Yves Rocher: ceruzka Luminelle

Dnes si povieme o stálici v sortimente Yves Rocher. Toto je jedna z prvých ceruziek, ktoré ma kedy nadchli a preto som rada, že sa vždy môžem spoľahnúť na to, že keď prídem do obchodíku, určite tam bude. Táto ceruzka dokazuje fakt, že dobré veci netreba nahrádzať novými a dostať ju v troch farbách - modrej, hnedej a čiernej.



Celý brand je priateľský k životnému prostrediu a tiež k ľudskej pokožke. Všeobecne som od Yves Rocher nemala jediný výrobok, ktorý by bol ťažšie aplikovateľný, jeho aplikácia by bolela, dráždila pleť, alebo bola akokoľvek nepríjemná. Hoci máme na trhu aj lacnejšie vecičky, produkty nie sú s prihliadnutím na ich kvalitu nadpriemerne drahé. Ani táto ceruzka nepatrí k drahým veciam a mám ju hneď v dvoch farbách.


Výrobca tvrdí, že linka sa veľmi ľahko aplikuje, čo vôbec nie je lož. Náplň je konzistenciou mäkká, krémová a vôbec z nej na dotyk necítiť nejaký vosk. Krásne kĺže po viečku. Línia nakreslená touto ceruzkou sa nerozmazáva po pár hodinách, no keby vám o to šlo a chceli by ste vytvoriť dymové líčenie, potom by ste mohli linku aplikovať a cielene ju rozotrierať. Toto vypovedá o tom, že aj prípadnú chybu napravíte ľahko. Je to výhoda, pretože pri niektorých musíte použiť odstraňovač mejkapu a začať celé líčenie odznova. S touto ceruzkou chybu jednoducho "vyzmizíkujete" prstom a pokračujete.


Na obrázku vidíte, ako vyzerá obal a ako nakreslená čiara. Cieľ, aby linka vyzerala realisticky, bol dosiahnutý. Aký je obal, taká intenzívna je aj tuha. Nie je to najčiernejšia ceruzka, akú som kedy mala, ale ono sa ani nikde nepíše, že by mala byť ultra čierna. Na mňa je taká akurát a teda usím uznať, že pigmentácia je fajn. Čierna je čierna a nie šedá.


Vrchná čierna linka (tenká) a širšia modrá linka na dolnom viečku

Nevydrží vám ceký pracovný deň, aspoň raz treba vykonať nejakú tú nápravu. To je asi jediná chybička krásy, ktorú však môžete hravom odstrániť použitím podkladovej bázy. Tá priľnavosť k očnému viečku zlepší a znásobí výdrž.

Asi to poznáte. Ak niektorú ceruzku nedáte vychladiť do chladničky či mrazničky, jej hrot sa pri strúhaní láme. Tiež sa stáva, že na jednej strane hrot tuhy vyčnieva viac a na druhej strane menej. Takým hrotom sa nedá kresliť kolmo, ale musíte ísť na to zošikma, inak si buď poraníte viečko ostrým drevom, alebo môžete zasa zobrať strúhadlo a ... Je to na porazenie, lebo takto zaostrená ceruzka sa rýchlejšie míňa a ešte k tomu riskujete zlomenie hrotu. Samozrejme, to všetko na úkor tvaru linky, lebo kreslením zošikma nemôžete takmer nikdy kresliť tenkú linku - hrot je širší. Neprekonateľnou výhodou ceruzky Luminelle je super ľahké strúhanie. Nepotrebujete k tomu extra ostré strúhadlo ani dlhšie chladenie. Neviem, čím to je, ale drevo ceruzky Luminelle sa neláme, neštiepi a každé dobré strúhadlo ho pri kolmom zastrčení ostrúha rovnomerne z každej strany. Ešte sa mi nestalo, že by sa mi nedobre zastrúhala a to mám už druhú čiernu ceruzku. Rovnako hrot ide zaostriť ľahko. K dosiahnutiu super ostrej špičky pri doostrovaní nemusím ostrúhať veľký kus dreva.

Moje hodnotenie ceruzky:
Textúra / konzistencia: ľahká (ľahko kĺže)
Aplikácia: veľmi jednoduchá
Farebná sýtosť: 4 - 5 (podľa odtieňa: čierna = 4, modrá = 5, hnedá = 5)
Výdrž: na ceruzku výborná (4 a aj viac hodín, ak použijete podklad)
Celková spokojnosť: 9 (1 bodík stráca pre to, že poznám aj ceruzky s dlhšou výdržou)
Cena: 3 - 4 EURá, no často býva v akcii
Ak máte citlivé oči, nemáte veľa peňazí na vyhadzovanie a bojíte sa strúhania, určite si kúpte túto ceruzku. Je to veľmi kvalitná ceruzka za rozumnú cenu.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes