Homeoffice, pohodlné kreslo a možno príde aj Mikuláš

Tento úsmevný zážitok sa udial vlani a za všetko môže moje nové kreslo s nočnou lampičkou. Doteraz príbeh bavil iba moju rodinu, ale pre zlepšenie nálady ho rozpoviem aj vám.

Keby ste ma videli pri práci a písaní blogových článkov pred rokom, tak si poviete, že sa mi pod zadkom možno niečo vyliahne z vajíčok. Fakt, moje sedenie malo od pohody veľmi ďaleko. Vrtela som sa, hniezdila... Už šiesty rok pracujem na homeoffice a neviem si spraviť pohodlie... Neraz mi veru napadla myšlienka kúpiť si kreslo, no kde mu v byte s drahým nájdeme miesto? A aké kreslo si to vlastne kúpim? Veď staviame dom a ešte veľa vody v potokoch pretečie, kým ho začneme zariaďovať. Nemám ani šajnu o tom, akej farby budeme mať steny a aký štýl v dome prevládne. Bude mi nové kreslo vôbec pasovať do interiéru? Nebudem drzá, keď zapracem priestor bytu ešte viac než je? Už som k svojmu drahému navláčila toľko kozmetických rárohov a odrazu dopracem aj kreslo, na ktoré tam vlastne nie je ani priestor? Rozumiete, to bolo priveľa záporov v zozname ZA a PROTI. 

Tieto myšlienky som nahlas vyslovila až po dvoch rokoch, keď som pred mamou a priateľom bedákala, že ma bolí chrbát, lebo si pri práci neviem nájsť miesto. Priateľ to počul, okamžite zareagoval a spýtal sa: "A prečo si nič nepovedala? Veď by si ho mohla mať trebárs aj v spálni. Nejako už ten nábytok poposúvame. Okamžite si pozri na internete nejaké pohodlné kreslo! Už si ho mala mať dávno, veď zdravie máš len jedno." A tak som začala hľadať. Vidina, ako si v ňom pohodlne sedím aj s notebookom, rozčítanou knihou alebo len tak... krásna predstava dokonalého hygge večera ma hnala vpred.

Nájsť pekné kreslo nie je problém

Behať po obchodoch? Ani náhodou. Nevyhrala som nohy v lotérii. Vyhľadávanie kresla cez internet nie je až taká veda. Stačí vedieť, aký typ hľadáte a dôkladne všetko premyslieť. Mali by ste byť rozhodnutí, či chcete ušiak, masážne kreslo, alebo TV kreslo, ktoré môže byť aj polohovateľné, prípadne si k nemu kúpite aj podnožku. Podstatný je i materiál, farba a štýl. Na všetko ale existujú filtre a svoj relaxačno-pracovný kútik si zariadite ľahko.

V mojom konkrétnom prípade nebolo nutné prihliadať na vizuálne a nadštandardné technické prvky. Bolo mi jasné, že chcem kvalitné kreslo v nejakej prírodnej farbe a klasickom tvare, aby sa dalo dizajnovo zladiť aj so zariadením budúceho domu. Nech už bude akékoľvek. Až potom nemusím nadávať, že sa mi nikam nehodí. Chcela som kreslo z dobrého materiálu, za dobrú cenu a rozhodne som netúžila po žiadnom výdobytku najmodernejšej techniky. Priznám sa len k tomu, že pri pohľade na jedno polohovacie TV kreslo (vľavo) mi napadlo, že by mohol niekto vyrobiť inteligentné vyklápacie kreslo. Také, ktoré mi presne o 16:30 povie: "Okamžite vypni počítač. Už padla a za nadčasy ti nikto neplatí." A keď do 10 minút nevstanem, vyklopí ma na zem. Tento druh kresla ale žiadny obchod nemal, preto som sa vrátila do reality a ostala pri realizovateľných možnostiach. 

Vo voľbe materiálu zvíťazila látka, pretože nechcem mať v lete spotený zadok ani chrbát. Na koži i koženke sa veruže nepríjemne sedí v tričku na ramienka. Už som si to zažila a viac ani náhodou. Aj farba bola jasná. Hnedé a béžové farebné prevedenie bude TOP a modelov v týchto farbách mi ukázalo habadej. Spomedzi všetkých som si ale volila také typy kresiel, ktoré mali široké opierky lakťov. Ak mám v kresle relaxovať i pracovať, opierky poskytnú pohodlie a perfektnú oporu môjmu ťažko skúšanému zápästiu, ale budú tiež dobrou podložkou pod myš. Hlavne aby boli na dotyk hladké, lebo na príliš výrazných textúrach by sa mohla myška zadrhávať. Môjmu hľadaniu vyhoveli hneď tri modely.




Hnedé kreslo ASKOY Hnedé kreslo Santiago  Béžové kreslo KOS

Všetky tri modely široké, aby som sa mohla pohodlne rozvaliť a vysoké, nech si môžem pohodlne oprieť aj lopatky. Kvôli chrbtici. A keď od únavy na chvíľku zakloním hlavu, nechcem zlomiť krk na ostrej hornej hrane opierky. Ideálna bude zaoblená mäkká hrana. Preto zvíťazilo Sconto kreslo KOS. Hneď som si ho skočila do obchodu obzrieť aj vyskúšať. Široké, mäkké kresielko výrazne pripomínalo môj pohodlný gauč v starom byte. Vyhralo na celej čiare. Len sme ho pomerali a už sme ho aj pakovali domov. 

Ako sa kreslo zabývalo u nás doma? 


Výborne. Netvrdím, že naše bývanie je prekrásne. Byt je v pôvodnom stave a pripomína viac provizórium než vysokú školu štýlu. Aj preto vám ho nezvyknem fotiť. Štýlovo si zariadime až náš domček. Tam sa kreatívne vybláznime obidvaja. Našťastie kreslo malo ísť do spálne, na ktorú nie je až taký zlý pohľad, že by som sa mala hanbiť urobiť jeden záber. Krásne do nej zapadlo a našlo aj svoje doplnky. 

Aby sa tak rýchlo nezamazal poťah, na sedenie som si od Ježiška poprosila vkusný pléd z prírodného materiálu. Mimochodom, doniesol mi tiež stolček, nech si mám na čo vykladať nohy a vankúšik




Vankúšik schválne vybral bez vzoru, nech sa tie vzory vzájomne nebijú. A myslím, že kombinovanie zvládol. Nemusím sa báť, ako sa budeme spoločne dohadovať pri zariaďovaní domu, pretože môj chlap, pardon Ježiško, má podobný vkus. 😉 Však posúďte sami, výsledok vyzerá takto.


A čo sa mi to vlastne stalo?


S priateľom sme mali všetko vyrátané doslova na centimetre. Okolo kresla sa síce ťažko chodí, ale stále sa dá prejsť. Nedomysleli sme ale jednu vec, o ktorej ste neraz na tomto blogu čítali i vy. V niektorých miestnostiach nie je od obdobia neskorej jesene až do skorej jari dobré svetlo a spálňa k nim patri. 

Už som ale nechcela pred Vianocami Ježiška otravovať aj s prosbou o lampičku. Nebudem mu predsa písať nákupný zoznam, nie? A poznáte chlapov. Ak im dáte kúpiť viac než tri veci, je dosť pravdepodobné, že donesú iba dve. Koniec koncov, nebolo by ju kam položiť, pretože mi chýba polica alebo nejaký vyšší stolík. Za chrbtom mám iba okenný parapet. Vzala som teda z dielne otca jednu staršiu a výškovo nastaviteľnú červenú lampu s upínacou skrutkou. Jej tienidlo je umiestnené na dvoch pohyblivých ramenách, ktorých dĺžka sa dá prispôsobiť (vidíte na fotke). Len teda nie je príliš stabilná a práve to sa mi stalo osudným.

Bol šiesty december. Deň sviatku svätého Mikuláša. Môj drahý akurát prichádzal domov z práce a už ráno mal pri topánkach nachystané vo vrecúšku maškrty. Ibaže nepočul budík, zaspal a tak veľmi sa ráno ponáhľal, že si ich nevšimol. Ako som ho zbadala vo dverách spálne, prudko som vstala, že ho idem privítať a dať mu pusu, ako vždy. Zvolala som: "Ahoj láska. Pri tom behu do roboty si si zabudol skontrolovať topánky...."

Chcela som toho povedať viac, ale prudké vstávanie nikdy nie je dobré. Môže sa vám zatočiť hlava a môžete sa aj o čosi zachytiť. U mňa to bola kombinácia oboch náhod. Keďže nosím na doma (neviem prečo) o dve čísla väčšie šľapky, prečnievajúca časť v oblasti päty vkĺzla do úzkeho otvoru a zachytila sa medzi spodnou časťou kresla a podlahou. A ešte sa mi aj zatočila hlava, takže som padla zadkom späť do kresla, ktoré zadnou stranou s buchotom narazilo do steny za ním. 

Poza kreslo viedla prívodná šnúra k lampe a jeho náraz stačil tomu, aby sa horizontálne horné rameno lampičky uviedlo do pohybu. Asi nebola dobre pritiahnutá skrutka. Rameno tak skĺzlo vertikálnym smerom a červené tienidlo mi pristálo priamo na hlave. Kreslo malo totiž presne tú výšku, akú potrebovalo tienidlo k medzipristátiu.

Bežne dávam na tento blog iné premeny, ale aj táto je zaujímavá, takže som vám ju nakreslila. 😊 Ako vidíte, môj celkový mikulášsky outfit vhodne dotváralo červené tričko, červené tepláky a vypúlené oči. Už mi chýbala iba biela brada, fúzy a moja premena na Mikuláša mohla byť dokonalá. 


Svätožiara nebola, ale myslím, že mne ten záblesk pred očami celkom stačil. Priateľovi šklbalo kútikmi úst, ako mal sto chutí sa smiať. Ale nechcel byť neslušný a najskôr sa musel uistiť, že sa mi nič nestalo. Našťastie nestalo. Dokonca aj moja hlava a žiarovka ostala celá. Akurát moja povesť "nebohej - pilnej smoliarky" nadobudla na pravde ešte o kúsok viac. 

Ak si chcete kúpiť kreslo na prácu, pri ktorej potrebujete dostatok svetla, kúpte si s inými doplnkami aj lampičku. A pokiaľ sú na nej aj skrutky, poriadne si ich dotiahnite.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes