Nivea a jej pokušenia plné sladkých malín

Aj značka ako Nivea ma občas dokáže príjemne prekvapiť. Tieto malinové produkty som si kúpila iba zo zvedavosti a ich kúpu ani najmenej neľutujem. 

Maliny akejkoľvek farby ja môžem

Ak by som si mala vybrať medzi drobným ovocím jediného favorita, bolo by to veľmi ťažké. Ak nie dokonca nemožné. Mám slabosť na maliny, černice, čučoriedky, jahody, ríbezle... Keď dozrejú, ich skvelé chute si doslova užívam. Tento rok nám na záhradke bohato zarodila černica a našla som i pár červených malín. To bola radosť.

Maliny sú plné vitamínu C a K, ale tiež obsahujú celé spektrum minerálnych látok, medzi ktorými má najväčšie zastúpenie mangán. Ich konzumácia pomáha predchádzať civilizačným chorobám, ale význam majú aj v kozmetike. Pôsobia proti zápalu i predčasným známkam starnutia. Keď je reč o malinách, nedá mi nespomenúť malinový ocot. Pre svoje vlasy si nič lepšie než ovocný ocot nemôžete želať. Dá vašim vlasom oslňujúci lesk a napraví škody spôsobené väčšinou šampónov, keďže väčina zbavuje pokožku jej prirodzene kyslého pH. Aj preto sa mnohé šampúchy (obvykle dosť zásadité) odporúča po umytí vodou oplachovať i zriedeným ovocným octom. Jablčným alebo aj malinovým. Zaradiť do kozmetiky ovocie, najmä maliny a ostružiny, sa vypláca.

Preto asi nebude pre vás prekvapenie, že mi od značky Nivea hneď padli do oka viaceré ovocné produkty. Niektoré sa na trhu objavili iba nedávno, iné sú zrelé na odchod.


Nivea Pure Color 2v1 - micelárny kondicionér a kúra na vlasy

Medzi novinkami ma ako prvý upútal produkt na vlasy. Nebudem vám nahovárať, že je to čistá príroda, lebo nie je. Kondicionér a kúra na vlasy Nivea Pure Color 2v1 obsahuje vonné látky a dokonca aj dimetikón. A ešte myristyl alkohol, na ktorý zvyknem frflať, ak ho nájdem v produkte pleťovej kozmetiky, pretože nie je veľmi dobrý pre pokožku. Ale kondicionér sa na pokožku nedáva. Z neho pokožke bohato stačí aj tá troška, ktorú schytá pri oplachovaní, alebo keď produkt použijete ako masku. Ono je to totiž prípravok typu 2v1.

Úžitok z tohto malinového produktu majú mať v každom ohľade vlasy. Preto v zložení nájdete látky ako obľúbený malinový ocot (RUBUS IDAEUS FRUIT EXTRACT  + ACETUM) a  výživný olej z makadamových orieškov (MACACAMIA INTEGRIFOLIA SEED OIL). To bola pre mňa najpodstatnejšia informácia. Tento druh oleja totiž nie je vôbec ťažký. Kondicionér sa teda javil ako vhodný aj pre moje ľahko mastiace sa vlasy a nesklamal. Myslím, že sa bude hodiť na všetky typy vlasov.


Účinok 1: desaťminútová maska

Keď máte viac času, nechajte ho pôsobiť 10 minút alebo aj dlhšie. Osušte vlasy, naneste masku, zabaľte vlasy do uteráka, prečítajte si nejaké články v časopise a nechajte ocot s olejom, nech len pekne pracujú. 

Účinok 2: minútový kondicionér / balzam

Ak čas nie je, kondicionér sa nanáša klasicky. Po šampónovaní na uterákom mierne osušené vlasy. Vlásky potom prehrabnete prstami a necháte kondicionér pôsobiť aspoň minútu. Môžete mu v účinku pomôcť aj hrebeňom a dostať ho do celej vlasovej dĺžky. Silikón bráni treniu, zamotávaniu vlasov a s rozčesaním i nanesením na každý milimeter ochotne pomôže. 

Tento kondicionér a maska 2v1 sa mi zatiaľ páči zo všetkých otestovaných produktov najviac. A nie tým, že je produkt ružový a jemnučko vonia po malinách. Mne sa pozdáva ten efekt. Vlasy sú ľahké, lesklé, jednoducho rozčesateľné, neelektrizujú, nemastia sa rýchlo a viem ich ľahko upraviť. Aj mama mi už stihla pochváliť lesk vlasov, takže svoju úlohu zvláda perfektne. Či naozaj chráni pred vymývaním farby, to asi neposúdim. Výrobca mal zrejme na mysli klasické farby a ja si vlasy farbím hennou. Ešte stále. Ale nejaké výraznejšie blednutie nafarbených vlasov zatiaľ nepozorujem.

Nivea Fresh Blends osviežujúci sprchovací gél 

Na kúpu tohto druhého zázraku ma navnadila reklama. Stačilo mi pozrieť spot a už som si predstavovala, ako môže voňať spojenie maliny, čučoriedky a mandľového mlieka. Sprchovacie gély si nie vždy vyberám podľa účinkov, ale často ma zláka vôňa. No ako vonia? Božsky. 

Po prezretí zloženia som ale nebola o nič menej sklamaná. Až 90 % zložiek je prírodného pôvodu. SLeS mi medzi nimi hneď zasvietil do očí, ale OK. Proti nemu nemám nič. Spolu s ním sa v zozname zložiek ocitol aj naozajstný olej z mandle, malinová šťava, extrakt z plodov čučoriedky, prášok z aloe. A všetko pred glycerínom, takže i podiel bude podľa všetkého solídny, lebo glycerínom obvykle výrobcovia nešetria. Skvelé zistenie.

Pri sprchovaní si užívam krásnu vôňu i príjemný pocit. Nivea Fresh Blends sprchovací gél toľko nevysušuje pokožku ako iné podobné produkty na trhu, ktoré bežne kupujem. SLes teda v tomto prípade ani trochu nevadí, pretože jeho dráždivý účinok potláča prítomný extrakt z aloe a ďalšie extrakty. 

Pred čím ale musím varovať citlivky, je benzyl alkohol a benzyl salicylát pre možnú alergickú reakciu a vyššiu cislivosž na tieto látky. Inak nemám žiadne ďalšie výhrady. Rad Nivea Fresh Blends ponúka jeden z prvých drogériových gélov, ktorým by som bez zaváhania dala oveľa lepšiu než priemernú známku.

Telová pena Nivea Body Mousse Wild Raspberry x White Tea

Telová pena s vôňou malín a bieleho čaju už dávno nie je žiadna novinka. Jednu dobu som ju videla aj v darčekových kazetách Nivea. 

Výhrady však mám. Ingrediencie vyobrazené na obale - malinu a biely čaj - som si v zložení nevšimla. Pena nimi iba vonia a môže to byť jeden z dôvodov, prečo výrobca nepokračoval v produkcii. Nivea sa poslednú dobu snaží navrhovať iný typ produktov. Kráča s dobou a viac si rozumie s prírodou. 

Keď mám pravdu povedať, ani vo výžive pena nie je preborník. Skôr by som povedala, že je to taký bežný denný hydratačný produkt použiteľný po sprche. Keď sa chcete iba preventívne niečím natrieť, ale nemáte vyslovene suchú pleť. Na suchú pleť si predstavujem čosi úplne iné než túto penu.

Keby som mala túto penu Nivea porovnať s inými penovými produktmi, napr. s bežnými penami na holenie, tak za nimi silno zaostáva v hustote i stabilite. Podľa mojej mienky by sa mal každý penový produkt aspoň chvíľku udržať v pevnom skupenstve, aby ste ho mohli natrieť a až potom sa má začať topiť a roztekať. Malinovo-čajová pena ale po kontakte s pokožkou rýchlo "vodovatie". Vidíte to na fotografii na okrajoch kopčeka peny. Ani som nestihla zapnúť fotoaparát na smartfóne a už sa tam nahromadili bublinky. Pre túto jej vlastnosť nejde úplne pohodlne rozotrieť na väčšiu plochu. 

Nemôžem ale povedať, že by sa táto vlastnosť negatívne odrážala na vstrebávaní. Vsiakne rýchlo a čoskoro sa môžete obliecť, no pri natieraní máte ruky celé lepkavé od glycerínu. Len čakáte, kedy sa donatierate a umyjete ich. A to nie je práve príjemné. 

Pre mňa ako parfumovú maniačku vôňa peny svojou silou spadá do kategórie tolerovateľných a obľúbených. Keďže neznášam telové mlieka a krémy sú pre mňa v jarnom a letnom období väčšinou ťažké (až na pár výnimiek), vyberám si práve suflé a našľahané peny ako je táto. Čím silnejšie voňajú, tým lepšie. Za seba preto nemôžem hodnotiť penu ako vyslovený prepadák. Minimálne polovička mojich známych by si ju bez váhania kúpila a mali by ju radi. Ako aj ja. Ale nie je to ani trhák. Som si istá, že niekomu bude vôňa i nestále skupenstvo prekážať. 

Nivea Glow rozjasňujúci ryžový peeling

A vidíte, na tohto fešáka som takmer zabudla. Aj peeling s ryžovými zrniečkami vonia malinami. Našla som ho v DM boxe pre domáci wellness a už dostal svoje riadky na tomto blogu. 

Tesne pred zverejnením článku mi ho priateľ doniesol z kúpeľne so slovami: "Aha, tento si zabudla odfotiť". Keď ma videl s produktmi a krabičkou malín a černíc (sám mi ich zbieral), dovtípil sa, že ho budem chcieť odfotiť a aspoň dodatočne spomenúť.

Môj názor na peeling sa používaním nezmenil. Stále tvrdím, že je výborný a kúpim si ho zasa, pretože je jemnučký a výborný aj pre citlivú pleť. Vždy, keď prídem domov a zhodím rúško, okamžite si umyjem tvár gélom a večer rizikové miesta pár krát prejdem i peelingom, aby ma obišlo akné. Táto metóda sa osvedčila a pomáha. Ale možno si pre zmenu zadovážim i čistiaci peeling s aloe vera z tohto istého radu, pretože aj ten vyzerá dobre.

Obľúbená Nivea

Značka Nivea má u nás doma svoje čestné miesto. Priateľ kupuje najmä Nivea dezodoranty, ktoré miluje aj jeho brat. Ten by inú značku telovej kozmetiky ani nechcel. Ja si zasa užívam pleťové masky, občas prikúpim micelárnu vodu na odolný makeup, v lete zasa opaľovacie produkty...  Nemôžem povedať, že by mala Nivea u nás prevahu. Rada skúšam aj iné značky. Teraz však v našej kúpeľni dominujú najmä tieto pokušenia plné sladkých malín. Sú vydarené a nejakú dobu pri nich určite ostanem.

Ktorá vôňa ovocia sa najviac páči vám? Aký produkt by ste si okamžite kúpili, keby po vašom ovocí voňal? Alebo naopak preferujete neparfumovanú kozmetiku? 

BTW: Už ste niekto skúšali peeling s aloe? Je tiež taký jemný?

ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. Za mňa bola pena fajn, vyhovovala mi aj vôňou a aj efektom, ale je pravda, že ja extra hydratáciu neočakávam a pokiaľ mám suchú pokožku, tak siahnem po niečom hutnejšom (masle alebo balzame). Som si dokonca kúpila aj tú zelenú verziu :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes