami a z pohodlia domova. Odporúčam. Vážne je tam všetko v dobrých cenách. Sama som si už pár krát objednala zopár "maľovačiek" spolu s kamarátkami. Pri väčšom nákupe totiž neplatíte ani poštovné, čo je super.

K novému účesu som prišla v salóne Tony & Guy v Bratislave. Krásne líčenie i fotografie z premeny sú dielom pani Daniely Vráblikovej (Attratente).
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes