Ziaja: PhytoAktiv línia na rozšírené žilky


Na tomto blogu som už zrecenzovala niekoľko produktov z viacerých línií kozmetickej značky Ziaja, ktorá ponúka kozmetiku na pleť, telo i vlasy. Dnes by som vám rada predstavila Líniu Phytoaktiv určenú pre jemnú a citlivú pleť s rozšírenými kapilárami. Sú "rozšírené žilky" a dočasné alebo trvalé začervenanie aj vašim problémom a nechcete takto chodiť po svete? Potom je tento článok pre vás.

Línia Phytoaktiv

Začnime tým, čo tento kozmetický rad charakterizuje a čo má riešiť.

Rozšírené žilky sú fenoménom dnešnej doby a žiaľ, veľa ľudí (mňa nevynímajúc) tento problém berie alebo bralo na ľahkú váhu. V podstate ide o žilky, ktoré nefungujú tak, ako by mali. Nemajú elasticitu, neprispôsobujú teda svoju šírku okolnostiam a zdržiava sa v nich priveľa krvi vtedy, keď netreba. Tým pádom sú viditeľné, presvitajú a pôsobia neesteticky. Niekedy ich sprevádza pálenie a pocity, ako keby Vás pichali stovky ihličiek. U niekoho je tento problém podmienený hormonálne, niekto si o rozšírené žilky koleduje nesprávnou starostlivosťou o pleť i telo ako také. Najčastejšie ich ale spôsobuje trvalé a drastické vysušovanie pleti - pleť sa čistí, ale nenatiera.

Úplné vyliečenie je žiaľ prakticky nemožné. Pokiaľ však trpíte na občasné začervenanie pleti a žilky stále ako tak fungujú, môžeme ich steny posilniť, podporiť elasticitu a čiastočne im umožniť, aby sa stiahli. Kozmetické riešenia využívajú tie isté látky, ktoré používame na liečbu hemoroidov a kŕčových žíl. To je tiež prípad línie PhytoAktiv.

Extrakt z lipového dreva (TILIA CORDATA WOOD EXTRACT) sa v kozmetike nevyužíva tak dlho. Medicína doteraz využívala hlavne lipový kvet a list. Čajík je totiž známy svojou schopnosťou znižovať teplotu. Extrakt z dreva v línii PhytoAktiv zmierňuje podráždenie pleti, zápal a návaly horúčosti. Práve pri tomto stave sa totiž žilky rozšíria.

Extrakt z cyprusu (tuje) - CUPRESSUS SEMPERVIRENS SEED EXTRACT - je dnes využívaný aj pri liečbe kŕčových žíl. Na človeka (ako i na jeho žily) pôsobí ako niekto, kto znižuje stres. Dokonca sa užíva aj vnútorne proti astme, pri nadmernom menštruačnom krvácaní, liečbe bradavíc a kadečom inom, no takáto liečba už patrí do rúk odborníka. Tuja je totiž v nesprávnej dávke nebezpečná. Nie však v kozmetike, kde pomáha produktom zužovavť žily a zmiern podráždenie pokožky.

Posledným rastlinným extraktom je extrakt z gaštanov, konkrétne z pagaštanu konského - AESCULUS HIPPOCASTANUM SEED EXTRACT. Aj pagaštan sa dnes používa v rôznych géloch a tabletkách na liečbu kŕčových žíl nakoľko rieši problém s chronickou žilovou nedostatočnosťou. Gély perfektne znižujú opuchy, pretože zužujú žily vysokým obsahom escínu (AESCIN). 

Provitamín B-5, pantenol (PANTHENOL) síce nepomôže riešiť elasticitu, no je dobrý na zápaly a podráždenú pleť. Vieme, že podráždená pokožka býva ešte viac červená než pokožka, kde sa ukazujú rozšírené žilky a s pantenolom tak bude menšia šanca, že sa od prechodnej červene dopracujeme k tej trvalej. 

Mne na okamžité upokojenie pokožky veľmi dobre pomáhal krém s hroznovým olejom. 


Vonia ako Mucosolvan sirup proti kašľu, nad tým by niektoré dámy mohli ohŕňať nosíkmi (a ja práve tú vôňu milujem :-p), no keď som sa začala červenať, do hodinky som vedela dostať červeň pod kontrolu. Nedá sa však viac zohnať v žiadnom obchode a ako som sa dozvedela,  jeho budúcnosť je neistá a tak som pristúpila na plán B a skúsila produkty Phytoaktiv.

Dnes to bude článok o maske a dennom kréme, v ďalšej časti predstavím čistiace mlieko a pleťové tonikum. 

Phytoaktiv Relaxačná posilňujúca gélová maska

Dve balenia som si kúpila sama, jedno som dostala k jednému z nákupov ako darček. Gélová maska Phytoaktiv má konzistenciu priehľadného gélu a neutrálnu vôňu. Predpokladám, že za to môžu niektoré pomocné látky. Od prírodnej vône to má pochopiteľne ďaleko, vonia kozmeticky a podľa mňa dosť podobne ako gély na vlasy, čiže nejde o vyslovene odpudzujúcu vôňu. 

Ani proti jej obsahu nemám väčšie výhrady. Výhrady budú mať len tí, čo neznášajú parabény a látku zvanú diazolidinyl urea. Tieto substancie chránia rastlinný obsah pred znehodnotením a masku zasa chráni vrecko so zvarom. Štandardné balenie väčšiny masiek Ziaja, ktoré vystačí na jednu aplikáciu. 7ml masky však stojí len 0,56 EUR.

Maska je okrem vyššie zmienenných zložiek a vône obohatená aj o glycerín a vitamín E (TOCOPHERYL ACETATE), no čo ma v maske prekvapilo, bola prítomnosť vitamínu C (ASCORBIC ACID) a jeho palmitátu (ASCORBYL PALMITATE). Na pleť sa maska Phytoaktiv natiera jednoducho a na moju veľkú radosť netuhne na pevnú hmotu, ktorá by vám pleť a póry nepríjemne sťahovala. Dala sa aj veľmi dobre zmyť, dokonca i chladnejšou vodou. Účinky vitamínu C sa ale prejavovali aj mierným poštipkávaním, ktoré v prvé momenty nebolo až také príjemné. Dôvod, prečo som ju skúšala, bola podráždená pleť. Môžete to vidieť aj na fotke. Zjedla som pikantné jedlo, vyčistila si pleť a hneď som bola červená ako rak. To teda poteší, poviem vám... Vtedy si žlovek želá pokoj a možno chladivý efekt, nie nejaké ďalšie reakcie. Spomínala som to pri maskách Balea, spomeniem to aj teraz, tí citlivejší budú mať s maskou problém.


Nepríjemné pocity počas pôsobenia masky ale pre mňa neboli intenzívne a po chvíli ustáli (alebo som si na ne len zvykla?). Maska by mala pôsobiť 15 - 20 minút. Výrazne chladivý účinok sa nedostali a zrejme nedostaví u nikoho, zato moja červeň po nejakých 20 minútach vážne pominula. Vidieť to aj cez tú vrstvu gélu.


Potešilo ma aj viditeľné zúženie žiliek na nose. Nos i líca boli omnoho menej červené a pleť bola pôsobením vitamínov rozjasnená. Hydratáciu nehodnotím, lebo na to maska neslúži i keď nejakú tú vlahu dodá a vyhladiť pleť vyhladí. Môže to byť prevencia vrások, nakoľko podporuje zdravú mikrocirkuláciu v koži.

Moje hodnotenie masky Phytoaktiv:

Textúra: priehľadný a dobre rozotierateľný gél
Pocit pri aplikácii vs. dlhodobý efekt: 4, dá sa zniesť, ale citlivejšie osoby budú mať problém s dráždením, no ten výsledok za to stojí a určite odporúčam opakovať
Vyhladenie a regenerácia pleti: 4, na suchú pleť by to nestačilo, no zasa táto maska ani nie je určená na vyslovene suchú pleť ale na citlivú a tej to bude stačiť
Rozjasnenie a účinok na žilky: 5 (výborný)
Vôňa: neutrálna, kozmetická
Zmývateľnosť: 5, výborná
Celková spokojnosť: 9 (to štípkanie mi trošku vadilo, zato účinky mala perfektné)
Cena: 0,56 EUR za 7 ml
v e-shope Fortis, alebo v obchodoch Ziaja
  



celkové hodnotenie - slovomVYNIKAJÚCA
obal / prezentácia výrobku
efekt z dlhodobého hľadiskahttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
rozjasnenie a účinok na žilky
regenerácia a vyhladeniehttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
zmývateľnosť / zotierateľnosť
vôňahttp://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
pomer kvalita / cena
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg

Ja som s jej účinkom spokojná, kúpim si ju i nabudúce a určite vyskúšam aj iné masky. Mám ich doma viac a napíšem o nich.
 
Phytoaktiv Rozjasňujúci denný krém

Z denného krému Phytoaktiv mám len vzorku.Nemôžem ho teda ohodnotiť ako hodnotím iné krémy, ale aspoň zrhniem svoje poznatky.

Jeho výhodou je ochranný faktor. Hodnotu SPF nepoznám a tuším, že nepokryje celé spektrum UVA lúčov, no lepšie než nič. Druhou výhodou je ľahkosť. Komu sa zdá väčšina krémov na rozšírené žilky ťažká, tak tento krém je výrazne ľahší než hroznový alebo Sensibio AR od Biodermy. Niekto s výhradne mastnou a začervenanou pleťou sa mu môže potešiť. Príjemne vonia a aj celkom dobre zjemňuje a vyhladzuje pleť, lebo svojim vitamínovým obsahom sa výrazne podobá na masku. Z dlhodobého hľadiska určite urobí niečo aj s tými žilkami a rozjasní pleť. Keď fungovala maska, celkom isto bude aj krém.


Ak nemáte alergiu na parabény a špeciálne látky uvoľňujúce formaldehyd, nebude vadiť ani konzervácia. O bronopole (2-BROMO-2-NITROPROPANE-1,3-DIOL) sa totiž vedú rozsiahle debaty a bývajú naň alergie. Našťastie nie môj prípad.

Ja ale momentálne i tak uvažujem, či pôjdem do celého balenia alebo ostanem pri tých ďalších krémoch. Používam ich totiž prevažne na noc a len lokálne, cez deň viac hydratujem. No ak potrebujem krém na začervenanie, obidva sú pre mňa aj dobrým podkladom pod mejkap, čo sa o tomto kréme povedať nedalo.  Môj krémový stredne krycí mejkap mi s týmto krémom nevydržal tak dlho, ako s inými krémami. Tak neviem, čo by krém spravil so silne krycím mejkapom typu "omietka". Podľa mňa by ho dobre neuchytil a potrebovali by ste ešte primer. Uhlovodíky v kombinácii so silikónmi v hutnejších krémoch lepšie viažu pigmenty než tieto ľahšie krémy.

To mi však nebráni k tomu, aby som ho odporúčala ľuďom, ktorí sa nelíčia, líčia sa málo a ktorí nepotrebujú trvácny mejkap. Pozrite jeho cenu na stránke Fortis Slovakia. Krém, ktorý stojí ani nie 5 EUR a ktorý učinkuje? Veď to i tak znie priam rozprávkovo.

Update 21.3.2016

Pozor, kto máte mastnú pleť, krém by ste mali používať výhradne na dôkladne očistenú pleť neopatrenú už žiadnym ďalším krémom. On sa totiž nevstrebáva až tak dobre a necháva jemný film. Pokiaľ teda maz zabráni vstrebaniu i toho, čo by sa vstrebať mohlo, potom vám nebude naozaj držať žiadny mejkap a môžete sa lesknúť.

Celkovo produkty Ziaja Phytoaktiv nie sú drahé na to, čo všetko obsahujú. Ak nemáte vysoké nároky (napr. na trvácnosť líčenia, hydratáciu a pod.), chcete začať riešiť rozšírené žilky a bojíte sa investovať do drahých krémov, toto môže byť dobrý štart.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. Účinok tej masky je ozaj skvelý, ostala som prekvapená, keď som uvidela ten rozdiel na fotkách...
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes