Lancôme: La Nuit Trésor parfumovaná voda


Ružovkastá tekutina, sklo s tajomnými odleskami a čierna stuha okolo hrdla. Čo vám pripomína tento diamant v temných farbách? Mne už flakón tejto vône napovedá, že pôjde o parfum pre dámy hodný dlhých zimných večerov. Súhlasí vzhľad s tým, čo sa skrýva v jeho útrobách? To hneď zistíte. :-)


Tento dámsky parfum patriaci medzi skvosty značky Lancôme nie je žiadnou novinkou. Vytvorili ho Amandine Marie a Christophe Raynaud a k nám sa dostal pred rokom. Dokonca vlani stihol osláviť deň svätého Valentína a som si celkom istá, že sa pre mnohé dámy stal aj valentínskym darčekom. Mňa tento valentínsky darček stihol až tento rok. Vyhrala som ho v súťaži na Facebooku Lancôme.

Flakón parfumu

Flakón vône Lancôme La Nuit Trésor vyzerá naozaj skvostne a dizajnér Charles Boussiquet si dal záležať na dokonalom opracovaní hrán. Tie odrážajú svetlo v závislosti na jeho teplote. Na chladnom dennom svetle necháva studené fialové odlesky, pri teplom svite žiarovky sa javí ako staroružový. Tá tekutina vo vnútri je taká. Aby bolo jasné, do koho rodiny patrí a čo je jeho podstatou, dostal práve tento tvar a práve takúto dekoráciu. Aj hrdlo tohto flakónu ovinula čierna stuha stočená do tvaru ruže. Nový člen rodiny vôní Trésor sa tu nezaprel. 


Ruža ale nie je samotnou podstatou vône, ako by sa mohol niekto nazdávať. Ani módny dom Lancôme nepotvrdil zámer zaradiť nový parfum medzi elegantné a púdrové ružové vône. Presne naopak, chcel nám údajne ukázať temnú stránku ruže. Aj podľa mňa táto novinka smeruje úplne inam. Nielen svojim dizajnom ale tiež vôňou.

Povaha vône

La Nuit Trésor sa viac približuje charakterom ku kolekcii La Vie Est Belle, ktorá sa snaží dámu ukázať v inom svetle. Koniec vílam a nežným dievčatkám. Koniec svieženkám i klasickému Orientu, ktorý síce fungoval a javil dostatočné sebavedomie, no jeho účinok sa dal predvídať. Toto je ďalší gurmánsky orientálno - vanilkový parfum, na ktorý treba mať odvahu a pokožku, ktorej bude sedieť. Naozaj ukazuje ružu inak. Nepostavil vôňu na bezpečnom drevitom, pižmovom ani ambrovom základe. Urobil z vône dezert a polial ružu ingredienciami, ktoré by sme za iných okolností servírovali na tanieri, nie na tele.

ruža v sprievode hrušky, praliniek, karameliek a vanilky
Vôňa La Nuit Trésor sa otvára citrusmi, ktoré však v záplave sladkých tónov hrušky málokto identifikuje. Nejavia sa ako svieže, s hruškou dávajú dokopy skôr sladký sirup. Viac než citrusy sa tu ozýva liči. Sladkosť a šťavnatosť ale nevytvára cukríkový lepivý dojem, ale dáva život kvetinovým tónom podporených vanilkou.

Srdce tvorí ruža a vraj aj vanilková orchidea, no ja osobne neviem z toho vyvodiť, či ide naozaj o vanilkovú orchideu alebo klasický vanilkový struk. Na mojej pokožke sa všetky vanilkové vône zlievajú na krémovú vanilkovú polevu. A keď sa k tomu pridá sladký základ alebo nejaké sladké ovocie (tu šípim aj jahodu alebo nejaké iné bobule), tak amen tma. Neviem tomu odolať. Či už La Vie Est Belle alebo Hypnôse, mne čokoľvek vanilkové proste sedí. Z Hypnôse som minule skúšala vzorku a priateľ ma skoro zožral. :-) Raz darmo, aj to je orientálna - vanilková vôňa.

Ruža mi je však úplne jasná. Nie je to ale jemná čajová ružička typu Chloe Chloe. Táto ruža vypovedá iný príbeh, ktorý s romantikou nemá nič spoločného. Má to prozaický dôvod - základ parfumu. Je to ruža, ktorej krása v omamne sladkom a zmyselnom základe vynikne len v noci. Môžete sa dovtípiť, že uvažovanie bude to posledné, čo budem chcem od priateľa, keď ma ovonia. ;-) 

Tento parfum je ako stvorený na dlhé chladné večery. Žehná zime, jeseni, chladnej jari a nočnému životu a presne takú má aj výdrž. Dáte si ho a aj o takých 7 - 12 hodín budete o ňom stále vedieť. Keď si už žena dá na seba takúto vôňu, jej milovaný nemá čo myslieť. :-D Pralinky (s čokoládovo - orieškovo - kávovou náplňou), karamelky, vanilka a temné pačuli s kadidlom majú dostatočnú hĺbku a výpovednú hodnotu o tom, čo má byť. Majú byť elektromagnetom zapnutým na plný výkon, nie námetom k debate. Priznávam sa bez mučenia, takéto parfumy s vôňou vanilky, pačuli a praliniek zo mňa robia asi skazené dievča. To je vôňa z iného súdka ako tie, čo si dávam na seba cez deň, hoci i tie sú skôr sladšie (čučoriedkové muffiny, makrónky a fialky, hrušky, vanilka... spomínate?)

Sladké vône - áno či nie?

Moja rada je jasná. Majte aj vy v zálohe aspoň jednu takúto sladšiu vôňu na večer. Odhoďte predsudky a zabudnite na reči, že sladké je detinské. Nie všetky podobné gurmánske vône vám budú sedieť, takže ich poskúšajte viac. Až nájdete tú svoju, nechajte si ju na výnimočné príležitosti. Nemusíte dostávať kvety len za svoj láskavý pohľad a zásluhy. Sme predsa ženy a všetky ovládame to umenie. Doparoma, zvodná baba so zdravým sebavedomím musí dostať kvety bez ohľadu na to, či si ich zaslúžila alebo nie.

Lancôme La Nuit Trésor nie je nejaké dievča odvedľa, u ktorého si muži sotva zapamätajú krstné meno a zaradia ho k stovke ďalších... Tu máme česť s ďalšou sebavedomou dámou, ktorá sa nechce nechať spútať ani zaškatuľkovať. Však si spomeňte na Juliu Roberts, ktorá v reklame na gurmánsku vôňu La Vie Est Belle roztrhne puto, ktoré jej bránilo v slobode a ide svojou vlastnou cestou tam, kam chce. Tvárou tejto novinky je ďalšia podobne temperamentná žienka, Penélope Cruz. Dáma, ktorú si budeme pamätať aj o sto rokov. Rovnako ako vôňu, ktorú predstavuje. A vy si pamätajte na moje slová. Keď sa budú v lete odovzdávať prestížne ocenenia Fifi, Lancôme La Nuit Trésor určite minimálne jedno získa.

Cena tejto vône bude pre niekoho možno privysoká, 30ml zoženiete už od 40 EUR (cena Elnino.sk), no do tejto kvality sa oplatí investovať. Ja si ešte pošetrím peniažky na Hypnôse, keď už mala také dobré účinky. :-D Alebo kúpim najnovší prírastok v rodinke LVEB - vôňu Lancome La Vie Est Belle Intense. To vám je tiež riadna pecka. Ešte zaujímavejšia než pôvodná LVEB.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes