Dermacol: penové očné tiene Moon Touch Mousse

Moje skúsenosti s penovým tieňmi neboli dobré. Na prvý - jeden z tých drahších - ma nahovorila pani v jednej parfumérii. Tvrdila, že líčenie s takýmito výrobkami je plastickejšie a že sa s nimi ľahko pracuje. Druhý mnou skúšaný tieň bol naopak lacný a naďabila som naň v katalógu istej značky. Poviem vám, líčenie oboma bola katastrofa, ale nehádžme všetky penové tiene do jedného vreca.

Neviem, čo mala predávajúca v predstave pod pojmom "ľahko", ale ja som obsah už od prvého dňa nevedela vydolovať z balenia. Skúšala som štetcom, prstom, penovým aplikátorom, ale ani jeden spôsob použitia na môj nový tieň neplatil. Nechcel priľnúť a teda som nikdy nemohla nabrať dostatočné množstvo. Aj mi bolo divné, že to nemá vlastnosti peny, ale ja - naivné mladé dievča  - som vo svojich devätnástich rokoch myslela, že to tak vari má byť. Na ten druhý penový tieň ma nahovorila kamarátka. Vtedy som proti tej značke nebola taká zaujatá ako dnes. Môj čerstvo vystavaný múr nedôvery prelomila argumentom, že tento je za štvrtinu ceny a že je údajne skvelý. Tak som tomu zázraku dala šancu, no už po 15 minútach som si musela odskočiť pre odličovač. Stačilo žmurknúť a tieň sa začal zhlukovať a doslova zvliekať z viečok. A to sú presne tie momenty, kedy si sväto sväte sľúbite, že s takýmito výrobkami dáte pokoj a už v živote nekúpite nič podobného. 

Ako som prišla k novému tieňu s mesačným trblietaním Moon Touch, to už viete. Šla som si kúpiť lak na nechty. :-) Ale nemajte ma za slabošku. Svoj sľub som porušila až teraz, po jedenástich rokoch. Prečo? Páčila sa mi jeho farba (odtieň 8), páčil sa mi jeho lesk a pozdávala sa mi aj konzistencia. Musel byť môj aj keby fúriky padali. :-)



Takže ako prvá je na mieste otázka na skupenstvo. Je to pena? Nie je to pena? Keď mi niekto rozpráva o penových mejkapoch, tieňoch a kadečom, predstavujem si niečo našľahané, jemné, vzdušné. Niečo ako krém, pretože krémy sú penám podobné. Obsahujú okrem vody aj nejaký ten vzduch. Penový tieň by nemal byť príliš voskový, lebo by ostal rýchlo tuhý a líčenie by nemalo elasticitu. Ani masť to nesmie byť, pretože tá by zasa zliezala z viečok a usádzala sa v záhyboch, ako to zvyknú robiť tiene v tužkách. Ideálna konzistencia je hladká ako krém, ale nie tekutá ako krém a čo najmenej mastná, aby sa tieň udržal. Bublinky nemusia byť nutne vidieť, no mali by tam byť. Bez nich by pena nebola penou. Bublinky sú tam preto, aby sa mohli po styku s teplým povrchom pokožky rozplynúť. Tým sa docieli dokonale hladký a farebne rovnomerný nános farby. Keby som teda mala voliť kompromis medzi mojim prvým a druhým omylom, mala by to byť zlatá stredná cesta.

Skúška skupenstva

Z čoho som dedukovala, že bude tieň dobrý? Postup je jednoduchý. Naberiem trošku peny pilníčkom na nechty a uvidím, čo sa bude diať. Ak sa ryha po pilníčku zaleje (či už pod vplyvom tepla v miestnosti, alebo len tak), nie je to dobré, lebo to znamená, že tieň je príliš krémový. Zrejme obsahuje priveľa oleja, alebo možno doňho dali aj vodu. Ak sa hmota na pilníčku naťahovaním oddeľuje od zbytku, potom máte namiesto peny gél. A pokiaľ sa naberá horko ťažko, tak je to kombinácia nie príliš dobre zvolených typov vosku. Ani jedno, ani druhé, ani tretie, nie je dobré, no najhorší je stuhnutý vosk, lebo taký tienik asi ťažko použijete. Aby som zistila pravdu, dovolila som si takto rypnúť do testera. Nebojte, nezničila som ho, bola to skutočne miniatúrna ryha a hneď som ju aj zahladila. Tienik v skúške obstál. Správna pena sa má naberať ľahko a má držať tvar, ako aj táto. No dotyk bude mastnejšia a voskovitá, ale rozumný výrobca použije také suroviny, ktoré nevysychajú a netvrdnú. Presne také máme aj v tomto penovom tieni. Tieň obsahuje okrem iného aj vosky, ale nevysýchavé.

Pri líčení mi stačil slabučký dotyk štetca a obsah naň sadal ako muchy na lep. A to isté má robiť na pokožke. Farba musí po styku s pokožkou ostať na všetkých miestach rovnako intenzívna, čo vidíte aj na mojej fotke. Tieňovanie sa rieši potom, keď je viečko (resp. jeho časť) pokryté farbou.



Skúška pigmentácie

Možno ste sa na prvý pohľad zľakli tej intenzívnej sivočiernej farby, no obávate sa zbytočne. Kľudne si kúpte aj čiernu. Tieň je na dotyk mastnejší a teda od neho nemožno očakávať 100% nepriehľadnosť. Urobí skôr taký farebný film a na viečku rozhodne nespraví takú farbu, ako vidíte v tégliku. V ňom vyzerá o niečo tmavší. Ale mne osobne toto vyhovuje a aj som čakala takýto výsledok. Keby bol mastný, tuhý a pastový, zasa by nič nevydržal a liezol by do každej vrásky i záhybu. To predsa nechceme.

Ak by ste napriek tomu radšej sýtejšie farby, nanášajte väčšie množstvo peny. Farba rýchlejšie zíde, no aspoň bude intenzívna. Môže sa stať, že prestrelíte a dáte veľa, no vďaka plastickosti a pomalému zasýchaniu môžete kedykoľvek svoj omyl napraviť papierovým obrúskom. Jednoducho zotriete. Ja som však vymyslela niečo iné. Svoje oči som vo vonkajšom kútiku nalíčila klasickým šedým práškovým očným tieňom a potom som na celú plochu viečka rozotrela penový tienik. Tým sa docielil jemný farebný prechod od najsvetlejšej k najtmavšej šedej bez toho, aby som musela dávať príliš hrubú vrstvu tieňa.

Výdrž

Na to, že je mastný, vydrží dlho. Farba mizne postupne a ak priveľa žmurkáte (ja sa pri tom svojom počítači nažmúrim až až), tak mizne celkom rýchlo, no trblietky sú drobné a odolné. Tie vám s prehľadom vydržia na pleti dovtedy, kým nepôjdete spať. Odskúšala som to okrem očných viečok aj na chrbte ruky. Na výreze vidíte, že pokožka sa celá leskne. Tak isto sa tiene trblietajú na očných viečkach, vďaka čomu po celý deň vyzeráte sviežo. :-) Horšie je dať ich potom preč. Pripravte si vatu a spoľahlivý odličovač. Sú vodeodolné.




Za zmienku stojí aj obsah. Možno vás poteší, že tienik obsahuje vitamín C a tiež vitamín E. Neurobí len parádu, ale chráni očné viečka tiež pred vplyvmi vonkajšieho prostredia. Navyše ho zoženiete v rôznych farebných prevedeniach. Ja mám odtieň 08, no všetky farbičky sú pekné.

dostupné farby na stránkach Dermacol.sk
Moje hodnotenie tieňa:
Textúra: hladká, ľahká
Schopnosť priľnúť: 5 - chytá celkom dobre.
Aplikácia: jednoduchá
Farebná sýtosť: 3- 4 (podľa odtieňa)
Výdrž: dobrá (5 - 8 hodín)
Celková spokojnosť:
Cena:  okolo 6 EUR za 4,9g

celkové hodnotenie - slovom
 VYNIKAJÚCI
obal / prezentácia výrobku
jednoduchosť používania
okamžitý efekt
výdrž
zmývateľnosť
pigmentácia
pomer kvalita/cena
celkové hodnotenie
Výrobca odporúča nanášať tienik prstami, s čím súhlasím len čiastočne. Ak už doňho chcete načrieť, bude rozumnejšie používať štetec alebo penový aplikátor a bruškami prstov tieň len rozotierať. Prstami si jednak zanášate do obsahu baktérie a jednak prirodzeným telesným teplom robíte galibu obsiahnutým látkam. Ale inak má výrobca v takmer všetkom pravdu. Svojim leskom dodávajú tiene očiam intenzitu a hĺbku. Hodia sa aj pre hlboko posadené či poklesnuté očká, aké mávajú väčšinou ženy v zrelom veku.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes