Rimmel: tiene Glam'Eyes - Union Jack

Našla som v nich zaľúbenie, lenže ony akoby pomaly mizli zo slovenského trhu. Minulý týždeň som bola v drogérii a mali ich tam označené ako dopredaj. Ani nie pár dní na to istá súťažiaca vyhrala kozmetický kufrík s celým sortimentom značky Rimmel, no ony tam chýbali. Baby, zrejme máme poslednú možnosť kúpiť si tieniky Union Jack. Nepremeškajte ju.



Paletka 4 očných tieňov je unikátna. Vyzerá skvele po dizajnovej stránke a aj keď nie je dvakrát praktická, tiene v nej sú fantastické. Každý má iný lesk, ale aby som ho vedela vierohodne popísať, bude rozumné dať vám sem najskôr obrázok, nech si to viete lepšie predstaviť. Fotka zachytáva quatro tiene 008 - True Union Jack.


Najtmavší modrý vyzerá takmer ako čierny. Je to taká temná modrá farba, pri ktorej sa cítite, akoby ste sa pozerali na nočnú oblohu. Teda aspoň ja sa tak cítim... Obsahuje trblietky, ktoré vyvolávajú dojem pohybu. Dobrou správou je, že na viečku dosť dobre držia, čo som ani pri najväčšom optimizme nečakala. Výdrž sa znásobí ešte viac, ak si pred aplikáciou potriete viečka nejakým podkladom.

Druhou najtmavšou farbou je námornícka modrá. Táto je, na rozdiel od jej tmavšej kolegyne, nielen svetlá, ale textúra prášku je jemnejšia a tienik matnejší. Vidieť to môžete aj na chrbte mojej ruky. Pozor, nie je žiadnym tajomstvom, že matné líčidlá sú určené len na dokonale hladké plochy. Napríklad matný rúž zvýrazní aj tie najmenšie vrásky a nedokonalosti. Rovnako na tom je matný tieň. Ak ho dobre nerozotriete, bude to vidieť. Keď som teda spomínala podkladovú bázu, myslela som nielen na glitre, ale aj na tento tieň.

Ako parádnice isto viete, že veľmi vhodným doplnkom modrej je biela, alebo strieborná. Hlavne námornícka modrá vyzerá v kombinácii s bielkou priam úchvatne. Rimmel na to myslel a pridal aj trošku bielej. Aby nebola paletka fádna, dizajnér neprimiešal glitre, ale prostý biely prášok obohatil perleťou a tak celý tienik dostal krásny perlový lesk. A tak táto príjemná farbička pekne ukáže vedľa ktoréhokoľvek z modrých tieňov.

Poslednou a dominantnou farbou celej paletky je ružová farba. Pri každom svetle vyzerá inak. Pri dennom svetle pripomína svetlú cyklámenovú, pri nočnom umelom osvetlení je to viac magenta. Leskne sa len striedmo. Ono sa zrejme rátalo, že na túto farbu si netrúfne každá z nás, tak jej pre istotu nedávali veľa lesku. Ani mne až tak nesedí, no keď ju namiešam s inou farbou, vyzerá veľmi príjemne a dodá oku iskru.

Nie každý sa vie takýmito farbami líčiť a preto je na zadnej strane pribalený aj menší ťaháčik. Je to návod, alebo lepšie povedané návrh, ako sa dajú tieniky aplikovať. Ide o jednoduchý nákres nalíčeného oka a nákres paletky, kde sú číslami označené jednotlivé farbičky. Také maľovanie podľa čísel. :-)


Keď som sa líčila, trošku som sa riadila nákresom a trošku aj vlastným rozumom. Už sa nejaký ten piatok maľujem a teda viem, čo mi pristane a čo nie. Najviac za tieto skúsenosti vďačím Rimmelu, ktorý vymyslel projekt "Rimmel agentky" a mne ako jednej z dievčat posielal výrobky na otestovanie, aby som ich vyskúšala, odfotila a z fotiek vytvorila fotoblog. Tieto blogy tvorím už 4 roky a rukami mi prešlo niekoľko výrobkov. Úprimne hovorím, konkurencia medzi nami babami bola veľká. Teraz nemyslím, že by sme medzi sebou bojovali, to teda nie. Máme super vzťahy. Ale sme sa snažili robiť svoju robotu čo najlepšie, aby naše blogy boli na skvelej úrovni a tiež sme sa inšpirovali jedna od druhej. Keď si pozriete moje obľúbené odkazy (ľavé menu), hneď prvých 14 odkazov (okrem jedného) smeruje na ich osobné blogy. Uznajte, baby to s líčidlami vedia, nuž bolo treba učiť sa. O týchto žienkách budeme ešte počuť.

Keď sa mi dostala do ruky paletka, vzala som do úvahy všetky svoje teoretické i praktické znalosti. Do vnútorného kútika som aplikovala najsvetlejšiu farbu. Vidíte to tam, kútik je biely. Od neho som pokračovala svetlejšou modrou a na opačný vonkajší kútik prišla tmavá modrá, z ktorej troška skončila aj na spodnej linke. Ako som spomínala v predošlom článku, urobila som to schválne. Moje oči nie sú veľké a teda ich nepotrebujem opticky zmenšovať. Glitre pridajú jas a oči akoby otvoria, aj keď je tienik tmavý a linka tiež. Bielou farbou som ešte dotieňovala vrchnú časť nadočnicového oblúka a tak svetlá modrá plynule prechádza do bielej. Tmavá farba posadila oči hlbšie, no svetlé tieňovanie bielou urobilo korekciu.

Kto sa na to cíti a má chuť experimentovať, urobí to čo ja. Uprostred pohyblivého viečka vidíte ružový fliačik. Keď som vám vysvetľovala základy líčenia prevzaté od profesionálnych vizážistov týkajúce sa výberu farieb, hovorila som, že kontrasty sú dobré a niekedy ich okolnosti priam vyžadujú. Dáte si modré šaty, modré topánky, modré doplnky a čo k tomu ako líčenie? Budete celá modrá? Asi by to nevyzeralo príliš dobre. Skôr by som povedala, že by ste pôsobili ako umelá bábika. Ak by som sa mala rozhodovať, dala by som striebornú, alebo pokojne aj túto ružovú. Dizajnérom, ktorí navrhovali tieto farebné kombinácie tienikov určite môžete veriť.

Zdroj týchto troch obrázkov: www.rimmel.sk

Rovnako skvele vyzerá aj štvorica tienikov 006 - Purple Reign (prvý naľavo), ktoré som si kúpila nedávno, ale o tých si napíšeme niekedy nabudúce. Rada vám ich názorne predvediem aj v nejakom líčení. Radšej teraz zhodnoťme výrobok.

Moje hodnotenie:

Textúra: ľahká až stredná (glitrové tieniky sú trošku drsnejšie)
Schopnosť priľnúť: matným a lesklým dávam 5, glitrové hodnotím opatrnejšie - 4.
Aplikácia: jednoduchá, ak viete, ako na to. Začiatočníčky by asi boli skeptickejšie a povedali by, že je priemerná.
Farebná sýtosť: 5 - sú to krásne a sýte farby, no dajú sa naniesť aj striedmejšie, ak potrebujete
Výdrž: výborná (9 - 12> hodín)
Celková spokojnosť: 9

Bodík tieto tiene stratili len kvôli aplikátoru a trošku nepraktickému usporiadaniu. Aplikátor je na jednom konci široký na druhom úzky, čo je chvályhodné, keďže sú niektoré farebné plochy (napríklad tá tmavá modrá a biela) veľmi maličké a teda sa farba komplikovanejšie naberá. Lenže molitanový koniec aplikátora odpadol tak rýchlo, že som sa ani nestihla spamätať. Teraz som do tienikov vložila iný a uzučký aplikátor z iného výrobku. Som si istá, že s týmto tiene v úplnej pohode miniem do posledného zrnka. Veru ich budem míňať, lebo sú skvelé a kúpim si aj tie ostatné dva.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes