Revolution Skincare a kozmetická revolúcia, ktorá nie celkom vyšla

Ako sa na Slovensku hovorí, papier znesie všetko. Čo všetko ale znesú antioxidanty v prípravkoch Revolution Skincare a čo pleť, to prezradím v dnešnej recenzii.

Nemám žiadne predsudky voči značkám, ktoré rozširujú svoju pôsobenie a skúšajú nové veci. Ak som úspešná trebárs v navrhovaní obuvi a doplnkov, nie je dôvod neskúsiť navrhnúť i šaty. Moje meno už ľudia poznajú, dobrý odrazový mostík mám... Keď ale chcem začať šaty predávať a myslím to s návrhárstvom vážne, tak sa od osobnosti môjho formátu čaká kvalita. Zákazníci si žiadajú stálofarebné látky pevné v ťahu, príjemné na nosenie a rovné stehy bez vytŕčajúcich nitiek. A takto by to malo byť i s jedlom, hudbou, výtvarným umením a všetkým, do čoho sa ľudia púšťajú. Kozmetika Revolution Skincare nesmie byť výnimkou.

Byť slávnym ako je značka Makeup Revolution London znamená mať okolo seba zástup fanúšikov, ktorí pozitívne zhodnotia i tie menej vydarené prvotiny. Niektorí chcú iba motivovať, iní čosi za to možno aj čosi čakajú (chcú sa zapáčiť, lebo očakávajú spoluprácu) a iní iba nepoznajú, čo to vlastne skúšajú. Preto je mi o to viac ľúto, že som pri výbere novej kozmetiky nechala pomýliť a brala do úvahy obal a recenzie nevedomých. Podľa týchto informácií som totiž mala pridať do kozmetickej rutiny niečo úplne iné, omnoho lepšie, špičkové.

Revolution Skincare Quinoa Night Peel - jemné nočné peelingové sérum

Keď sa začítate do popisu tohto výrobku na obale, nočné peelingové sérum Revolution Skincare Quinoa Night Peel sa tvári ako chemický peeling. Má oddeliť odumreté bunky od pokožky, vrátiť pleti žiarivosť, navodiť bunkovú obnovu, zmäkčiť, osviežiť. Presne to by chemický peeling robiť mal. Quinoa ale nepôsobí chemicky ani mechanicky. Obsahuje enzým, ktorý podporuje vlastné regeneračné mechanizmy pokožky a tá sa tak dokáže zrohovatených buniek zbaviť sama. Je ale také jemné, ako uvádza obal?

Hneď v prvý večer, keď som šla sérum aplikovať, má zastavilo varovanie na obale. Bolo písané malým písmom, ale ja si vždy všetko čítam, tak som s vypätím posledných síl zoomovala očami mikro písmená. Stálo tam, že sa mám vyhnúť kontaktu s očami, nepoužívať v prípade vyvolania podráždenia pleti, na citlivú, peelingovanú alebo slnkom spálenú pokožku. A že si mám prečítať informácie na kartónovej škatuľke. Tak OK, na citlivú pleť to nebude. Prvá otázka je zodpovedaná. Sérum nemožno používať na všetky typy pleti.

Očný zoom mi už v neskorú hodinu pomaly prestával slúžiť, no čítať chcem. A tak beriem do ruky smartfón, spravím pár fotiek škatuľky a z displeja čítam väčšie písmenka. Stojí tam navlas to isté ako na fľaštičke. 



Navyše bola iba informácia, že sérum zvyšuje citlivosť na slnko, je potrebný SPF a človek by sa po sére nemal aspoň týždeň opaľovať.  A prekvapivo stručná informácia k používaniu. Výrobca píše, že sa používa raz denne, ideálne večer. Vskutku dôležité vedieť, že Night Peeling Serum je nočné sérum. Asi predpokladal, že netuším, čo som si kúpila. Ale mal aj z časti pravdu. Fakt som netušila a viac takúto chybu neurobím.

Obsahové ingrediencie urobili radosť. Tá ale prešla, keď som sa pozornejšie zadívala na poradie zložiek.
Keby som bola vedela, že je nočné peelingové sérum Revolution Skincare Quinoa Night Peel iba roztokom z vody, liehu, glycerínu, vitamínu C a stopových výťažkov z ovocia, ktoré uvádza na samom chvoste zoznamu, nečakám zázraky. Všetko to krásne a účinné ide totiž až za benzoátom sodným, ktorého maximálnu bezpečnú dávku v kozmetike (ktorá sa z pleti nezmýva) stanovila Európska komisia na 0,5%. Tak som teraz na vážkach, či ich tu mám vôbec menovať, keďže sérum z každej ovocnej zložky obsahuje 0,2 - 0,5%. Ovocie má v sebe kyseliny a enzýmy, ktoré nepochybne vedia pomôcť pleti farebne sa zjednotiť. V tejto mini dávke však netrúfam označiť čučoriedku, cukrovú trstinu, pomaranč, citrón, kvet opunciového kaktusu, quinou, javorový sirup, aloe ani za bojovníkov proti starnutiu a ani za pomocníkov na zosvetlenie pleti. Pre predstavu, 0,5% je taká hustota ako keď dáte do litra vody čajovú lyžičku extraktu. Z vrecka čaju sa vám vyluhuje viac živín... 

Prítomnosť etanolu (liehu) síce nezvyknem kritizovať v čistiacej kozmetike, ale v sérach ho vidím nerada. Liehové séra sú smrtonosná zbraň pre citlivú pleť a vlastne sa nehodia na žiadny typ pleti. Jedine, že by ste túžili zmeniť svoju normálnu alebo mastnú pleť na citlivú. Môžu sa aplikovať v malých dávkach ako esencie, ak pravda neštípu, ale nikdy nie ako posledný krok v starostlivosti. Keby vedela pokožka hovoriť, po sére na báze liehu by položila otázku: "A teraz mi už dáš aj niečo hydratačné? Alebo ma chceš iba vysušiť?" Je celkom možné, že niekto na tento fakt výrobcu upozornil. Ten tak dodatočne zmenil text na svojich webových stránkach a pridal informáciu, že máme následne aplikovať obľúbené sérum alebo hydratačný prípravok. Ale na škatuľke sa žiadne odporúčanie ďalšieho produktu nespomína. Veď aby aj... to koľko antioxidantov potom zaúčinkuje, keď sérum zriedime ďalším produktom? Pôvodne s tým teda evidentne nepočítal a sérum malo byť posledným krokom. Celé zle! Obal vôbec nepotešil.

Ako nočné peelingové sérum fungovalo?


Vôbec ma neprekvapilo, že sérum Revolution Skincare Quinoa Night Peel nevyvolalo žiadny rozdiel stavu pred a po používaní. Okrem chvíľkovej suchosti hneď po aplikácii. Hlavne tam, kde toho séra stečie najviac, pretože je riedke a na tvári nedrží vôbec. To vám je tak, keď výrobca šetrí ešte i hydroxyetylcelulózou, ktorá mohla produkt zahustiť tak v 1 - 2 % koncentrácii a on jej pridal asi toľko, koľko dal tých extraktov... Schválne som ale pár krát počkala hodinu pred aplikovaním hydratačného produktu, čo bude sérum na tvári robiť a ako bude pleť vyzerať. Chcem totiž poznať účinky séra. Svoj obľúbený hydratačný produkt mám dávno zmapovaný.

Vitamín C dal pokožke jas a bez ochrany sa javila matnejšia a hladšia. Aj krajšia. Lieh s vitamínom C je to to jediné, čo dáva tomuto produktu účinnosť a po čom by mohla eventuálne ostať aj farebne zjednotená. Žiarivosť sa na chvíľku dostaví pár minút po použití, pretože lieh je tonikum. Rozprúdi krv, stiahne póry. A aj poriadne odmastí. Preto tá hladkosť. Od zdravého stavu má však pleť výzorovo i pocitovo ďaleko. 

Ak sa budete spoliehať iba na účinok séra a ničím hydratačným sa už nenatriete, koledujete si o problémy. Je celkom možné, že sa ráno budete stále budiť krásni (vyspinkaní doružova), alebo vám ten lieh časom rozožerie kapiláry, príde rosacea a už budete ružoví navždy. Aj to je síce riešenie, no nie zdravé. Rozjasnená bude pleť po použití séra tak prvé dva až tri dni, kým sérum nie je dlho von zo škatuľky. Potom si ho položíte na poličku, kde bude vďaka priehľadnej fľaštičke vystavené svetlu. UV žiarenie zničí i vitamín C a tie stopy rastlinných antioxidantov, ktoré v ňom boli od výroby. Vždy na to v recenziách frflem a ani teraz som si neodpustila túto poznámku. 

I keď... pri tej nízkej koncentrácii už séru Revolution Skincare Quinoa Night Peel asi nepomôže ani škatuľka a čiernočierna tma ako v rohu. Obsahuje skrátka primálo dobrých vecí na to, ako je produkt na webe opísaný a na to, koľko stojí. Druhý raz si ho nekúpim a nemôžem ho bohužiaľ odporúčať.

Revolution Skincare Superfruit Replenishing Essence Spray

Po sklamaní so sérom som radšej ani nechcela pozerať zloženie spreja, nech si ho neznechutím a nech ho používam bez zaujatia. Pleťový sprej s čučoriedkovým extraktom na oživenie pleti - Revolution Skincare Superfruit Replenishing Essence Spray - sa mi zdal však kvalitatívne rovnaký ako všetky aerosólové spreje Balea. Evidentne na báze vody, glycerínu, lebo aj on nechal chvíľku pocit akoby pogumovanej pleti. Aj je rovnako voňavý. Len bez plniaceho plynu, nafarbený, objemovo o tretinu menší a cenovo 5x drahší. 

Zloženie som si pozrela až po nejakej dobe používania (dva týždne, za uchovávania v tme, pre istotu) a moje zistenia sú nasledovné. 

Čučoriedkový sprej Revolution Skincare má fľaštičku vyrobenú z matného plastu, ale stále do nej preniká svetlo. To aby sa ešte rýchlejšie zbavil všetkých účinných antioxidantov (na rozdiel od séra nemal ani len tú papierovú škatuľku) a aby sme dobre videli, že je dofarbovaný fialovým farbivom CI 60730. Áno, naozaj som potrebovala, aby sprej určený na tvár vyzeral, že ho celý zafarbili bobuľky čučoriedok, goji a čiernej bazy (irónia). Bobuľkami pravda myslím extrakty - opäť v dávke medzi 0,6% (vrchný limit pre disodium EDTA) a 0,5% (pre benzoát sodný). Ktorých je v spreji menej než vonnej látky. Takže priority sú jasné. Najskôr produkt vonia a až potom (ne)učinkuje.

Aby som nebola až taká zlá, tak napíšem aspoň pár plusov.  Sprej Superfruit Replenishing Essence Spray pekne vonia a robí celkom jemnú hmlu. Nie je taká jemná ako z aerosólových z sprejov, ale mohlo to byť aj horšie, keby na mňa padli veľké kvapky. Našťastie nepadli a sprej nesplachuje mejkap, skôr osviežuje pleť. Na leto bude fajn. Len si nie som istá, čo by naň povedala biela blúzka (keby som nejaké nosila, posúdim, žiaľ nenosím). A vedel by teoreticky zafixovať mejkap. Ak by sa mi chcelo naň aplikovať iný zafarbený produkt... čo sa mi nechce. To si dám radšej riadny fixačný sprej.

Revolúcia s Revolution Skincare? Asi nie.

Pozitívne ohlasy vás možno budú presviedčať o opaku, no u mňa doma teda značka Revolution Skincare, dcérska značka / odnož Makeup Revolution London, revolúciu nespravila. Nechcem výrobcovi krivdiť. Azda má aj dobré veci. Z rýchleho prieskumu sa mi vidí celkom fajn vyživujúce sérum s retinolom a šípkovým olejomspevňujúce antioxidačné sérum s meďou a peptidmi i nočná hydratačná maska s kyselinou hyalurónovou. S prižmúreným okom môžem uznať i vyživujúci CBD olej za produkt hodný vyskúšania. Keď ich chcete, skočte si ich kúpiť, na Elnino.sk k nákupu dostanete darček - miniatúru séra na problémovú pleť, ktoré tiež nevyzerá márne. 

Keby som aj ja bola skúšala niečo iné, azda moje závery mohli byť pozitívnejšie pre túto značku. To ale nie je chyba obchodu Elnino.sk, ktorý má vždy skvelý výber a super ceny. Ešte lepšie než na oficiálnej stránke. A to nepíšem preto, že obchod pracujem, ale preto, že tie produkty v ňom aj nakupujem. Bez zliav, ako každý iný zákazník, ale stále rada. Ako povedala kamarátka Katka, nákupy a postoje zamestnancov tiež vypovedajú o kvalite a úspechoch obchodu.

Aj značka Makeup Revolution London už nepochybne za sebou úspech má. Podarilo sa jej preraziť na poli dekoratívnej kozmetiky, na ktorú sa tiež vzťahuje vyššie spomínaná akcia. Zlé jazyky síce tvrdia, že značka údajne vykráda dobré nápady iných značiek, ale to ja neriešim. Kým je schopná priniesť kvalitný dekoratívny produkt za dobrú cenu, je mi úplne jedno, ako to more lacného mastenca, vazelíny a sľudy zabalí. A koho pri tom kopíruje. Ja mám očné tiene tejto značky v obľube a vždy sa s obdivom obzriem za novou paletkou. Napríklad naposledy som si kúpila paletku Makeup Revolution London Pressed Glitter. Pozrite, aká je krásna.

Zámerne je odfotená s vločkou a ozdobou, lebo aj jej farbičky pripomínajú vianočné trblietanie. Tak túto odporúčam a niekedy vám ju ukážem v líčení. Ale späť k veci.

Čo mi už jedno nie je, je ľahkovážny prístup značky k pleťovej kozmetike, ktorá neplní iba dekoratívnu funkciu, ale sa má o pokožku aj starať. Lieh, priesvitná fľaštička a stopové množstvá látok citlivých na svetlo? To vážne? 

Zveličovanie účinkov netolerujem. Ani takéto chyby, keď ich spraví známa značka. Dostať zafarbenú vodu s nadpisom "Superfruit" je pre mňa rovnaké sklamanie, ako keď si kúpim hrozienkovú vianočku a nájdem v nej tri hrozienka. Lenže množstvo hrozienok v každej vyrobenej vianočke pri tých obrovských množstvách cesta ovplyvniť nejde. Museli by ich po jednom vtláčať do hotovej vianočky. Zatiaľ čo množstvo účinných látok v tekutom sére sa ovplyvniť dá. Stačí to tam zamiešať. 

ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes