Sally Hansen: prípravky na spevnenie nechtov

Sally Hansen: prípravky na spevnenie nechtov

Tak si predstavte, že idete do obchodu, vytiahnete peňaženku a zahanbene vytáčate ruku, len aby ste skryli prsty a nikto nevidel vaše nechty. Nechty sa dajú skryť, no oveľa lepšie je mať ich pekné. Ja som ich však pekné nemala. A nie preto, že by som na ne kašľala. Mne len na ne dlho nič nepomáhalo.

Keď vychádzam z domu, niekedy sú v celku, no po ceste zadrapnem o vetrovku, kľučku dverí a už to ide... Konček zbelie a vidno ten mesiačik, kde sa necht zlomil. Preto nosím so sebou kliešte na nechty, aby som sa s nimi kdekoľvek a kedykoľvek mohla skryť a ocvakať polámaný necht. Uvedomujem si, vyzerá to veľmi čudne, keď mám jeden necht dlhší ako druhý a neverili by ste, ako si ľudia všímajú vaše ruky. Ja som si v lekárni ruky všimla zakaždým. Hneď prezradili, kto sa o nej ako stará a kto má koľko rokov. Ja tie moje nechcem nechať na seba bonzovať a tak hľadám riešenia. Ako na zavolanie prišla súťaž na blogu Redblackwhite-Nelka.blogspot.sk, kde sa hralo o produkty Sally Hansen, nuž som skúsila a pošťastilo sa. :-) Domov mi prišiel balíček a v ňom všetko, čo mi bolo treba. Teda takmer všetko, lebo ešte sa mi minul odlakovač a predsa tieto produkty nezačnem skúšať na nalakovaných nechtoch. :-)


Povedala som si, že keď už mám Sally Hansen, tak si aj odlakovač kúpim od tej istej značky. Takže v najbližšej objednávke som si na Elnino.sk v sekcii Dekoratívna kozmetika Sally Hansen vyhliadla svojho kandidáta. No dobre, tak viac kandidátov, ktorých si však vezmem až nabudúce... :-D Dnes bude článok tom, ako produkty Sally Hansen pôsobia.


1. Starostlivosť o nechty Complet Care 4in1 Nail Treatment

Cena produktu: do 6 EUR

Tento produkt typu 4 v 1 má 4 funkcie. Takže prejdeme si všetky.

1) Base Coat alebo podklad. Produkt obsahuje extrakt okoume (AUCOUMEA KLAINEANA RESIN EXTRACT). Ide o živicu zo stromu, ktorý rastie v Afrike. Živica priľne na nedostatkoch a pekne ich zahladí. Ak sú aj náhodou poškodené, nemali by sa ďalej štiepiť a pekne pomaly narastú. Na taký podklad je radosť aplikovať farebný lak. 

2) Posilňovač nechtov. V produkte nájdete celý rad vitamínov a minerálov, ktoré pomáhajú spevniť nechty. Spevnené nechty sú menej náchylné na štiepenie na plátky, čo môžem potvrdiť. Naozaj sa mi neštiepili a to som tento lak používala od januára takmer stále. Je v ňom vitamín C (ASCORBIC ACID), pantotenát vápennatý (CALCIUM PANTOTHENATE), morská soľ (MARIS SAL/SEA SALT/SEL MARIN), pantenol (PANTHENOL), palmitát vitamínu A (RETINYL PALMITATE), vitamín E (TOCOPHERYL ACETATE). Toto všetko na posilnenie nechtov určite vplýva, pretože dobre živené nechty sa toľko neničia.

3) Podpora rastu a ošetrenie.  V zložení nájdete tri proteíny, ktoré sa podieľajú na raste a obnove nechtov. Je to hydrolyzovaný sójový proteín (HYDROLYZED SOY PROTEIN), hydrolyzovaný pšeničný proteín (HYDROLYZED WHEAT PROTEIN) a hodvábne proteíny, teda konkrétne aminokyseliny (SILK AMINO ACIDS). Tak ako pleti pomáhajú držať si svoju pevnosť a obnovovať sa, to isté robia aj s nechtami. Pridávajú sa aj do riaseniek. Nie nadarmo sú nechty živené proteínami také pekne lesklé. Obohatenie laku sa týkalo aj výživných zvláčňujúcich látok. My predsa nechceme, aby nechty ostali tvrdé bez pružnosti, takže výroba pridal aj rastlinné extrakty počínajúc extraktom z riasy, ktorú nazývajú aj "morským šalátom" (HYDROLYZED ULVA LACTUCA EXTRACT), olivovým olejom - OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL, olejom z avokáda - PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL, olejom z svetlice - CARTHAMUS TINCTORIUS (SAFFLOWER) SEED OIL a končiac výťažkom z bambusu BAMBUSA VULGARIS EXTRACT. Všetko sú to látky, ktoré taktiež môžete nájsť v riasenkach. Takže aspoň to vidíte. Čo je dobré pre riasy, to je dobré aj pre nechty. 

4) Top Coat. Farby pred stratou žiarivosti a pevnosti chráni nylon (NYLON-12). Nylonové vlákna sú ľahké, takže nenechajú na aplikovaných pigmentoch príliš veľkú záťaž, ale sú tiež pevné, pružné a chránia pred blednutím. Keďže pod vrstvou nylonu sa skrýva aj dobre hydratovaný necht, vieme, že tá žiarivosť laku bude mať aj pridanú hodnotu - zdravé nechty.

Výsledok: Nechty by vám mali naozaj narásť dlhšie, čo ja opäť môžem potvrdiť. Tie dva mesiace používania sa na nich odrazili. Už dlho som ich nemala v takejto dĺžke. Vždy som ich musela mať ocvakané na krátko. Na mňa je toto rekord a o chvíľku aj uvidíte, prečo.

Ony sa možno ani na pohľad nebudú zdať silnejšie, ešte stále budú tie končeky trošku priesvitné, ale na dotyk tú zmenu pocítite. Prišlo mi to ako akrylové nechty, nie moje vlastné. Vyzerali tenké, ale keď som pritlačila, neohýbali sa toľko. Nespomínam si, či som nimi niekedy mohla klopkať po stole. :-) Teraz môžem. :-)


2. Podklad a fixácia lakov Double Duty Strengthening Base & Top Coat

Cena produktu: do 3 EUR

Nemala som veľmi možnosť skúšať tento produkt, pretože si v poslednom čase lakujem nechty menej kvôli tomu lámaniu, no hodnotím ho ako dobrý. Skúšala som ho dvakrát a zámerne s problémovými lakmi. S fialovým lakom od Miss Sporty, ktorý inak zanecháva na nechtoch škvrny i s lakom SalonPro od Rimmelu, ktorý drží o čosi horšie ako predchodca LycraPro. 

Aplikácia: Lak sa aplikuje ľahko, keďže je bezfarebný. Nemáte sa čo pomýliť. Uvítala by som však širší štetec. Keď lakujete nechty a čakáte na zaschnutie všetkých vrstiev, tak by človek rád mal aspoň to aplikovanie Top Coat rýchlejšie z krku a nie sa s tým babral pre úzky štetec.

Aby sa lak nevpil do nechtu, produkt obsahuje pantenol (PANTHENOL), ktorý pečatí poškodenia, pomáha hydratovať a vyhladzovať nechty. Aj preto lak nezalezie do tých "čiaročiek", čo máte na nechtoch a nemusíte necht načisto zmáčať odlakovačom. Farby pred stratou žiarivosti a pevnosti chráni nylon (NYLON-12). Nylonové vlákna sú ľahké, takže nenechajú na aplikovaných pigmentoch príliš veľkú záťaž, ale sú tiež pevné, pružné a chránia pred blednutím. 


Výsledok: Po odlakovaní fialového Miss Sporty laku nechty zafarbené na fialovo neostali. Ako podklad teda ochránil necht pred vpitím fialového pigmentu. Ako Top - Coat sa lak osvedčil tiež. Moje nechty boli pokryté žiarivou farbou zhruba o 1 - 2 dni dlhšie. Záležalo, čo som robila. Bez použitia fixácie sa lak odlupoval po väčších kúskoch, s Double Duty sa len postupne dral od končeka od opotrebovania nechtov, čo je pri mojej dennej práci s PC úplne normálna vec. Nechty boli o dosť pevnejšie než predtým. Mala som z nich veľmi dobrý pocit. Pripadalo mi, ako keby som mala umelé nechty, takým pevným dojmom pôsobili. Ak potrebujete len podklad a krytie, môžem tento produkt odporúčať. Ak však chcete viac, tak radím skôr ten prvý produkt 4 v 1. Ten robil to isté.

3. Olej na nechty a kožičku Vitamin E Nail & Cuticle Oil

Cena produktu: do 5 EUR

Na olejíčky na nechty som ja neskutočne lajdácka. Nenatriem a nenatriem. Ale tento olej som si na radu Nelky dala k posteli a to rovno k nočnej lampičke. To aby som vždy naň narazila, keď budem zhasínať a aby mi napadlo si ho natrieť, takže som to tie dva mesiace ustála naozaj. Prečo som čakala doteraz s článkom? Nuž preto, lebo tie dva mesiace sú naozaj optimálna doba na testovanie. Nech by ste nechtom dali akúkoľvek výživu, neexistuje, aby sa účinok naplno prejavil skôr. Nechty i vlasy sú háklivé na zmeny. Trvá im, než sa spamätajú. Kto by šiel ospevovať niečo takéto po mesiaci skúšania, toho budem podozrievať zo zrbklosti a rýchlokvasených recenzií. Aký mám ja problém s nechtami? Nuž takýto.



Vždy, keď mi necht vyrastie a vyzerá pevný i v poriadku, začne sa mi takto štiepiť po šírke a rovno na takom hlúpom mieste. Už sa mi z nich neodlupujú vrstvičky ako z cibule. Nevznikajú na nich priehlbiny a ani sa nelámu v strede po dĺžke, ale teraz robia presne toto. :-( Ako môže pomôcť olej?

Olej intenzívne hydratuje a vyživuje necht i jeho okolie vitamínom E v celkom slušnej dávke. Vitamín E (TOCOPHERYL ACETATE) a pantenol (PANTHENOL) je rozpustený v oleji zo svetlice farbiarskej - CARTHAMUS TINCTORIUS (SAFFLOWER) SEED OIL. To kvôli tomu, že najlepšie a najdlhšie vydrží. Je totiž hustý, zasýcha primerane a aj sa vstrebáva. Trošku tomu efektu dopomáhajú aj silikóny (CYCLOPENTASILOXANE, CYCLOHEXASILOXANE), lebo keď už dáme výživu, musíme sa postarať, aby na svojom mieste aj ostala. K výžive patrí hydratácia a zmäkčenie pokožky, ku ktorému dopomôže extrakt z listov aloe vera - ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT, kyselina citrónová (CITRIC ACID) - prirodzený zmäkčovač a oleje: marhuľový - PRUNUS ARMENIACA (APRICOT) KERNEL OIL, olej zo pšeničných klíčkov - TRITICUM VULGARE (WHEAT) GERM OIL, kokosový - COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL a minerálny parafínový (PARAFFINUM LIQUIDUM/MINERAL OIL/HUILE MINERALE)

Ak ste mali doteraz zádery, alebo vám bolo výsostne nepríjemné zatláčať nechtovú kožičku, lebo to bolelo, tak to skúste s týmto olejom. Koža bude pružnejšia a ľahšie ju zatlačíte bez bolesti. Je vidieť, že je hydratovaná. Doteraz som sa týmto zatláčačkam vyhýbala ako čert svätenej vode, ale už sa poctivo hrávam s drievkom a starám sa o svoje nechty viac. Najskôr sa mi tie silikóny nepozdávali, ale uznávam, že keď chceme zahojiť záder a zabrániť, aby sa ďalej šíril, ten silikón tam nie je zbytočný. Už len tým, ako pokožku vyhladí, vám nebude ten záder stále vŕtať v hlave a vadiť.

4. Odlakovač na nechty Extra Strength Polish Remover

Cena produktu: do 2 EUR

O odlakovači nie je toho veľa čo písať. Obsahuje úplne bežné látky, je dokonca acetónový, len bol pridaný vitamín E, pšeničný proteín a pantenol, aby sa nechty až toľko nezničili. Odlakovače zvyknú nechty ničiť a dosť, takže je aj v podstate jedno, čo obsahujú, keď aj tak škodia. No tento má body k dobru aspoň za tú výživu. A lak odstráni úplne normálne. Asi tak ako všetky odlakovače. Nečakajte, že dá glitrový lak dolu jednoduchšie a na menej ťahov. Na inom blogu som však čítala, že na glitrové existuje zlupovacia báza, takže niekedy ju možno vyskúšam. S glitrovými lakmi vždy bojujem a dosť nerada nechty nechávam navlhnúť načisto odlakovačmi. Aj keď sú výživnejšie ako tento.

Ako produkty Sally Hansen pomohli mojim nechtom? 

Musím všetky odskúšané produkty Sally Hansen pochváliť. Naozaj sú veľmi kvalitné a to, čo za ne dáte, ani nestojí za reč, keď si predstavím, koľko iných a veľa sľubujúcich vecí je na trhu, ktoré neurobia ani polovičný efekt. V prípade záujmu si niektoré zakúpite napríklad na Elnino.sk. Mala som na nechty možno 4 produkty značky Four Seasons z lekárne a nič... Niektoré vyzerali na mojich nechtoch dokonca dosť blbo, lebo boli vidieť (napríklad vápnik alebo oprava s hodvábom). Používala som tiež výživu od Avonu s kaktusovým extraktom. Ten zázrak mi kamarátka ospevovala, nakúpila toho a rozdávala to ako sviatosť oltárnu. To s mojimi nechtami nespravilo absolútne nič. Keď sa mi lámali pred rokmi nechty, pomohol mi akurát lak od Dermacolu a Nail Rescue od Rimmelu, ale tieto sú zložením lepšie a aj tie účinky sa mi vidia super. Teraz môžem pajediť svojho psíka klopkaním nechtami. ;-) Už len za toto si zaslúžia pochvalu. Vidieť, že pevnosť tým nechtom naozaj nechýba.

Žiaľ, akurát to horizontálne štiepenie sa mi nepodarilo dostať pod kontrolu. To však nie je chyba Sally Hansen. Obávam sa, že moje boľavé kolená, lupiny vo vlasoch i šupinky v obočí spolu s nechtami budú príznakom inej choroby zvanej psoriáza, ktorú máme v rodine a ktorú sa momentálne vcelku úspešne snažím potláčať doplnkami stravy i kozmeticky. Takže preto mi aj tie chúďatá šampóny zaberali len nejakú dobu. Ale odkedy som zvolila iný prístup, lupiny sú na ústupe, kolená nebolia a pleť nesvrbí. Takže mi držte palce, aby sa mi to podarilo úplne. Ja si myslím, že nad tým vyhrám tak ako aj teta. Aj bez tých blbých hormonálnych tabliet a kadejakých svinstiev.
ZDIEĽAJTE:

4 komentáre :

  1. Ja som mala podobny problem so stale lamajucimi sa nechtami. Dokonca sa mi viac lamali ked boli nenalakovane. Naivne som si myslela, ze ved predsa si musim tie nechty chranit roznymi posilnovacimi a kadejakymi lakmi. Potom som citala o latkach, ktore sa nachadzaju v lakoch na nechty a povedala som si dost. Prestala som si lakovat nechty. Prechodne obdobie ked som prestala lakovat a nechty sa lamali som vyriesila tak, ze som si dala dva krat spravit japonsku manikuru na posilnenie nechtov a potom uz boli nechty v poriadku. Teraz si nechty lakujem mozno dva, tri krat do roka, ked je nejaka svadba, ples a podobne. Nemusim dychat smrad, ktory sa uvolnuje z lakov, usetrim kopec casu, ktory som stracala neustalym odlakovanim a lakovanim a hlavne nechty sa nelamu a su v poriadku. Vsetko je o prioritach :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som si všimla, že keď nepoužívam laky, tak majú nechty lepšiu kvalitu. Ja zasa nie som lakovacia maniačka. :-) Od septembra až do decembra som si nechty nelakovala. Za tie 4 mesiace som mala na nich lak asi 3x. :-) Ale nejako mi nepomohla pauza od lakov, v januári sa mi nechty začali štiepiť úplne príšerne, takže preto som začala so Sally Hansen. Mne teda tá kúra 4v1 veľmi pomohla, nechty mám teraz vcelku pevné, ale ten jeden problém s horizontálnym štiepením nechtov neustúpil. Nedávam to však za vinu lakom Sally Hansen. A ani tým dvom farebným, čo som použila len aby som mohla otestovať aj Double Duty Base a Top Coat. U mňa to má inú príčinu. Keď odstránim tú, potom už nebudem potrebovať ani Sally Hansen. Dúfajme.

      Odstrániť
  2. vyhrala som ten 4 v 1 v jednej giveaway a žiaľ, po porovnaní s Rimmelovským Nails Nurse Rescue, je to len veľmi slabý odvar za veľa peňazí

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tiež som mala dobré skúsenosti s Rimmelovským lakom. Ja som mala Two Weeks Treatment Nails Rescue, ale to bolo dávnejšie. Pomohol mi. No keď som si dala pauzu od lakov a po roku ho kúpila druhý krát, už mi nepomohol. :-( A mala som proti nemu aj menšie výhrady. Neviem ako tento nový Nails Nusce Rescue, ale ten starý obsahoval fenol, ktorý je pri dlhodobejšom používaní toxický. Oproti starej verzii má Sally Hansen lepšie zloženie, no fakt neviem posúdiť, ako bude na tom tento nový. Nepopieram, že tieto nové série môžu byť dobré. No kvôli tomu, že mne druhý krát nepomohol a aj kvôli tejto novej taktike, že Rimmel po novom zloženia neuvádza, by som sa Rimmel produkt tohto typu asi bála kúpiť.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes