Ebelin: konjaková špongia na tvár zelený čaj


DM drogéria priniesla tento mesiac viacero noviniek, ktoré majú predpovedané stať sa hviezdami regálov. Dve som vám už predstavila. Šlo o micelárne utierky a micelárnu vodu. O ďalších dvoch novinkách si prečítate dnes, z toho jednu som už vyskúšala a druhú si možno pôjdem kúpiť. Teda nie možno, ale s najväčšou pravdepodobnosťou. :-)


Ebelin konjaková špongia na tvár zelený čaj

Konjaková špongia Ebelin je čisto prírodný produkt obsahujúci koreňové vlákna rastliny (volá sa konjak a jej domovom je Ázia), ktoré v suchom stave pripomínajú pemzu. V takomto stave by sme s nimi asi nič nespravili. Navlhčite ich však vodou, vlákna zmäknú a vytvoria akúsi špongiu. Mäkkú, poddajnú, príjemnú na dotyk.

Špongia údajne obsahuje aj zelený čaj. Neviem, v akom stave je čaj, no zrejme pôjde len o extrakt, ktorým boli vlákna napustené a ten bude pôsobiť, kým je špongia nová. Čaj chráni vlákno pred napadnutím mikróbmi a chvíľku aj vašu pleť pred príznakmi starnutia. No pár krát ňou vytriete pleť, špongiu vypláchne a extrakt bude fuč. 

 
Aj preto je špongia prevŕtaná naskrz a navlečená na motúz. Po použití a opláchnutí tak špongiu môžete zavesiť na vešiačik, kde prirodzene a rýchlejšie uschne. Napriek tomuto opatreniu sa ale odporúča nepoužívať tú istú špongiu dlhšie ako dva mesiace, ale ju vymieňať. Ak máte veľmi háklivú pokožku, tak aj každý mesiac. Pri opakovanom máčaní sa predsa len časom stane živnou pôdou pre baktérie, ktoré do pokožky nepotrebujeme zanášať. A stojí len 2,89 EUR, čo zasa nie je taká hrôza.

Používanie konjakovej špongie Ebelin

Táto kozmetická pomôcka má jemnú štruktúru, jemne premasíruje pleť a pomôže jej zbaviť sa nečistôt. Používa sa ako klasická kozmetická špongia, čiže odlíčte pleť, očistite ju čistiacim prípravkom a ten napokon môžete zotrieť touto hubkou, ktorú predtým necháte nasiaknúť vodou. Špongia pleť neškriabe. Pripravte sa na to, že kým pred prvým použitím kompletne navlhne, potrebuje aspoň pár minút. Tie ďalšie používania už nebudú vyžadovať toľko času. 
 Konjaková špongia sa môže údajne používať aj bez iných čistiacich prípravkov, no to by som ja osobne neriskovala. Vždy by som použila minimálne prírodný čistiaci gél. Dôvody?
  • Za prvé, na pleti je kožný maz a ten je živnou pôdou pre baktérie. Pleť sa musí vyčistiť od kožného mazu. 
  • Za druhé, väčšina žien používa aj mejkap, ktorý špongiou mechanicky z pokožky nezmyjeme. Na kombináciu kožného mazu, olejov (ani prírodných) a silikónov naozaj žiadna voda nestačí.
  • Za tretie, túto kombináciu bez reakcie s čistiacimi činidlami nedostanete preč ani z kameňa, nieto mäkkého prírodného vlákna.  
Takže čakať, že si každý deň odlíčite a vyčistíte tvár len teplou vodou a špongiou a neminiete žiadny čistiaci gél, je dosť nereálne a podľa mňa aj nebezpečné. Výrobca to síce takto nepíše a možno by to nenapadlo ani vám, no som si viac menej istá, že niekto to takto pochopiť môže a bola by to hlúposť.

Či by ste mali prírodnú alebo syntetickú špongiu, už za dve hodiny schnutia materiálu sa v ňom dokážu rozmnožiť mikróby na neprípustnú hranicu. A na komplené vyschnutie zavesenej konjakovej špongie nestačí ani 24 hodín. Aj na druhý večer v rovnaký čas je špongia stále vlhká! Ale nebezpečná nemusí byť. Naopak, ja by som ju práve odporúčala každému.

Bezpečnosť nadovšetko
Po každom použití naneste do dlane trošku čistiaceho gélu, nechajte ho vsiaknúť do špongie nasiaknutej teplou vodou, jemne postláčajte a vypláchnite čistou vodou. V DM drogérii určite nájdete aj prírodné čistiace gély. Napríklad z Alverde tam určite nejaký bude. Môže byť aj sprchovací.
pokiaľ máte dlhé nechty (a nie také krátke ako ja), nikdy špongiu takto nestláčajte
Špongiu z konjaku Ebelin nikdy neskrúcajte. Tým by ste ju poškodili. Nesmie sa stláčať ani nechtami, pretože by ste ju mohli nimi prezerať a môže sa rozpadnúť. Ak máte dlhé nechty, vložte ju medzi dlane a zatlačte. Po použití, vyčistení a vytlačení vody ju zaveste za motúz. Nikdy ju nepokladajte na umývadlo, kde by stála vo vlhkosti.

Konjaková špongia Ebelin používaná raz za čas vždy musí vyschnúť v dobre vetranom priestore, alebo nad radiátorom (ak máte takú možnosť). V žiadnom prípade ju nevešajte v kúpeľni nad vaňu alebo v blízkosti sprchy, kde sa stále parí. Rozmnožili by sa vám v nej plesne a tie by ste tak pekne vmasírovali do pokožky. Nie dobrá predstava, však?

Ak máte citlivú pleť veľmi náchylnú na podráždenie, neurobíte chybu, ak budete čistú špongiu dávať do uzatvárateľnej nádoby alebo vrecka a skladovať v chladničke. Aj keby bola vlhká, baktérie v chlade nemajú šancu. Určite sa nerozmnožia do druhého dňa. :-)

Balea 7-dňová kúra ako koncentrovaná pohoda
Zdroj: DM Newsletter, autor: DM Drogéria

Túto kúru poznám len z teoretickej roviny a ja narovinu poviem, že sa mi veľmi páči. :-)  Kúru samozrejme predáva len DM drogéria a na pulte bude stáť (alebo už stojí - neviem, v ruke som ju nedržala) 4,49 €.  
Práve som googlila, čo je to zač a čo kúra obsahuje. Informácie som našla, niektoré po latinsky, niektoré po nemecky, niektoré po anglicky, takže tu ich dávam v reči nášho kmeňa, aby ste mali info. :-)
Malo by ísť o ampulky. Keďže je to 7-denná kúra, je v nej 7 ampuliek. Každý je naplnená sérom a tieto séra majú podľa toho obsahu, čo vidím, tri druhy - 1. hydratačné, 2. anti-stresové a 3. osviežujúco - omladzujúce.

Hydratačné ampulky sú naplnené glycerínom, hyaluronátom sodným, extraktom z opuncie (plod kaktusu s výbornou schopnosťou zadržiavania vody) hrušky a papáje. Len som si to zloženie prečítala a už som tú hydratáciu akoby cítila. :-D To bude ozaj sila. Asi ani nepoznám zložky, ktoré by hydratovali lepšie.

Anti-stresové ampule majú antioxidačno-regeneračné zloženie. Majú brániť voľným radikálom vytvoreným aj v dôsledku stresu, aby ničili bunky a začať proces obnovy. Je tam obdoba rutínu (flavonoid podporujúci spevňovanie ciev), ďalej je tam extrakt z rastliny, ktorú nepoznám, no domnievam sa, že pôjde o zelený jačmeň, potom extrakt z medovky (to je bylinka perfektná proti stresu) a hojivý alantoín.

Posledné osviežujúco - omladzujúce sérum je zamerané na zmiernenie vrások a výživu pleti. Opäť je tam mne neznámy extrakt z rastliny podobnej našej astre (kvet), ktorý údajne zmierňuje svalové napätie a to vedie k uvoľneniu kožných vrstiev a zníženie viditeľnosti vrások. Ďalej je tam sezamový olej, olej zo sladkej mandle, ryže a vitamíny A a E, ktoré sú v boji proti vráskam a na vytvorenie obrannej bariéry kože nevyhnutné.

V žiadnej ampulke som nenašla nič, čo by mohlo podráždiť citlivú pleť, vyvolať alergiu alebo spôsobiť akné. Možno jedine ten sezamový olej je taký otázny. Inak je tam minimum chémie. Ani netreba, keďže ide o ampule, ktoré sa používajú jednorázovo a tak ich nebolo treba konzervovaním chrániť.

Neviem, či sa tieto ampulky aplikujú podľa potrieb alebo podľa nejakého poradia, ale podľa mňa je možné oboje. Neviem ako vy,  ale ja si túto kúru kúpim. A nielen z čistej zvedavosti, čo to spraví. na tie dva extrakty (o ktorých som len čítala) viem presne, čo obsiahnuté látky dokážu a sú to látky cenné. Nemám na čo čakať. :-) Už teraz viem, že to bude paráda. 

Tak čo? Ktorá zo 4 noviniek sa vám páči najviac? Micelárne utierky či micelárna voda Balea, konjaková špongia Ebelin alebo táto 7-dňová wellness kúra Balea? Ja dávam hlas utierkám, špongii a kúre. Kúra má prvé miesto, utierky druhé, špongia tretie. Čo vy?
ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. nemala som čítať tento článok, lebo teraz túžim po špongii aj po tej kúre, lebo pleť mám ako sušienku :)) ale výhodou je, že nemám DMku až tak blízko domu :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mam doma vsetko okrem kury:) spongiu som este neskusala... Ale na tu kuru si ma teda nalakala. Este chvilku pockam, kedze prednedavnom /pred tyzdnom :D/ som mala nejake problemy s pletou, ale potom sa na to asi dam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahojte dámy. Ďakujem za komentáre. Ja som tiež rozhodnutá si kúru kúpiť. V týždni sa chystám do DM-ky. Ak vás predbehnem a vyskúšam kúru skôr ako vy, uverejním update a napíšem, ako som dopadla. Ale očakávam od nej skvelé výsledky. :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes