Kam skrývam svoje líčidlá

Milé dámy. V poslednej dobe sa na internete doslova roztrhlo vrece s príspevkami na tému skladovania kozmetiky. Pýtali sa ma moje kamarátky: "Kam ty skryješ takú kopu vecí? Vieš ty vôbec, aké tiene, aký lesk na pery a akú linku doma máš? Ako to skladuješ?" Chcete vedieť čistú pravdu? Donedávna som mala v tom riadny neporiadok.



Mala som to nahádzané v dvoch šuplíkoch, na stolíku, asi v troch škatuliach, kade tade. Nemyslite si o mne, že som neporiadna baba. Vždy som ich mala pokope. Vo všetkom mám systém, veci zvyknem odkladať na ich miesto, aby som ich vždy našla, ale mala som toho veľa a nevedela som, čo presne. keď sa v drogérii zaleskne nejaký ten stojanček s pekným tienikom, reagujem ako straka. Musím, musím, musím mať. Aj keď mám doma tri podobné odtiene a sú v tej mojej kope založené niekde na spodku. Spravila som teda poriadok a narvala všetku kozmetiku do dvoch menších kufríkov (mám len také malé), nech si zrekapitulujem, čo tam mám a aby som mala výhovorku pre seba, keď najbližšie pofrčím na nákupy. Dospela som k zaujímavému záveru: NAJBLIŽŠIE 2 - 4 ROKY BY SOM SA MALA VYHÝBAŤ OBCHODOM S KOZMETIKOU. :-)

Našťastie pre mňa, dekoratívna kozmetika nepotrebuje špeciálne skladovanie. Ak ju ochránite pred teplom, vzdušným vlhkom a všetky prípravky ostanú dobre uzatvorené, potom ju skladujete správne, hoci aj tak neprehľadne ako ja. :-) Všetko vy vám malo vydržať. Dátum spotreby je u niektorých výrobkov viac menej pre informáciu, no u niektorých (napríklad niektoré prípravky na pery, krémové tiene alebo mejkapy) by som radšej neriskovala problémy. Keď si nie ste isté, radšej kozmetiku otestujte na jemnej koži predlaktia. Ak zčervená tá, potom ani pokožka na tvári nebude reagovať inak.

Takto dopadlo moje upratovanie a triedenie.

Na poličke mám teraz dva kufríky. Keby som s nimi niekam chodila, zrejme by som vyzerala ako profesionálny vrah, ale našťastie nechodím. :-D


V jednom z nich som si urobila 4 priehradky a do každej uložila iné produkty, aby bol systém. Väčšinou som tam dala také menšie veci, aby sa mi tam pomestilo všetko. Do druhého mali ísť objemnejšie produkty, takže tam stačili dve priehradky.


V pravom hornom priečinku mám púdre (tie sa mi do druhého kufríka nevmestili) a ešte tam mám kontúrovacie ceruzky na pery a očné linky.

Púdre mám 4, no na ďalšom obrázku môžete vidieť len tri. V kufríku skladujem Creme Puff of Max Factor, potom Translucide na rozjasnenie od L'Oréal Paris a Match Perfection od Rimmelu - môj favorit číslo jedna.

Na obrázku chýba púder L'Oréal Paris - True Match - môj druhý najobľúbenejší púder. Ten si nechávam v šuplíku v práci kvôli občasným úpravám (hlavne v lete). Obidva obľúbené púdre majú v obale zabudované malé zrkadielko, čo považujem za výhodu.


Mám veľa ceruziek, no nie všetky používam rovnako dlho. Začneme najnovšími. Zľava: Glitter Eyeliner + 3 ceruzky z limitovaných kolekcií Pupa Milano, potom 7 ceruziek Scandal Eyes od Rimmelu, ceruzka X-Treme Last od značky Manhattan, dve vodeodolné Exagerrate ceruzky, duo Extreme Definition a jedna Eye Liner ceruzka od Rimmelu, ceruzka Smooth Definer z Oriflame, potom je tam jedna vodeodolná, dve Luminelle + Couleurs Nature ceruzky z Yves Rocher, Colour Proof od Astor, Colour Perfect od L'Oréal a napokon je tam ešte fialová ceruzka od Essence.


Nie som závislá od značiek. Ak je niečo dobré, potom to používam. U niektorých starších ceruziek to môžete vidieť aj na miere opotrebovanosti. Najradšej mám tú najdlhšiu strieborno-čiernu ceruzku. Tú mi podarovala sesternica Janka. Nie a nie ju minúť, pretože jej je poriadny kus. Má aj vlastné strúhadlo vo vrchnáku. Ozaj praktické.


A toto sú moje linky. Zľava: L'Oréal - Line Intensifique (už minutá, ale používam z nej špičku), Yves Rocher - Luminelle, Oriflame - Vision, Bourjois - Liner Parfait Long Lasting, L'Oréal - Super Liner, Rimmel - Waterproof Gel Eyeliner.


A ešte tam mám ceruzky na pery. Dve sú od Pupa Milano, jedna z Revlonu a ostatné je taký mix. U ceruziek na pery (ako aj u očných liniek) mi veľmi nezáleží na tom, aby boli vychýrených značiek. Stačí, aby plnili svoj účel a zotrvali na perách dlho.


V pravom dolnom priečinku mám veci na pery. Sú tam rúže, fixky na pery, lesky, balzamy a ošetrujúce mastičky. Leskov mám celkom dosť. Prvý je od NYC. 1000 Kisses Stay on Lips od Rimmelu síce nie sú lesky, ale svojou dĺžkou sa mi k rúžom nevmestia. Preto ich mám uložené pri leskoch. Ostatné sú už len lesky. Zľava: Rimmel - 2x Vinyl Gloss, Rimmel - Stay Glossy a Rimmel - Vinyl Max, potom Pure Colour od Esteé Lauder, L'Oréal - Glam Shine 6H, lesk STAR priložený ako darček k jednému časopisu, Yves Rocher - Coleurs Nature, Manhattan ceruzkový lesk Go Brazil!, Avon, jeden nešpecifikovaný lesk - tiež darček a Labello Pearl and Shine. Labello sa síce radí k balzamom, ale toto farbí a aj sa leskne, preto som ho nafotila spolu s leskami.


Moje balzamy: Blistex a Herpecin L mi doniesol známy z USA. Okrem nich mám ešte Adoterm od Biodermy (moje zimné Must Have), Labello jahodové, dva balzamy od Avonu, super balzam od Majky (Handmade by Mia) a dva hojivé zázraky z Oriflame.


Vo vedľajšej priehradke sú rúže na pery. Mám ich tiež viac, takže sa nevmestili na jednu fotku. Takže poďme pekne postupne. Prvé tri sú z UK - The Body Shop, potom mám ešte Water Shine Diamond od Maybelline, Colour Riche z L'Oréal Paris, Easy Rouche značky Pupa Milano, Rimmel a rúž Hydra Renew + Lasting Finish z kolekcie Kate Moss, klasický Lasting Finish (tie mám ešte dva, obrázky dodám) a Max Factor a Long Lasting Lipstick. Nefotila som ich otvorené, lebo o každom je / bude článok.


Tieto rúže používam menej, väčšinou v kombinácii s iným rúžom. Prvý mám od jednej dobrej známej. Nie je značkový, no na perách vydrží všetko. Potom mám ešte Color Trend od Avonu, Dermacol a Lip Seducion, potom sú tam štyri rúže nešpecifikovaných značiek, z ktorých dva som našla v jednej nemeckej sade s líčidlami The Color Workshop a napokon Max Factor/Ellen Betrix Lipstick. Vôbec nevadí, že mi nepristanú. Ak sa zmiešajú dokopy, sadnú mi parádne. Na obrázku chýba len nový rúž od Oriflame - Tripple Core. Ten som v čase fotenia ešte nemala.


Riasenky skladujem v poslednej priehradke. Najväčšie zastúpenie má Rimmel, po ňom L'Oréal Paris a Astor. Takže začneme zľava riasenkami Rimmel: Volume Flash Max, Scandal Eyes, Lash Accelerator, Volume Accelerator (2x). Potom je tam Pupa Milano - Diva's Lashes, Deborah Milano - Definite Volume, L'Oréal Paris: Lash Intensifique a riasenka Voluminous, Revlon - Megalash Lengthening, Astor: Air Max a Lycra Extend, Esteé Lauder - Lash XL.


Korektory mám uložené bokom, aby sa mi nemiešali s ceruzkami. Prvé dva ani vlastne nepoužívam ako korektory (ten druhý fakticky ani nie je korektor), lebo sú dosť tmavé. Mám ich ako podklad pod rúž. Tie dva červené sú od Clarins a volajú sa Instant Touch (každý má iný odtieň). Potom mám Rimmel a Stay Matte korektor + Match Perfection (posledný vpravo). Dve rovnaké zeleno-béžové ceruzky sú od Avéne. Parádna vec na akné. Nemusela som ich naraz otvárať, ale jednu z nich som mala istý čas stratenú a nemohla som ju nájsť.


Mejkapy a očné tiene zaberajú viac miesta ako tenké ceruzky a riasenky. Našli preto miesto v druhom kufríku. Kufrík je však už teraz plný, budúce nákupy sa teda odkladajú na dobu neurčitú.

Najviac používam Match Perfection mejkapy s modrým nadpisom (ten okrúhly gélový je moja srdcovka), na prekrytie je dobrý aj Lasting Finish 25H a keď nemám vážnejšie problémy s pleťou, dávam si BB cream. Všetko vyrába Rimmel. Na leto mám odložený mejkap Photoderm Max od Biodermy. Na obrázku chýba mejkap Wake Me Up od Rimmelu, ten mám v práci a nový BB krém od Biodermy - o ňom bude čoskoro článok, lebo je to novinka.


Toto sú moje farby na líčka a bronzery. Výrobok v dóze zo zlatým viečkom je z USA (názov som už zodrala), potom je tam farba Lovie, čo bola ako darček v časopise. Z tých svetlejších mám farbu od Mary Kay - Powder Perfect a Match Perfection značky Rimmel. Tejto značky sú aj bronzery - Match Perfection a Sun Shimmer 3v1.


A nakoniec je tu slávna priehradka na očné tiene. Tých mám viac, preto som ich rozdelila na viac fotiek.


Tiene v ceruzkách alebo v drobných baleniach s guličkou sú vhodné do kabelky, lebo nezaberajú miesto. Je tam vysúvací striebristý a ceruzkový modrý z Oriflame, vysúvací zelený tienik a ružovo-fialové duo z Yves Rocher, guličkový modrý a ružový neznámej výroby (ale oba výborné).


Tu mám Rimmel tiene. Glam'Eyes: fialový Quad, šedé Duo, fialkové a modro-ružové HD Union Jack, striebristý tienik Colour Rush Mono a zelenkavé Traffic Stopping.


Moje Pupa Milano tiene sú tiež rôzne. Ružový navrchu sa dá kúpiť bežne, ostatné sú z limitovaných kolekcií. Fialovo-ružový v pravom dolnom rohu je z Hot Tropics, pepermintový zelený z Jeans N' Roses, hnedo-ružové duo z Very Vintage, zlato-vínový zo sady Luxury Eyes. Na obrázku chýba tienik slivkovo-fialový z Folk Waves kolekcie, aj ten mám v práci.


A tu je L'Oréal Paris a moje najoblúbenejšie tiene. Najskôr 4 tiene Color Minerals: zlatý, ružový, tyrkysový, hnedý. Potom fialový Mousse Appeal a broskyňovo-modré duo Color Appeal. Napokon je tam Quatro tieň Wear Infinite (ten mám ozaj dlho, lebo keď končil, mala som viac kusov do zásoby).


Aj tieto tri rada a dosť často používam, lebo sú maličké a spratné: šedé duo High Impact z Clinique, Dior - okrový Couleur Powder (tento má aj zrkadielko) a čierny tienik Mary Kay - Signature.


Z tienikov Demacol som si vyrobila paletky. Je v nich miesto a tak som k nim namiesto aplikátora pridala ešte políčka z inej farebnej paletky. Jednu takú v tomto článku uvidíte. Takže začnime zhora: Dermacol a dve tria, jedno duo a jeden mono tieň. Šedé duo od Collection 2000, modré duo z Miss Sporty, šedé trio z Constance Caroll, tyrkysový z Gabriella Salvette a napokon trio značky Manhattan.


Mám aj neznačkové tieniky. Niektoré boli ako darčeky k časopisom, niektoré som si kúpila v čínskom obchode, alebo aj na trhu a niektoré mi podarovali kamarátky. Najradšej mám tie v okrúhlych krabičkách s čiernym olemovaním.


Keďže sú kufríky malé, nie všetko sa mi do nich vmestilo. Mám ešte farebné paletky a nejaké tie mejkapy do zásoby. Zopár kúskov mám v práci (aby som to stále nemusela nosiť v kabelke), ale to som tu už spomínala. Niečo mám aj u rodičov. V kufríkoch mám to, čo používam najčastejšie. Na polici mám ešte zopár paletiek. Vpravo dolu je červená Pupa Milano paletka a ešte mám svoju milovanú 3-poschodovú paletku s tienikmi, leskami a lícenkami, ktorú som dostala ako darček od sesternice. Hnedú 4 Eyes ani fialovo-ružovú paletku vpravo hore (oboje Pupa Milano) zatiaľ nepoužívam. Povedala som si, že najskôr miniem to, čo mám. Ale potom sa do nich samozrejme celá rada pustím.


A potom tu mám ešte dve nepoužívané paletky. Naľavo je paletka zakúpená spolu s ďalšími 3 v Nemecku. Dve som podarovala a jednu som rozobrala a pridala k tienikom od značky Dermacol. Nosím si takto v kabelke viacero farieb naraz. Vpravo je Oriflame, ale aj tieto mám nateraz bokom.


A napokon moja železná zásoba - moja rezerva. Vyzerá to, že gélový mejkap Match Perfection čoskoro nebude na trhu, preto som sa predzásobila. Do rezervy som kúpila aj korektor. Púdre som vyhrala a veru som im rada. Miniem ich raz dva.


Ak ku mne zavíta nejaká kamarátka a poprosí ma o mejkap na oslavu, nemám s tým najmenší problém. Líčenie ma ozaj baví a túto záľubu si pestujem celé roky. Do práce nechodím bez mejkapu a neupravená nevynášam ani len smeti. Nenosím ho azda len doma (pes by sa ma zľakol :-p) . To bude zrejme jediné racionálne vysvetlenie, prečo mám všetkého tak veľa a prečo si to nechávam. Ale nevadí. Dni v roku máme pestré. Všetky sú svojské a nikdy nie sú rovnaké, ako boli tie predošlé. Ak je farba tou jedinou vecou, ktorá ich od seba odlíši, nech som teda farebná...

Svedkom môjho upratovania "maľovatiek" bol jedine môj fotoaparát a keď som si na konci fotenia prezerala všetky tieto zábery, musela som poznamenať, že ja veru nebudem normálna. :-) Žiaľ, nemám nikoho, kto by ma, ľudovo povedané, kopol do zadku, keď domov privlečiem nový kúsok, preto majte so mnou strpenie. Už čoskoro sa môžete tešiť na nové články o kozmetických produktoch. Ako vidíte, mám o čom písať. Už len nájsť na všetko dosť času, aby som nemusela len sľubovať...
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes