Bioderma víkend v Tatrách

Celá špinavá od hliny a s motykou v ruke sa skláňam nad zeleninovými hriadkami. Ako sa na chvíľku zastavím, narovnám chrbát a zaspomínam, kde som takto týždeň dozadu trávila svoj čas. To nebol len taký hocijaký víkend, ale rovno wellness víkend s Biodermou a užila som si ho tak, ako sa patrí. V príjemnej spoločnosti.



V Tatrách som nebola už 18 rokov, no ja osobne som sa najviac tešila na nasávanie informácií a na Lucku, ktorá to celé organizovala. Aby ste rozumeli, Lucka je náš guru. Nachystá si pre nás prezentácie plné obrázkov a diagramov , ktoré nám premieta, všetko podrobne vysvetlí a pridá aj skúsenosti z praxe a osobného života. Nechá aj priestor na naše zvedavé otázky a to viete, otázky vždy sú. Veď keď už píšeme o tej kozmetike, do našich hlavičiek treba tých vedomostí naliať čo najviac. Ale Lucka s otázkami ráta a vždy je na ne poriadne pripravená. To ona spískala toto stretnutie a spríjemnila mi tak celý týždeň v práci. Nič ma nemohlo vytočiť, lebo som vedela, že na konci týždňa sa tomu všetkému aj tak budem len smiať. A tak aj bolo.


Lucka v akcii - prednáška o slnečnom žiarení a jeho účinkoch

Na stretnutí sa zúčastnila veselá partia bloggeriek. Do hotela Patria (Štrbské Pleso) nás prišlo, ak to dobre rátam, 14. Akurát jedna z nás - Katka - nebola byť celý čas s nami, takže si prišla len vypočuť novinky a zoznámiť sa s ostatnými. Hotel je veľmi pekný. Izbové kvety, vkusná jedáleň, pekné prestieranie, zaujímavý motív na sklenej tabuli oddeľujúcej jedáleň od salónika a pekná mozajka na stene.


Ubytovali sme sa na svojich izbách. Soňa a ja sme vyfasovali spoločnú izbu a ani sme nestihli položiť tašky a museli ísť k oknu. Bol z neho úžasný výhľad.


Z opačnej strany bol taktiež pekný výhľad, ale tieto dva zábery som už fotila z balkóna na chodbe.



Po vybalení a krátkej úprave zovňajšku sme zišli do jedálne, kde na nás čakal prípitok a chutný obed. Bola to špecialita a takéto pochúťky nás sprevádzali celým víkendovým pobytom.


Obed vystriedala mnou toľko očakávaná udalosť - prednáška. Prečo práve toto a čo sa mi na počúvaní Lucky páči? V prvom rade to, že z jej úst nevychádzajú žiadne reklamné slogany ani iné marketingové oblbovačky. Nie, nie, nie. Produkty Biodermy predáva dobré meno, kvalita a skúsenosti, nie kopa reklamy. Tu sa akosi ráta s tým, že kto bloguje, je svojim spôsobom súčasťou odbornej verejnosti a tá nedostáva kaleráby, ale fakty. Lucka je na to expert. Celé je to o ľudskej koži, jej vlastnostiach, funkciách, produktoch a ich zameraniach. Preberáme zloženie produktov, dozvieme sa, prečo sú jednotlivé ingrediencie v takýchto kombináciách, čím sa dajú doplniť a čo ďalšie dokáže naštartovať prirodzené procesy v tele. To sú cenné informácie. Mnohé tieto veci poznám, keďže som z fachu, no nikdy nezaškodí všetko si utvrdiť. Verte či neverte, vždy sa tam podozvedám kadečo nové.


Otázky a najvyššie sústredenie, zdroj: Marry a Missy z Lipstick Jungle

Po potešení pre mozog prišlo potešenie pre zmysly. Sauny, bazény a masáž. Priznám sa, ja veľmi na masáže a kadejaké podobné srandičky nie som, takže ma trošku zaskočil ten wellness. Aby som tam však nešla procedúr neznalá absolvovala som povinný rozjazd (čokoládový zábal a masáž) ešte u nás v meste. Už pol roka to máme ja i moji kolegovia zaplatené od zamestnávateľa zo sociálneho fondu. Pôvodne môj záber bol poslať tam niekoho z rodiny, no moji blízki sú v tomto ohľade ešte väčšie konzervy ako ja. :-D O svojej skúsenosti s čokoládou určite napíšem, teraz poďme k víkendovému welnessu. Kúpanie v bazéne ani vírivke nepripadalo do úvahy, tam by ma neprehovoril nikto, zato do sauny ma nebolo treba dvakrát volať. Skúsila som ich rad radom všetky a pleť mi za to poďakovala. Pekne sa prečistila a ostala hodvábne hladká. Dobrá bola aj masáž. Do parády ma vzal príjemný masér, s ktorým sa dalo fajn porozprávať. Po masáži som si dala ešte jedno kolo saunovania a šup do sprchy, lebo už za 45 minút sa malo ísť na večeru. Tieto príjemné činnosti s nami neabsolvovala len Katka, ktorá musela už späť za svojim milým. No stihli sme aspoň jednu veľkú spoločnú fotku.


Tri Lucky, dve Katky a to rohaté som ja. Ja vážne neviem, prečo sa musím na každej fotke tváriť ako dáka koza. :-)

Šli sme večerať do Koliby, do podniku blízko hotela. Všetky sme vyšli na poschodie a ušlo sa nám parádne miesto blízko balkónu, z ktorého bol vlastne taký výhľad, ako sme mali z izby. Akurát môžete na fotke vidieť aj hotel Patria. :-)


Nálada bola super. Muzikanti nám celý večer krásne hrali a veru to boli riadni frajeri. Vedeli zahrať azda všetko. Od starej dobrej klasiky a ľudoviek až po momentálne najhranejšie hity z diskoték. Jedlo bolo fantastické a prekvapením večera bol nápoj zvaný "Tatranský čaj", ktorý nám priniesli a servírovali v hrnčekoch, z ktorých šľahali plamene.


Koliba. Dovnútra sa šlo hore schodami. Ľahko hore, horšie dolu. Zdroj: Marry a Missy z Lipstick Jungle

Až sme sa takto i kadejako inak posilnené dopotácali do hotela, mali sme guľami triafať kolky. Áno, bowling. Aj keď niektoré dievčatá vyzerali, že poletia po dráhe spolu s guľou, šlo nám to vcelku dobre. Schválne píšem v množnom čísle, lebo ja sa nemám veľmi čím chváliť. Skončila som tretia od konca. A keď sa tak pozerám na ten svoj zasneno-pripitý výraz, aj chápem, prečo som toľko krát netrafila. ;-)


Dvojité videnie a márna snaha. :-) Zdroj: Marry a Missy z Lipstick Jungle

Na ráno, hneď po raňajkách, bola naplánovaná jazda na segway-och. Segway nie je stavaný na dlhé cesty, takže v prípade dažďa sa dalo včas prísť do hotela a skryť sa. Tešili sme sa, že si to skúsime, no ešte večer sme špekulovali, že ak by bolo ráno krajšie, vyberieme sa na nejakú dlhšiu prechádzku. Ráno slniečko vykuklo len na chvíľku. Miestami bolo zamračené, miestami pekné modré nebo, ale slnko nie a nie vyjsť. Napriek tomu sa 5 z nás rozhodlo, že to riskneme. Však keď už sme v Tatrách, bola by škoda trčať len v hoteli, nie? V nepremokavých vetrovkách a teplom oblečení nás nemohlo nič zastaviť. Lyžiarska lanovka fungovala a vyviezla nás na Solisko. Bolo to super, len ja nie som zvyknutá na také výšky. Neopovážila som sa ani pohnúť, nieto ešte niečo fotiť. To Eli bola odvážnejšia. Smiala som sa na tom, ako sa baby fotia navzájom.


Mali sme šťastie. Bola tam aj partia českých turistov. Jeden milý turista sa podujal odfotiť nás aj takto spolu.


Zdroj: Monika z Monica in essence

Príroda akoby sa len zobudila zo zimného spánku. Všade samý poniklec, podbeľ a ešte tam boli také fialové zvončeky (Soldanelka). Hľadala som aj horec, ale buď odkvitol, alebo rastie v ešte vyšších polohách.


Počasie nám žiaľ neprialo. Zhoršovalo sa. Hmla pokrývala všetky okolité končiare i dolinu. Na mojej fotke môžete vidieť meteostanicu, kosodrevinu a vedľa meteostanice v doline dve malé bodky. To sú plesá. Ďalej sme nedovideli. Ani optika.


Lepšie to nebolo ani hore. V hmle bol aj vrchol, na ktorý sme však nemohli ísť, lebo turistický chodník je až do 15.6. uzavretý z dôvodov ochrany tatranskej prírody. Keby tam však nebol zákaz, už sa vidím predierať sa kosodrevinou a čeperiť sa hore.


Na nálade nám to ale neubralo. My sme sa aj tak smiali, dýchali úžasný vzduch a veselo si všetko fotili. Táto ďalšia fotka síce nie je moja, ale je taká pekná, že sa mi nedá neuverejniť ju. Je od Eli a Monika ju celkom vtipne a výstižne okomentovala "Eli, ja a Soňa ako paparazzi v kosodrevine. Photoderm na Solisku :)". Tým Photodermom myslela oranžové tričká, ktoré sme dostali. Ale myslím, že má pravdu. Photoderm určite ešte nebol na Solisku. :-D


Eli, Monika a Soňa. Zdroj: Eli z All about cosmetics

Smiech prešiel, keď sme sa viezli lanovkou dolu. Hore ako hore, ale ten strmý zjazd smerom do doliny... To teda nebolo bohviečo. Ešteže sme sa stihli odfotiť na lanovke ešte kým sa dalo.


Autorka: Eli z All about cosmetics

Pršať začalo tesne pred dojazdom, no ako sme schádzali k hotelu, pomaly prestávalo a stihli sme aj druhú atrakciu dňa - segway. Kto to nepozná, tomu poviem, že to vyzerá ako rudlík, ten vozík, na ktorom vo veľkoskladoch vozia debničky a iné ťažké veci. Malo to tiež dve kolesá a držadlo, ktoré je v skutočnosti ovládanie. Človek sa postavil niekde medzi ne a náklonom dopredu či dozadu sa pohol smerom vpred, alebo brzdil. Ja som to tiež oprobovala, no po celú dobu som mala pocit, že ma prekotí dopredu alebo dozadu. No čo... aspoň som to skúsila. Nemusím byť hneď expert. :-D


Eli a Lucka. Fotené fotoaparátom Eli (Eli z All about cosmetics)

Mimochodom, ten inštruktor bol perfektný. Milý a pre mňa neskutočne sexi. A akú mal len so mnou trpezlivosť. :-)

Ešte by som bola uvítala nejakú prechádzku, ale už neostal čas. Schyľovalo sa k obedu, po ktorom sme sa mali pobaliť. Ale nevadí, vrátim sa na jeseň a ak bude pekne, poriadne si to pochodím. Obed bol výborný, dezert tiež, no niektoré z nás už po raňajkách odišli. Keďže som o nich nepísala dosť, nechám si to na ďalší článok, v ktorom vám ukážem a predstavím úplne všetky baby.

Ja a ďalších 7 bloggeriek sme ostali až do konca. Aj sme cestovali spolu. Všetky sme šli smerom na Bratislavu a teda sme si vo vlaku rezervovali celé kupé a svojou spoločnosťou si spríjemnili aj cestu domov. Veď sme sa mali o čom rozprávať a mali na čo spomínať, nie? ;-)

Týmto ďakujem Lucke a celému tímu Bioderma i dievčatám za tento super víkend.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes